Ez az idei esküvői divat!

TREND szerző: Szalontai Anna | 0 hozzászólás

Akárhol járok, léptem-nyomon virággal díszített autók dudálnak és a tömött templom kertek sem árulkodnak más egyébről, mint arról, hogy beköszöntött a nagy nyári esküvői szezon.

cikkhez kapcsolódó kép

Persze ahány ház, annyi szokás, ahány pár, annyiféle igény, azonban észrevehetőek bizonyos tendenciák, és trendek, amik évről-évre változnak. Ezeket a változásokat vettem górcső alá saját tapasztalataim és szakértők véleményeit alapul véve.

Alapvetően megfigyelhető, hogy a modernebb esküvőkről egyre jobban kiszorulnak a népi szokások, ilyen sorsra jutott például a tányértörés is, vagy a menyasszony kikérése a lányos házból. Azonban változatlanul vőfélyek azok, akik levezetik a lakodalmat, bár funkciói megváltoztak, leginkább az események menetéről tájékoztatják a násznépet, másrészről pedig felkonferálják az ételeket, persze mindezeket rímbe foglalva, de játékokat, valamint a programokat a barátok találják ki és vezetik le.

Népszerűek azok a feladatok, melyekben quiz kérdések révén tesztelik, hogy mennyire ismeri egymást az újdonsült férj és feleség, valamint a videó vetítések, de nem kevésbé populárisak a „Ki az úr a háznál?” típusú játékok sem. Egyre divatosabb az emlékkönyvbe való írás, de ezeknek különböző formációit tapasztaltam, egy esküvő alkalmával például egy óriási szív alakú lepedőre írhattak az egybegyűltek jó kívánságokat, gratulációkat. Ami az esküvői ruhát illeti, idén nem a hófehér a trendi, a hölgyek többsége inkább szolid ekrü, illetve vajszínt választanak, és a dekorációt tekintve is a pasztellszín, valamint a minimál díszítés az uralkodó. Tehát a nagy habos-babos ruhák ideje lejárt, helyettük a míderes, ujjnélküli felsőket, illetve a hozzájuk tartozó abroncsos szoknyákat keresik a menyasszonyok. Ha nyár, akkor szabadtér, vagy legalábbis olyan lakodalmi helyszín, aminek egy része nyitott, hisz melyik lakodalmazónak nem esik jól a friss levegő egy-egy izzasztó tánc után, de valljuk be, nyár közepén amúgy is folyik mindenkiről a víz az öltönyök, mellények és koktélruhák alatt.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Nők extázisban: a csábítás, aminek nem tudnak ellenálni

Mi, nők, arra vagyunk programozva, hogy a vásárlás által valami mérhet...

Legális pornó 14 éves kortól?

Mindeddig büntetendő volt hazánkban, ha egy 14 és 18 év közötti kiskor...

Mi az ideális?

A nőket ősidők óta a megfelelni vágyás üldözi, hogy miként is lesznek ...

Neveljünk együtt felnőtteket!

Fél három körül, a megnyitó előtt egy órával érkeztem a helyszínre, a ...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Fight Man
» játékajánló: Fight Man
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!