Nők extázisban: a csábítás, aminek nem tudnak ellenálni

TREND szerző: Pákai Vivien | 0 hozzászólás

Mi, nők, arra vagyunk programozva, hogy a vásárlás által valami mérhetetlen extázisba kerüljünk, és ebben egy különleges örömforrást találjunk.

cikkhez kapcsolódó kép

Bizonyára sokan látták az Egy boltkóros naplója című filmet. Nos, engem is megihletett. Azt gondolom, nem túl sok nő van, aki valamilyen módon ne hasonlítana legalább kicsit a főszereplőre. Érdekes, de csak pár nappal később jöttem rá, milyen hatással volt rám a mozi. Bevallom, nem vagyok az a mérhetetlen vásárlási mániában szenvedő. Sőt, az utóbbi időben kifejezetten megtanultam takarékoskodni. Legalábbis egészen addig azt gondoltam, míg el nem kezdtem kicsit más szemmel nézni magam.

Mire jöttem rá? Nos, arra a hatalmas közhelyre, amit bármennyire próbálunk tagadni, de igaz. Mi, nők, arra vagyunk programozva, hogy a vásárlás által valami mérhetetlen extázisba kerüljünk, és ebben egy különleges örömforrást találjunk. Nyílván, ennek is vannak eltérő mértékei. De hát kérdem én! Ezt a kis boldogságot irigylik tőlünk? Kedves férfiak!Mi a helyzet például az autókkal vagy a motorokkal? Legalább olyan szenvedélyesen tudják ők szeretni a járgányukat, mint amilyen hévvel belészerelmesedünk mi egy-egy ruhába. Node ne térjünk el a tárgytól. Mint már mondtam, azt hittem, én azok közé tartozom, akiknek viszonylag könnyű kontrollálni magukat, és egyszerűen ellen tudnak állni a csábításnak. Rá kellett jönnöm, hogy a helyzet nem ilyen kristálytiszta. Nevettem a lányon, akit a zöld sál elcsábított, és emiatt majdnem elkésett az állásinterjúról. Mókásak voltak a kirakatból integető próbababák, akik már-már leküzdhetetlen vágyat ébresztettek a pénzköltésre. Aztán következő alkalommal, mikor egy plázába tévedtem, elkezdtem figyelni magam. Kíváncsi voltam, rám is így hatnak-e a hatalmas SALE feliratok.

Első állomás: cipőbolt. Hajaj…eddig azt hittem, csak táska mániás vagyok. Aztán eltűnődtem, mennyi cipőm is van…sok…mert ugyebár kell egy ünnepi fekete, egy hétköznapi, amit lóti-futinak használ az ember, aztán kell a világos táskához is, meg persze laposabb és magasabb sarkú, és még sorolhatnám. Első állomásnál tehát kissé kezdett megdőlni az elméletem, amit arról állítottam fel, miszerint képes vagyok mértéket tartani.

Második állomás: táskás. Az előbbiek tekintetében gondolom felesleges mondanom, hogy természetesen megállapítottam, hogy egy nőnek ebből is szüksége van jópárra. Mert ugyebár kell kicsi, nagy, télre, nyárra, utazáshoz, és egyebek. Ezen mániámmal tisztában voltam, nem okozott tehát nagy meglepetést, hogy a szütyők így hatottak rám.

Következő megálló: ruhabolt. ’ Nincs egy göncöm sem!’. Ismerős mondat? Betérve az egyik nagy ruházati boltba, kapásból legalább öt felsőt, ugyanannyi szoknyát és nadrágot is ki tudtam volna választani. Merthát iszonyú jól néztek ki, és még leértékelten is lehet hozzájutni. Aztán elkezdtem agyalni, mit rejt a szekrényem mélye. Bizony, lapul ott jópár olyan régi darab, amit ugyan több éve vettem, de variálva, felújítva őket, tökéletes ékességei lehetnek ruhatáramnak. Érdemes tehát elgondolkozni, hogy mégha olyan csábítóak is az akciók, bizony van az a ruhamennyiség, ami már egy idő után feleslegessé válik.
Utolsónak a drogériát választottam. Nos, ez az a hely, ahol bármikor gondolkodás nélkül több tízezer forintot ott tudnék hagyni. Egy körömlakk, egy szemfesték, egy parfüm, egy új szájfény, egy hajpakolás…a többiről már nem is beszélve. Erre is van persze magyarázat. Természetesen a férfiakért tesszük mindezt, hisz életünk párjainak igyekszünk mindig a legjobb formánkat mutatni.

Heineken reklám nők vásárlás shopping sör

Körutamat tehát azzal a konklúzióval zártam, hogy egy átlagember akár egy nap alatt el tudná verni a fizetését, ha betévedne egy üzletközpontba. És hangsúlyozom, nem a minimálbér összegére gondoltam, hanem annál jóval magasabbra. A meglepetés akkor ért, amikor a közelmúltban azon kaptam magam, hogy egyre inkább ellen tudtam állni a kísértésnek. Lázba jöttem ugyan cipők, táskák iránt, de végül otthagytam őket, mert beláttam, tökéletesen meg tudok lenni nélkülük is. Emellett még örömmel is töltött el, hogy hónap végén nem nullázódott le a bankszámlám.

Végezetül pedig tartozom egy történettel a teljesség kedvéért. Akaratos, hirtelen ember vagyok. Ha a fejembe veszem, hogy akarok valamit, az nekem azonnal kell. Az elmúlt napokban a régi asztali számítógépem rakoncátlankodott. Nem tehetett róla, idős volt már szegény. Mégis haragudtam rá, mert hátráltatta a munkámat. Én pedig hirtelen elhatározásból bementem egy boltba, és mivel kedvező a konstrukció, amit kínáltak, rögtön meg is vettem egy kis notebook-ot. Kisétáltam kezemben az új szerzeményemmel, és elfogott az ismerős érzés. Az a mérhetetlen elégedettség, amit csak mi, nők tudunk érezni. Vigyorogva tettem meg hazáig az utat, és alig vártam, hogy nyugodtan megszemléljem, kipróbáljam.

Nos, igen. A kör bezárult. Előbb-utóbb minden nőnek előjön ez az énje. Sebaj…holnaptól spórolok tovább!:-))))

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Ez az idei esküvői divat!

Akárhol járok, léptem-nyomon virággal díszített autók dudálnak és a tö...

A nők és a technika, avagy a celluid és a gyík

Én mint rendező? Mármint aki filmkockákból állít össze akárcsak egy pá...

100 méter, 8 centis tűsarokkal, 1 millióért

Május 10-én az Erzsébet téren kicsit megkésve bár, de majálisi hangula...

Mellműtét a nyerő érettségi ajándék

Új mellekre vágynak az olasz érettségiző lányok, derül ki egy nyári fe...

Miniszoknya cicanadrággal, rózsaszín felsővel

Trapéz alakúra vágott nadrágszár, vastag fekete keretű szemüveg és már...

A szerelemről, avagy társat mindenáron?

A tini korban kezdődik, és életünk végéig fenyeget bennünket a veszély...

A nők mint vírusok

Érdekes eszmefuttatás a nők és a számítógép kapcsolatáról. Avagy a szá...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Flash Strike
» játékajánló: Flash Strike
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!