Masszázs, ami nem svéd

TREND szerző: Marcsó Tímea | 22 hozzászólás

Manapság egyre elterjedtebbé, és népszerűbbé válik a masszázs. Sokkal több érdeklődő van a masszázs iránt, mint pár évvel ezelőtt. De ha végigmennék az utcán, és azt a kérdést tenném fel az embereknek, hogy "Mi jut eszükbe a masszázsról?" vagy "Milyen masszázs típusokat ismernek?", akkor a legtöbb, körülbelül 80-90%-uk válasza a svédmasszázs lenne.

cikkhez kapcsolódó kép

Nem értem miért. Hisz rengeteg különböző masszázs típusok vannak, amik ugyanolyan hasznosak, sőt sokszor sok esetben, nem mindegy milyen masszázsra megyünk, mert a különböző problémáknál különböző masszázzsal tudnak segíteni. A svéd egy olajos lazító masszázs, de ha például feltöltődni szeretnénk energiával, akkor thai masszázsra érdemes menni a vendégnek. Miért mindig csak a mesterséges dolog iránt érdeklődünk? Nem minden esetben az a legjobb. Bízzunk egy kicsit a természetben, és merjünk felé fordulni. A thai masszázs a természetes masszázsok egyike, ahol energiával tölti fel egymást a vendég és a masszőr a 1,5 órás masszázs során. A vendég a masszázs végén mintha lebegne, nem lenne súlya, könnyednek érzi magát, minden tehertől megszabadítva.

A legnagyobb probléma ott van, hogy az emberek félnek az új dolgoktól, félnek a jól megszokott, esetleg jól bevált módszerektől, holott egy kis újítás csak színt visz az életükbe, és lehet, hogy még jobb dologra tesznek szert, amire nem is számítanának.

Szólj hozzá Te is!

2
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2008. 10. 21. 21:24
válasz erre az üzenetre

Nem mondod, hogy anyukád masszőr, és még soha nem próbáltad ki?!

válasz a(z) 1. üzenetre
1
anyeska kis képe = avatarja anyeska (anyeska5), 2008. 10. 20. 10:08
válasz erre az üzenetre

Masszázspárti vagyok!
Már csak azért is, mert - ha élnék a lehetőséggel - saját, "különbejáratú", házhoz jövő masszőröm lehetne. Ő az anyukám, aki gyógymasszőrként dolgozik a helyi kórházban. Nap mint nap látom rajta, mennyire fáradt, miután néha napi 20 beteg embert is végiggyúr. Látom, hogy este borogatja a karját, mert másnap is legalább ennyi idős ember vár felüdülést tőle. Ennek ellenére sosem panaszkodik. Szereti, amit csinál, őt pedig a betegei szeretik.
Ez persze szintén egy másfajta masszázs-szemlélet, de ebben is benne rejlik a természetesség gyógyító ereje, a szívvel végzett munka minden öröme-bánata. Lehet, hogy nekem is ki kellene próbálnom végre a masszázst?

« előző1 2 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
A közgazdász
» játékajánló: A közgazdász
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!