"Nincs egy göncöm se"

TREND szerző: Kacsa | 4 hozzászólás

A kezdetekben az öltözködést a kúltúra sok évszázados fejlődése alakította ki. A hidegtől való védelem mellett fontos szerepet játszott a viselet szimbólikus és mágikus jelentése is. Őseinknél a ruha védelmi szerepe nem fizikai tulajdonságaiban, hanem varázserejében volt, a gonosz szellemek ártó hatalma ellen védekeztek vele. Ugyancsak mágikus eredetűek a testdíszek és a különféle ékszerek. A hagyományos ruhák mindig az illető társadalmi helyzetét, életkorát, és származását mutatták.

cikkhez kapcsolódó kép

A modern kori öltözködés már összehasonlíthatatlan a kezdetbeli ruháhászkodással. Napjainkban rengeteg divattervező dolgozik, igyekeznek minél egyedibb ruhákat kreálni.

Így ma már nagyon sokféle stílusban öltözködhetünk. Természetesen ezt a stílust mindenki maga választja meg. A színek viszont érzelmileg erősen befolyásolnak minket. Az érzelmi hatás kisebb részben biolológiai (pl. a piros izgató hatással van ránk, megemeli a pulzust és a vérnyomást; a zöldnek nyugtató hatása van), nagyobb részben asszociációink által kialakított, tehát kulturális alapon működik. A színek oly mértékben befolyásolják a hangulatot, hogy gyógyításra, kedélyállapot-javításra is használják őket.

De felmerül a probléma (most éppen egy lányban, mert őket mégis jobban átlátom saját mivoltomból...). Minden kislány szép akar lenni. Már négy évesen is anyukánk magassarkú cipőjében, legszebb felsőjében nézegetjük magunkat a tükör elött. Azzal, hogy nőnek születtél, genetikailag hordozod a "nincsegygöncömseamitfelvegyek" nevű alattomos kór kialakulásának kockázatát.

Ahhoz, hogy jókedvűen, magabiztosan járjunk-keljünk a világban, szükségünk van arra az érzésre is, hogy kifelé sem mutatunk kevesebbet, mint amelyenek valójában vagyunk. Nem használ, ha mindenképp a pillanatnyi szépség ideálnak akarunk megfelelni és hibapontot adunk magunknak mindenért, amiben külsőnk a soros divatmodellektől eltér.

Saját stílusom: Be kell látnom, hogy személyiségem összetett, szeretem az ultramodernt épp úgy, mint a retrót és jobban kedvelem a polgárpukkasztót a klasszikus eleganciánál. Hangulatomtól függ, mikor mit veszek fel, hol elegáns, hol sportos, hol kreatív, hol megbotránkoztató szeretek lenni. Egy kreatív öltözködés számomra többet árul el viselőjéről, mint egy méregdrága konfekció. Mindenki maga dönti el, mennyit ad magára, de ne akarj olyannak kinézni, ami nem az alkatodhoz illő, csak azért, mert trendi és divatos.

Szólj hozzá Te is!

4
nancyrotten.uw.hu, 2008. 06. 14. 21:15
válasz erre az üzenetre

sajnos erről nem sok újat lehtne írni, mármint a divatról általánosságban, sok helyen egész jól kivesézték. ha nem vagy benne annira szakértő, csak laikus, akkor inkább hagyjad. ezt nem bántásból írom, de elég zavaró ez a sok közhely, ami egy iskolaújság meg is felel, de a netre azért már nem kéne kirakni. épp azért, mert tele van jobbnál jobb blogokkal, cikkekkel. esetleg ha úgy gondolod, hogy írsz valamiről, akkor válassz valami konkrétumot, ami érdekesebb, nem írtak róla többezren. A szóhasználat is túl olyan nem tudom olyan gyerekes.. jó tudom ifjúsági oldal.. de azért ilyeneket már neee:
"Minden kislány szép akar lenni.", "saját mivoltomból"
"Egy kreatív öltözködés számomra többet árul el viselőjéről, mint egy méregdrága konfekció. Mindenki maga dönti el, mennyit ad magára, de ne akarj olyannak kinézni, ami nem az alkatodhoz illő, csak azért, mert trendi lehet, hogy velem van a ba, de az ilyenektől ki tudok szaladnia világból, oké kell valami bevezetés meg minden, de ezeket annyi helyen lehetett már olvasni, és annyira evidensek.....szerinteme utánanézhetnél, hogy pl. mi lesz a trend jövő nyáron/télen abban lenne újdonság, mert a mostani trendet mki érzékeli, elég kimenni az utcára.. esetleg írhatnál divattervezőkről, milyen ruhákat gyártanak, valami kis érdekesség, aktualitás..stb. ott a google utána lehet nézni, néhány képet belinkelni
vagy ami most nagyon divatos, írhatnál a szubkultúrákról gothok, emok (eere tuti a sok kommentXD) , rapperek... divatjáról

3
Lol, 2008. 06. 02. 08:56
válasz erre az üzenetre

Szerintem itt nem az a lényeg, h kirakták-e a vesszőt vagy nem. Sokkal inkább a tartalom, ami fontos. De persze mindenki másképp gondolkodik.

2
Membrán, 2006. 12. 11. 22:34
válasz erre az üzenetre

fel merül - még problémaként is együtt merül fel a "fel" és a "merül".
éppen lányben - lányben? Mi van?
A vesszőkről szót se...
A tartalmat ne boncolgassuk; az van (vagy nincs, de tartalomnak hívnánk).
...
És így tovább. Skacok, van itt olyan mondat, amit elolvas az, aki írja? Nem kötekedem, de a sekélyesség öl. És buta is lesz tőle mindenki, aki érintkezik vele.

1
Kacsa kis képe = avatarja Kacsa (kacsa), 2006. 12. 09. 22:55
válasz erre az üzenetre

várom a kommenteket ^^ az meg hogy pozitív vagy negatív mindegy csak véleményeket akarooookkkkk^^

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Hosszú haj, rövid szoknya

"Ezek a mai fiatalok" - sóhajtoznak a tanárok egyre gyakrabb...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Rodent Tree Jump - Célbamókusoló 5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!