A szerelemről, avagy társat mindenáron?

TREND szerző: csajkovszkij | 18 hozzászólás

A tini korban kezdődik, és életünk végéig fenyeget bennünket a veszélye. Nem, nem a halálról vagy a rossz döntésekről beszélek, hanem a szerelemről. Biztosra veszem, hogy az olvasók közül már mindenki volt szerelmes, ne adj Isten, teljesen elvette az eszét ez a furcsa érzés. És bár mindannyian túlesünk rajta, mint a bárányhimlőn, személyenként változik. "Bosszúra éhes, mégis oly édes" - hölgyeim, és uraim, ez lenne a szerelem?

cikkhez kapcsolódó kép

Végülis mi a szerelem? Magyarázhatnánk tudományosan, hogy a hormonális alapú, meg puszta kémiai reakciók összessége, vagy hogy a szerelem nem más, mint alapvető párosodási ösztön, és az alapján tetszik meg az adott illető, hogy az a „valami” ott belül megfelelőnek ítéli meg az utódnemzésre. Ez nem lehet ennyi! Nem lehet egy kémiai reakciósorozathoz szonetteket írni, zeneműveket szerezni. Sokan például ezt tartják életük értelmének, a lét meghatározójának, és mindenféle bölcsességeket költenek hozzá, mint pl. „Ennyi csak, mi tudható, szeretni kell, s szeretve lenni jó!” (Moulin Rouge). Többnek kell lennie! Ne felejtsük el, hogy az ember még azt se tudja, mi az a szerelem, de már hiányzik neki, pedig elvileg, amid nincs, az nem hiányozhat. Vagy mégis?

Meg aztán van belőle sokfajta: egyoldalú, kétoldalú, néha három is (na, itt már bajok vannak), plátói, viszonzott, viszonzatlan, „kedvellek!”, anyagi megfontolású, önfeláldozó, boldog, boldogtalan, és még sorolhatnám a válfajokat.

Persze a téma - mint mindig - sokkal szövevényesebb, mint várnánk, és sokkal több annál, hogy „van egy csaj meg egy srác, akik megtetszenek egymásnak, találkozgatnak, és vagy lesz belőle valami, vagy nem”. Rohanó világunkban rá vagyunk szorítva arra, hogy hamarabb váljunk felnőtté, és mint ilyen, hamarabb kezdjük az ellentétes nem fejének elcsavarását. Kérdem én: mindenképpen szükségünk van erre, vagy mindenki Rómeó és Júlia példáját akarja követni?

Szólj hozzá Te is!

18
Nita, 2011. 10. 17. 19:52
válasz erre az üzenetre

17
tymycike1523698547, 2011. 03. 02. 13:40
válasz erre az üzenetre

Hát nekem nagyon tecik nm rosz de vegul is mindenki igy szeret valakibe bele ):x:x:x:x:x

16
pííííícúúúúúúr,, 2010. 01. 20. 15:03
válasz erre az üzenetre

hat ez a fogalmasásssss kész röhely..na jo ez csak vicc jo lett...

15
Tehéntej, 2010. 01. 07. 21:16
válasz erre az üzenetre

A szerelem egy érziki csalódás az ember boldogtalanságát ebbe a 2 hétig tartó hülyeségbe próbálja megtalálni... Az ember bonyolúltál és boldogtalaná teszi a saját életét... ezért vagy emos vagy k.rv. vagy a drogba pénzbe és másba próbálja megtalálni az élet boldogságát... egyszerüen örülni kell annak amink van és egyszerű boldog megelégedett életet élni... meg agyonlőni magadat egy halom drugsal DSAODAKSDOÉAÉT)JQADASÉDA XD

14
pffffffffff, 2009. 11. 22. 18:44
válasz erre az üzenetre

13
Zsú, 2009. 06. 26. 15:56
válasz erre az üzenetre

I love him...hope he feel the same..........(L)

12
Ricsike(L), 2009. 06. 04. 17:51
válasz erre az üzenetre

11
Wiwus, 2009. 04. 20. 18:26
válasz erre az üzenetre

Hali.
jo.oh ez a fogalmazás.Nagyon

=D
xD

10
*kiscsillag*, 2008. 09. 16. 17:38
válasz erre az üzenetre

szia majjcsikah!
megértem a problémádat,hiszen énis kicsit duci vagyok/voltam.de elhatároztam magam hogy ideje változtatni kevesebbet eszek,azt is egészségesebben és 2hét alatt 3kilót fogytam(mostmár csak49kg.vok).
egyébként hidd el,hogy vannak szépszámmal olyan fiúk is akik a kicsit ducibb lányokat szeretik
nem szeretnélek kioktatni,de próbáld ki h oda állsz a tükör elé és megnézed hogy mi a szép rajtad és azt hangúlyozod,ráadásul ez egy kis önbizalmat is ad,ha a tükör előtt állsz és megnézed hogy min kellene változtatni.Ezek után pedig ha látsz egy srácot akit helyesnek tartasz nyugodtan menj oda hozzá és próbálj vele beszélgetni
Hidd el sikerülni fog,és az a legfontosabb hogy magadnak megfelelj,mert egyszer ugy is eljön az a fiú aki önmagadért szeret,csak várd ki.

válasz a(z) 9. üzenetre
9
majjcsikah, 2008. 05. 11. 08:10
válasz erre az üzenetre

Hát öcsém nekem is 1 pasikéne.. csakhát nekem nem egészen szép az alkatom

8
a cikk írója, 2007. 05. 14. 14:59
válasz erre az üzenetre

ha vársz egy kis türelemmel, és még időnként nézegeted a honlapot, láthatod, hogy megszületett a második rész, de már a harmadik is készül. szeretném, ha azokat is elolvasnád, és építő kritikáddal gazdagítanád a hozzászólasok számát. igazad van, hogy sok a közhely benne, de ezt a folytatásokban orvosolni kívánom.

válasz a(z) 7. üzenetre
7
Malibu, 2006. 12. 07. 20:21
válasz erre az üzenetre

Ennyi közhelyet felsorolni, már ne haragudj, miért kell? Egy elemi iskolás fogalmazás stilisztikai és eszmei kereteit feszegeti a cikk. Legalább egy kis újdonság, önállóság a konvencióktól, a sablonoktól elszakadni vágyás lenne benne! De nincs...

6
hmm, 2006. 12. 05. 22:06
válasz erre az üzenetre

SZEX!!!!!!

5
Lillith, 2006. 12. 05. 10:30
válasz erre az üzenetre

Hát igen...Tényleg hamar kell felnőniük a mai fiataloknak(nekünk). De én nem akarok felnőni
Pedig muszáj ebben a mai világban.
És a szerelem tényleg nem lehet csupa kémiai reakció! Azt nem engedem

4
V. A. Lacky, 2006. 12. 02. 11:28
válasz erre az üzenetre

Teljesen igaz a dolog, hogy ebben a rohanó világban hamarabb kell felnőtté válniuk a gyermekeknek. Ezt saját bőrömön tapasztalom, pedig nemez a normális.
A serdülőkor elkezdtével persze megindul a másik nem felé való érdeklődés, de a mai tinédzserek sokszor esnek abba a bizonyos érzésbe, amit mi szerelemnek hívunk, és ennek következtében meggondolatlan dolgokat tesznek, amelyek az egész életüket megváltoztathatja, és sajnos sok eetben jön a csalódás, amely ember életeket tehet tönkre.
Én azt vallom, hogy keresni kell a szerelmet, de nem minden áron. Sok dolognak meg van a maga ideje, semmit sem kell sürgetni. "Mindennek rendelt ideje van" -Bölcs Salamon-

3
vendéges, 2006. 12. 01. 21:20
válasz erre az üzenetre

létfentartás a legrégebbi.Nem akarok alpári lenni de enni,szarni,baszni forever és milyen igaz

2
oli, 2006. 12. 01. 18:06
válasz erre az üzenetre

Tényleg érdekes írás.
Hajrá!

1
Selihiu, 2006. 12. 01. 17:51
válasz erre az üzenetre

A szerelem talán az egyik legrégebbi érzés, mégis, minden kor átalakította egy kicsit. Először talán valóban csak a fajfenntartásról szólt, aztán mi, emberek is megváltoztunk. Fejlődtünk, és a kultúrák változásával a szerelemről alkotott kép is más lett. Eszmény, dicsőítendő, tiszta érzés, majd sajnos lealacsonyodott egy árba bocsátható termékké. Napjainkban a szerelem a szabadság egyik legfontosabb „kelléke”. Mondhatnánk úgy is: „Szavadon élni, szabadon szeretni”.
Nos, ez a cikk ezt hozta ki belőlem… érdekes gondolatok… Amúgy a témaválasztás remek, a fogalmazás is jó, mint mindig, bár véleményem szerint írhattál volna kissé kifejtőbben is, bár, ha csak a gondolataidat írtad le, akkor érhető, hogy nem akartad elhúzni a dolgot…
Csak így tovább!

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Nők extázisban: a csábítás, aminek nem tudnak ellenálni

Mi, nők, arra vagyunk programozva, hogy a vásárlás által valami mérhet...

Dilemma

'Rájöttem ám valamire.' - tűnődik hősünk, aki esetünket teki...

Szexuális vonzalom és a feromonok

Már az iskolában is tanultunk a feromonokról biológia órán, igaz csak ...

A szerelemről - avagy társat minden áron? #4

Az örök ellentétpár, ami egyszerre vonzza és taszítja egymást: férfi é...

A szerelemről - avagy társat mindenáron?

Az érzelmeink befolyásolnak minket, még azokat is, akikre azt mondják,...

A szerelemről - avagy társat minden áron? #2

Tekintve, hogy ez a cím sokkal nagyobb témát ölel fel, mintsem azt egy...

A szerelemről, avagy társat mindenáron?

A tini korban kezdődik, és életünk végéig fenyeget bennünket a veszély...

A szexről - kicsit másként

Nemrég részt vettem egy szexszel kapcsolatos vitafórumon, ahol Dr. Szi...

Mi ez a felhajtás a szopás meg a golf körül?

Megszokott stílusában búcsúzik az amerikai nagy öregje, Vonnegut, a Ha...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mortal Szombat
» játékajánló: Mortal Szombat
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!