Mi az ideális?

TREND szerző: Viccó | 2 hozzászólás

A nőket ősidők óta a megfelelni vágyás üldözi, hogy miként is lesznek elég elfogadhatóak a világ, illetve önmaguk számára. Sajnos az utóbbi kerül a háttérbe, a nőket csak az foglalkoztatja, hogy mi ömlik a médiából milyen testalkat a trend.

cikkhez kapcsolódó kép

Olyannyira sanyargatják már magukat, hogy mindenre képesek csak azért, hogy olyan „csontkollekciók” legyenek, amiket a tévékben és az újságokban nap mint nap példaként látnak. Akár hetekig éheznek, hogy nehogy felkerüljön plusz pár kiló, vagy olyan edzésprogramba mennek bele ami már valahol nem is egészséges hisz kifulladásig végzik a gyakorlatokat.

A fogyókúra folyamán nem mindegy, hogy milyen céllal is végezzük: azért hogy megfeleljünk a világnak, vagy hogy egészségesen éljünk. Az utóbbi lenne a fontosabb, de azt sem úgy kéne elérni, hogy nem eszünk, vagy egyik nap csak ezt másiknap csak azt, vagy valamiről végképp lemondunk és még sorolhatnám a végtelen számú módszereket, hanem létfontosságú a mozgás. Bármilyen módszer mellet még a legszigorúbb diéta mellett sem elhanyagolható a testedzés. Legyen az sétálás, futás, biciklizés, táncolás, lépcsőzés, korcsolyázás… kinek mi a megfelelő.

Persze ezeknek a fogyókúráknak is vannak fajtái. Nem mindegy az, hogy egy tényleg fogyókúrára szoruló hölgy igyekszik leadni néhány kilót, csakhogy kaphasson magára ruhát, vagy kényelmesebben tudjon élni, vagy egy tizenéves tini lány küzd azért hogy elérje azt a súlyt amit a média az egekig dicsér. Sajnos elég nagy százalékban esnek át a lányok a ló túloldalára olyannyira, hogy anorexiásak vagy bulémiásak lesznek, ami igen „népszerű” és veszélyes betegség ebben a körben. Kérdezhetnénk, hogy erről ki is tehet, mért lett ennyire népszerű. Gondolom mindenki tudja rá a választ. Bár manapág már azzal hirdetik a fogyókúrákat és testedzéseket, hogy legyünk egészségesebbek tehát valahol kezd a jó irányba fordulni, de még mindig nagy számban vannak azok, akik a médiából vett bálványokra akarnak hasonlítani.
<br />De ez nem csak most van így. Mikor Courbet híres festményét az 1800-as években bemutatták Párizsban óriási botrányt keltett, hogy nem az eszményi szépséget jelenítette meg művén. Mégis akkoriban jobban elfogadták a molettebb hölgyeket is. Ma már sehol nem látni 50kg feletti nőt, csak a csontsovány modelleket, akik után készítik a ruhákat így egy alacsonyabb lány aki nem 40-50kiló már nem kap magára szinte semmit.

Bátorítok mindenkit arra, hogy fogadja el magát úgy, ahogy van, nem kell teljes mértékig megfelelni senkinek csakis saját magunknak, és ha mégis úgy érezzük hogy muszáj belevágnunk egy fogyókúrába akkor ne felejtsük azt, hogy egészségesen végezzük el, és utána érezzük jól magunkat a bőrünkbe és élvezzük a világot minden apró örömével legyen az bármilyen étel, ital vagy mozgás.
<br />

Szólj hozzá Te is!

2
flashglobe, 2009. 03. 30. 16:31
válasz erre az üzenetre

Rendben van, nem kell ész nélkül fogyózni, de a túlsúly is nagyon káros, nem csak a csontsoványság!
A fogyásnál az első pár hét nagyon nehéz, mert ilyenkor alig van még kézzel fogható eredmény.
CactuSlim tabletta (Bioextra gyártmány) az én fogyókúrámat komolyan segítette. Ez kaktusztrostot tartalmaz, ami igazán hatásos volt az esetemben. Nem engedte felszívódni a kaját, és így a súlyom csökkenni kezdett már az első két hétben. A CactuSlimet bioboltban vettem.
CactuSlim

1
Pille, 2008. 12. 09. 19:24
válasz erre az üzenetre

Én csak azt nem értem hogy hiába azt írják mindenhol hogy ne próbáljunk megfelelni senkinek csak magunkat fogadjuk el velem mégis az a probléma hogy én próbálnám de nem tudom mi vel az osztálytársaim már olyan szinten nem hagynak békén bármit is veszek fel vagy ahogy nézek ki és nem tetszik nekik a fiuk pl: megvernek belémrúgnak oldalba ütnek a lányok meg kritizálnak!!!!
Én persze nem hagyom magam de így elég hamar ki lehet belőlem azt hozni hogy inkább meghalok és addig gyötröm magam amíg el nem fogadnak.
Már szóltam a családomnak tanároknak 1-2 napig persze hatásos voplt de majd kezdődtek újra
Szal én nem tom hogyan tudjam magam elfogadni mert szüleim nem engedik hogy osztályt vagy iskolát váltsak help!!!
és még barátom sem lehet mert mindenki csak.........látja bennem!!!

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Ez az idei esküvői divat!

Akárhol járok, léptem-nyomon virággal díszített autók dudálnak és a tö...

Eláruljuk a legjobb fogyókúra tippet + VIDEÓ!

Hiába a gyümölcsnapok és a kínszenvedések a konditeremben? Nem használ...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Match a Hottie!
» játékajánló: Match a Hottie!
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!