Shoppingoló nők, márkahű férfiak

TREND szerző: Hullámvadász | 0 hozzászólás

Az átlagos magyar internetező nyitott az új dolgokra, megfizeti a minőséget, és nagy beruházások alkalmával megfontoltan dönt, derül ki a NRC Piackutató és a TNS Hungary közös felméréséből.

cikkhez kapcsolódó kép

Bár a gyakori internetezők 40 százaléka vásárol valamilyen rendszerességgel az interneten keresztül, az esetek többségében inkább kisebb értékű termékeket: könyveket, CD-ket, DVD-ket vesznek ily módon. A legelterjedtebb számlakiegyenlítési mód az átutalás, az online fizetés még nem hódított teret magának: mindössze a vásárlók egynegyedére jellemző.

Míg az online rendelés a gyakran netezők körében is csak egy kisebbségre jellemző, addig az, hogy vásárlás előtt az interneten keresnek információt, általánosnak mondható: közel 90 százalék él ezzel e lehetőséggel, és keresi fel a gyártók, forgalmazók honlapját, szakmai weboldalakat vagy vásárlói fórumokat.

A kutatás az online vásárlás mellett az internet használók általános, vásárlással kapcsolatos attitűdjeit is koncentrált. E szerint elmondható, hogy az internetezők háromnegyed része szívesen próbál ki teljesen új termékeket, és körülbelül ugyanennyien élnek az akciók adta lehetőségekkel. 80 százalékuk hajlandó a jobb minőségű árura több pénzt áldozni, míg 90 százalékuk széles körben tájékozódik, mielőtt nagyobb értékű terméket vásárol.

A nők körében sokkal inkább jellemző az üzletekben való nézelődés, vásárolgatás, számukra igen fontos, hogy ne csak virtuális formában találkozzanak a kiválasztott termékkel, de meg is érinthessék azt, mielőtt a vásárlás mellett döntenének. Velük gyakorta megtörténik, hogy olyan dolgokra is szemet vetnek egy üzletben, amire a vásárlás előtt még nem is gondoltak. 60 százalékuk saját bevallása szerint impulzusvásárló, míg ez az arány a férfiak esetében jóval alacsonyabb. A nők mintegy fele, a férfiaknak viszont csupán egynegyede tölti szívesen szabadidejét azzal, hogy sorra járja az üzleteket, még akkor is, ha végül nem is vásárol semmit, csak nézelődik.

A férfiakat a márkahűség jellemzi inkább: kétharmaduk az esetek többségében ragaszkodik a megszokott márkákhoz. A nőknek csupán fele kötelezi el magát valamilyen brand mellett, ők szívesen próbálnak ki új dolgokat, akár új márkákat is.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mortal Szombat
» játékajánló: Mortal Szombat
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!