Nyafogó celebek országa

SZUBJEKT?V szerző: Mia | 0 hozzászólás

Bárhova is vessen minket az utunk manapság, mindenhol celebekbe botlunk. Az újságok címlapján, a rádióban, a tévében. Kik ők? Ez valami újabb betegség nálunk, magyaroknál? Ha igen, védőoltást akarok, de sürgősen!

cikkhez kapcsolódó kép

Nézzük először ki is a celeb? Celeb: a celebrity angol szó rövidítése, jelentése ünnepelt sztár, ismert ember.
De Magyarország könyörgöm nem olyan nagy, hogy sztárokról beszéljünk. Ismert emberek vannak, de sztárok, főként celebek nincsenek.
De mégis kik azok az emberek, akiket e fenséges megnevezéssel illetünk? Az én és több velem egy véleményen lévő társam olvasatában a celeb nem más, mint az a személy, aki a különböző médiumokból kajánul ránk vigyorog vagy szenvedő arcot vág valahol egy dzsungel vagy szavanna mélyén, épp hol teszik le, de nem tudjuk mit tett azért, hogy ott van ahol.
Újabban az tűnt fel, hogy Árpa Attilának igaza lett, valóban kezdünk olyan lenni, mint egy \"sztártranzit\" ország. Nálunk már a szomszédnénitől kezdve a kéményseprőn át (még jó, hogy ő szerencsét is hoz) a kukás bácsiig bárkiből lehet sztár. Tízmillió venddégsztár országa lettünk valóban.
Az szép és jó, hogy mindenkinek kijár az a nyúlfarknyi idő, hogy a hírnévben fürödhessen, de azért jó lenne valamit letenni az asztalra. Nemcsak meztelenül parádézni egy lanttal vagy bármivel a kézben, és hazatérve a fene nagy messzeségből beáztatni a többi \"szenvedő\" alanyt egy ponyva minőségűnek ígérkező könyvvel. Vagy alig túl a 20-on megmondani a frankót a sok, pont a média által sugárzott hamis képtől sérült önképű fiatalnak, hogy hogy legyenek sikeresek. Nem nevetséges, ami itt folyik kérem?!
Mikor térünk már észhez? Bekapcsoljuk a varázsdobozt este, mit látunk? A kedvenceink marják egymást, áskálódnak, lehúzzák a sárga földig a másikat. Igazán nagy értékközvetítés folyik itt... Emberségességnek nyoma nincs. Sokszor még gerincnek sem. De nem baj. Mindentől be lehet előbb-utóbb csömölni. Így a semmit érő információáramtól is. Ha van bennünk még egy csepp szépérzék, egy kis kultúrára való éhség (pont aktuális a téma így a kultúra napjához közeledve) akkor álljunk még egy darabig a sarkunkon. Hiába jön az ár, mi akkor is ott maradunk.
De lehet, hogy már nem is ár jön, hanem özönvíz, ami a sok szennyet kimossa? Majd meglátjuk. Addig is olvassunk vagy hallgassunk zenét. Ránk fér egy kis nyugalom.


Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mortal Szombat
» játékajánló: Mortal Szombat
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!