Meghökkentő művészet! Gyárkémények a vásznon!

SZUBJEKTÍV szerző: graffiti | 0 hozzászólás

Gyárkémények, lakótelepek és hidak, a nagyvárosokra jellemző ipari környezet jelenik meg a Képzőművészeti Egyetem növendékeinek vásznain.

cikkhez kapcsolódó kép

Május 7-étől különleges kiállítással várja az érdeklődőket a Holdudvar Galéria: a fiatal alkotók festményein a napjaink városaira egyre inkább jellemző ipari, azaz épített környezet jelenik meg. A Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak csoportos kiállításán olyan útkereső fiatal művészek mutatkoznak be, akik már rendelkeznek önálló látásmóddal, műveik pedig sokrétű művészeti élményt nyújtanak a befogadók számára. A Holdudvar Galéria különleges kiállítótermében a látogatók a többi között gyárkéményeket, lakótelepi házakat, ipari épületeket, hidakat láthatnak – fiatal alkotók festővásznain.

A művészekben közös, hogy műveikben mindannyian az épített környezetre reflektálnak egy új típusú plain-air festészet jegyében. A kiállításon szereplő alkotók egy újfajta tájképfestészeti stílus képviselői: a külváros épített elemeinek (gyárak, ipari épületek, hidak) látványát, és hangulatát örökítik meg műveiken.

A munkák a mesterséges környezet által generált élményvilágon alapulnak, a festményeken ezek a – sokszor mindennapi – tapasztalatok jelennek meg.

A kiállító művészek: Boda Melinda, Brückner János, Kim Corbisier, h-power és Varga Zsolt, a Magyar Képzőművészeti Egyetem növendékei, munkáikkal már számos önálló, illetve csoportos kiállításon találkozhatott az érdeklődő közönség.

A kiállítás megtekinthető: 2008. május 7-től május 20-ig a Holdudvar Galériában, a Margitszigeten. A tárlat időtartama alatt a kiállított művek megvásárolhatóak.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Motoros ügyességi
» játékajánló: Motoros ügyességi
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!