Tömbösítve - élet a kockákban

SZUBJEKTÍV szerző: karvasz | 0 hozzászólás

A lakótelepek a legkülönbözőbb érzelmeket válthatják ki az emberekből: van, aki eleve viszolyog tőlük a ridegségük miatt, nem bírja a betondzsungelt, és a barátságtalan embereket. Mások ezzel ellentétben az otthonosságot, biztonságot és a tagjaikkal foglalkozó, rendet teremtő közösséget látják benne. Így vagy úgy, de a telepek szinte senkit sem hagynak hidegen.

cikkhez kapcsolódó kép

Lakótelepnek hívjuk hivatalosan azt a területtípust, amelyen a házak (emeletes, általában panelekből összeállított, a telepeken belül uniformizált) száma meghaladja az 5-öt, és rendelkezik területi képviselővel.

Lakótelep
Lakótelep
Lakótelep

Azonban a lakótelep kifejezés ezen a hivatalos és száraz meghatározáson kívül sok egyéb jelentést is hordoz, rögtön eszünkbe jutnak jellegzetes panellakások, arcok, a betonrengeteg és zsúfoltág, sokszor személytelenség.

Lakótelep
Lakótelep
Lakótelep
Lakótelep
Lakótelep
Lakótelep

Persze ez sem egyoldalú, mindenkinek mást és mást jelent a "telep", van akiben az előbb említettekkel szemben csupa jó emléket idéz fel, boldog gyerekkort, vagy éppen a legkedvesebb, legnyugisabb otthon képét. Egyben viszont egyetérthetünk: a lakótelep igazi fogalommá vált.

Lakótelep
Lakótelep
Lakótelep
Lakótelep
Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
McDonald's
» játékajánló: McDonald's
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!