Hátborzongató valóság: Indirekt népírtás?

SZUBJEKT?V szerző: bazsik | 9 hozzászólás

Pár hete részt vettem egy előadáson, melyen számomra rendkívül érdekes, de hátborzongató valóságról rántotta le a leplet az előadó.

cikkhez kapcsolódó kép

Kerényi Lajos atya neve talán többeknek ismerős, kinek nem, annak nagyon szívesen ajánlom írásait, kifejezetten önéletrajzi könyvét. Sokat látott, hívő ember, ki öreg kora ellenére még ma is járja a magyar kórházak súlyos betegekkel teli osztályait. Lelki segítséget, reményt és Isten szeretetét közvetítve olyan embereknek kinek nem sok reményük maradt.
Nem is szaporítom tovább a szót és nem is szeretnék az előadásba jobban belemenni, hogy milyen volt, meg milyen nem volt… Ha kíváncsi vagy rá, letölthető. Inkább csak kiemelnék egy gondolatmenetet az előadásból, mely meghökkentő realitással tárja fel a ma emberének, hogy miről is szól a liberális, globalizálódó gazdasági rendszer, illetve, hogy sajnos komolyan beteg a világunk. Első hallásra unalmasnak, lerágott csontnak tűnhet a téma, de várd ki a végét!

Az előadó elővett egy cikket, mely a „A luganói tanulmány” kapcsán íródott „Szabadon gyilkolni” címet viselte. A luganói tanulmány egy amerikai filozófus, politológus, Susan George krimibe illő írása, Magyarországon nem kapható, külföldön is csak magas áron. A műről Dr. Csath Magdolna elemzése letölthető itt.

Észvesztő dolgokat és történéseket ír le tanulmány. Így fogalmaz az elemzés:
„A könyv lényege, hogy egy szűk szakértői csoport, a könyvben pontosan meg nem határozott "titkos megbízói kör" kérésére egy évig dolgozik a svájci Luganóban azzal a céllal, hogy végigelemezze a világgazdaság lehetséges jövőit. Vizsgálataiknál abból kell kiindulniuk, hogy a jelenlegi liberális, globalizálódó gazdasági rendszer fenntartása megkérdőjelezhetetlen cél. Éppen ezért fel kell deríteniük mindazokat a veszélyforrásokat, amelyek gátolhatják ennek a célnak az elérését.” (Csath M.)

A könyv olvasója számára végig nyilvánvaló, hogy ez a „titkos megbízói kör” a globalizáció irányítóit fogalja magába, kik teljes tudatában vannak, hogy politikájuk milyen drámai következményekkel jár, de ennek ellenére a haszonszerzés érdekében nem tudnak lemondani róla. „Helyette saját túlélési lehetőségeit keresi. Ezért ad megbízást a szűk szakmai körnek a jövő vizsgálatára, és az ajánlások megfogalmazására.” - írja az elemzés.

A szakmai kör pedig mérlegelve a fentieket, arra a megállapításra jut, hogy az egyetlen eszköz a cél megtartása érdekében cinikusan kegyetlen: az indirekt népirtás.
S ahogy az előadó is sorra felsorolta a cikk által említett indirekt módszereket, én is hagy idézzek párat csak az érdeklődés felkeltése és reálisságuk megítélésének segedelmében.
„Az alapelv, hogy minél kevesebben vagyunk, annál több jut a nyerteseknek, legfontosabb lépés a lakosság létszámának csökkentése. Kívülről kirobbantott belső háború, kisebbségi ellentétek szítása, gyógyszerárak növelése, egészségügyi privatizáció, AIDS és TBC betegségek terjedésének elősegítése… stb… stb…

Én nem is mennék tovább a történetben, innentől rád bízom, ajánlom, olvassd el! Szintén a figyelmedbe ajánlom a Szabadon gyilkolni cikksorozatot, kiegészítésként a Lelkiismeret’88 oldaláról.

Szólj hozzá Te is!

8
Tiborc, 2010. 01. 31. 18:59
válasz erre az üzenetre

http://www.youtube.com/watch?v=jf6FqwITPIk&feature=player_embedded
Na, mit szóltok hozzá, különben Pözse repült az Echoból, mert felvetette a 8000 lakásos Páty-Telki izraelita lakótelep lehetőségét.

7
Maria, 2009. 07. 19. 14:45
válasz erre az üzenetre

ennél sokkal durvább dolgokra is képessek azok aki a lakosság 5-10% teszik ki ,de a Föld gazdagságának 80% -t élvezik.Ne légy hitetlen mert a végén nagyon meglepödsz.Jobb felkészülni a szerényebb életre.

6
lívia, 2008. 11. 23. 23:00
válasz erre az üzenetre

baromság

5
valaki..., 2008. 06. 03. 10:26
válasz erre az üzenetre

„Az alapelv, hogy minél kevesebben vagyunk, annál több jut a nyerteseknek, legfontosabb lépés a lakosság létszámának csökkentése."

Egy olyan világban, ahol a társadalom fogyasztásicikk felvásárlása határozza meg a gazdasági helyzet igen nagy szátalékát?????

4
bazsik, 2008. 04. 01. 13:15
válasz erre az üzenetre

de senkit sem meggyőzni szeretnék valamiről, csupán hiteles és nálam bölcsebb emberek gondolatit, előrelátását irtam meg, tiszta lelkiismerettel... olyan emberekét, akikre érdemes hallgatni.

3
bazsik, 2008. 03. 31. 23:07
válasz erre az üzenetre

csak egyszer vedd a fáratdságot hogy végigolvasod, vagy hallgassd a hozzá tartozo anyagokat, majd picit gondolkodj el rajta... majd nyisd ki a szemed es nezz korul...
jo vicc, vagy megsem...

2
Szkájvóker Lajos, 2008. 03. 31. 19:41
válasz erre az üzenetre

Melyik népcsoport(felkezet, etnikum) tartja kézben a globalizációt?

1
manó, 2008. 03. 31. 18:49
válasz erre az üzenetre

ezek a baromságok, csak mgfelően klerikálisan fertőzött emberek agyából pattannak ki. cak arra jók, hogy a hasonló gondolkodású egyedeket meg lehessen fertőzni ezekkel az elméletekkel. Akinek egy csepp esze van az ilyeneknek nem ül fel. Ugye te sem hiszel benn?

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mortal Szombat
» játékajánló: Mortal Szombat
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!