Reneszánsz + Biblia = 2008

SZUBJEKTÍV szerző: Krupincza Mariann | 8 hozzászólás

Egyfajta szempontból két ellentétes dolog jegyében szerveződik számos program ebben az esztendőben. Hiszen, ha jól belegondolunk, míg a reneszánsz szó kiejtésekor egy olasz pezsgő város képe jelenik meg előttünk, vagy Mátyás király udvara (legyünk hűek értékeinkhez, főleg úgy, hogy igazságos királyunknak még a névnapja is ma van), ahol értelmiségiek és polgárok élnek és vigadoznak boldogan, addig a Bibliához vagy a Szentíráshoz inkább egy csendesen, az olvasásban elmélyülő szerzetes alakja ugrik be, aki számos világi jóról mond le. De mint azt jól tudjuk, olvasni jó, és úgy még jobb, hogy azzal lelkünk üdvéért is teszünk.

cikkhez kapcsolódó kép

Reneszánsz 500 év késéssel: akasztás és gasztronómia?

De először is nézzük, hogy mit érdemes tudni a Reneszánsz évről és a hozzákapcsolódó kazalnyi rendezvényről. A rendezvénysorozt elsődleges apropóját az adja, hogy igazságosságáról elhíresült uralkodónk 550 éve került a trónra, de az sem elhanyagolható, hogy a reneszánsz kor üzenete napjainkra is igaz. Hisz akkor is azon volt a hangsúly, hogy haladjunk a korral, ne féljünk az újtól, de közben tartsuk tiszteletben a régi jól bevált dolgokat is.

Számos nagyszabású rendezvénnyel kívánnak a szervezők tisztelegni ennek a kornak. Gyulán például február 15-17 között Reneszánsz karnevált rendeztek, ahol még maga Mátyás király is tiszteletét tette hites nejével, Beatrixszal, sőt még nyilvános akasztásra is sor került. S még valami csoda folytán a mohács búsok is elvetődtek a viharsarki fürdővárosba.
De nemcsak bálozásból és mulatozásból áll az élet! Kiállítások és gasztronómiai programok sora is várja az érdeklődőket, az irodalmi estekről és a színházi előadásokról nem is beszélve. Ha kedvünk támadt egy kis „újjászületésre”, azt bárhol megtehetjük országszerte. Részletes programleírás és még további hasznos információt a rendezvény oldalára kattintva kaphatunk.

Biblia: Be happy!

Evezzünk más vizekre ennyi vigadozás után. Hiszen a Magyar Bibliatársulat kezdeményezésére a katolikus, a református és az evangélikus egyház a 2008. esztendőt a Biblia évének nyilvánította. Kezdeményezésük célkitűzése, hogy az egyháztól elidegenedett és oly sokféle szempont által vezérelt közéletben megszólaltassa a kereszténység alapüzenetét, ami azonos a Biblia üzenetével, az evangéliummal. Erre bátorít a Biblia éve mottója is: „Boldog, aki olvassa...” A társulat ezzel a kezdeményezéssel meg kívája szólítani mindazokat, akik már ismerik a Bibliát, és azokat is, akik szeretnék megismerni. Ha érdeklődtök a téma iránt, akkor azt az alábbi link segítségével megtehetitek: www.bibliaeve2008.hu

Ebben az évben tehát bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát. Akkor is ha pörögni vágyik, de akkor is ha nyugalmat keres. Kellemes kikapcsolódást! Használjátok ki becsülettel ezt a szökevényévet!

Szólj hozzá Te is!

8
Káji, 2012. 06. 21. 21:41
válasz erre az üzenetre

én nagyon őrvendenék ha mindenki ráérne olvasni a Bibliát

7
NYASGEM, 2009. 01. 11. 21:17
válasz erre az üzenetre

6
pocok, 2008. 11. 13. 12:06
válasz erre az üzenetre

zsir atom király

5
lilu, 2008. 05. 23. 13:23
válasz erre az üzenetre

4
keslita, 2008. 05. 23. 13:21
válasz erre az üzenetre

tök cool!!!!!!!!!!

3
Dzsoky, 2008. 02. 27. 07:33
válasz erre az üzenetre

Krupincza Mariann...let's read!

2
dream, 2008. 02. 26. 10:32
válasz erre az üzenetre

KI irta ezt??

1
dream, 2008. 02. 26. 10:30
válasz erre az üzenetre

KI irta ezt??

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Syobon Action! (Cat Mario)
» játékajánló: Syobon Action! (Cat Mario)
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!