Wotan álarca; a finn epizód

SZUBJEKT?V szerző: Biga | 0 hozzászólás

Körülbelül két hete egy Sturmgeist89 nevű felhasználó bizarr anyagot töltött fel a Youtube-ra "Jokela gimnáziumi mészárlás 2007.11.07." címen. A videó egy képet mutat egy épületről és két bevágást egy fekete alakról vörös háttérrel aki egy pisztolyt tart a kamera felé. A bejátszás készítője magát szolciáldawinistának vallva megjegyzi, hogy mindenkit kiiktat, akit nem talál elég "fittnek". A Sturmgeist németül "vihar szellemet" jelent és egy norvég trash/black metál együttes neve akik a germán folklórról, háborúról és Goethe költészetének egyes elemeiről énekelnek. A feltöltött videóhoz való hozzáférés a mai naptól vált lehetetlenné tragikus okokból kifolyólag.

cikkhez kapcsolódó kép

A Helsinkitől 50km-re északra fekvő Tuusula városka középiskolájában délelőtt tíz óra tájban lövések dördültek és az iskolarádió utasítására az osztályok termeikbe zárkóztak. Az egyik felügyelőtanár egy tizennyolc év körüli fiatalembert látott egy kis kaliberű kézifegyverrel rohanni a riadt tanulókkal teli folyosókon, az orvosi jelentések szerint legalább hét halálos áldozatot szedett és több mint tizet megsebesített. Az épületet kiürítése után nem sokkal a finn rendőrség lefegyverezte és elfogta az elkövetőt.

A germán folklór központi magja a paganizmus, azon politeista vallási tradíció mely a kereszténység előtt volt meghatározó az északi világban. Ez lényegében része annak a teuton diskurzusnak ami újjászületését a német romantika múltba tekintő potenciáljának köszönheti. Az irodalom dimenzióját gyorsan kinőve a teuton vér felsőbbrendűségének hangoztatása tudományos berkeken belül is népszerűvé vált. Különböző szekták verbuválódtak többé-kevésbé az értelmiségi rétegből melyek magazinokat és lapokat alapítottak. Az egyik legnagyobb ilyennek rendszeres előfizetője volt maga az okkultan is felvilágosult Adolf Hitler. Sturmgeist89 világa egy új epizódja annak a fenyegetésnek, ami a teuton szellem felélesztését és érvényesítését célozza Wotan nevében.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Wotan álarca

Szeptember hónapban mint ideglázas rémálom söpört végig Hitler árnya a...

kapcsolodó szavazás
Magyarországon is lesz lövöldözés?

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Park my Car
» játékajánló: Park my Car
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!