Wotan álarca

SZUBJEKT?V szerző: Biga | 0 hozzászólás

Szeptember hónapban mint ideglázas rémálom söpört végig Hitler árnya a zsidó anyaország felett, kezdődve a 8 izraeli állampolgárságú neonáci előállíttatásával Petah Tiqában.

cikkhez kapcsolódó kép

Tíz nappal később egy 70 éves asszonyt Haifában brutálisan összevertek, amíg a földön rugdosták, karlendítéssel köszöntötték a Führert. Egy innen délkeletre fekvő településen egy fiatalt vettek őrizetbe mialatt horogkeresztet fújt egy közösségi ház falára. A haifai rádió további erőszakos cselekedetekről számolt be. A Negev északi régiójában található városkában Dimonában, a hét egyik éjszakáján ismeretlen elkövetők neonáci graffitikkel firkáltak össze egy zsinagógát. Másnap, a zsidó újév ünnepén, ugyanitt egy imaházat ért támadás, a polgármester önként 2000 shekelnyi összeget ajánlott fel a kézre kerítőknek. A Rosh Hasana éjszakáját Eilatban is meggyalázták, az itteni zsinagóga falán reggelre a következő üzenetet találták: "Hitler a messiás, sokáig éljen a Führer és Jézus Krisztus".

A jelenleg hatályban lévő bevándorlási törvény értelmében minden olyan emigráns akinek bizonyíthatóan zsidó felmenői vannak jogosultak az állampolgárságra. A probléma az, hogy sok esetben a minisztériumnak már a zsidó ős óta számított második-harmadik generációval van dolga, ahol már a szülők sem a Halaka szerint élnek. Sok politikus a közelmúlt eseményeit szemlélve most törvénymódosítást javasol a bevándorlási ügyek szigorítása kapcsán. Izrael állam lényege, és legfontosabb feladata, hogy biztonságot nyújtson és otthont teremtsen a gyűlölködés zsidó áldozatainak szerte a világon, a törvénymódosítási javaslat tehát ilyeténképpen nem képez párbeszédalapot a Knesszetben.

A támadások meghasonlott felhangja abban áll, hogy sok esetben összekötődik egy keresztyén faktorral, mint az eilati támadás esetében is. A holokauszt túlélői gyakran úgy gondolnak kínzóikra, mint annak a Jézus Krisztusnak a zsoldosaira, akik vérontása nem más, mint bosszú a mesterükért. A náci ideológia azonban egy látens Wotan-kultuszmag köré épül, ezzel alapvetően idegenként definiálódik a keresztyénséggel szemben. A zsidó áldozatok tévedése ezzel kapcsolatban mélyen érthető, hisz az egykori német egyház, üldözőiket egy-két kivétellel tökéletesen kiszolgálta, átkozva ezzel annak a nevét aki maga is zsidóként jött el. A náci pszeudo-vallásosság lényegileg azon propaganda része, melynek keretei közt Hitler jobban beágyazhatónak gondolta a Mein Kampf ideológiáját, semhogy azt egy ködös teuton diskurzusban tárgyalja. Az izraeli történések sokkal komolyabbak annál, hogy vandál fiatalok skizofrén humoraként szemléljük, tekintve, hogy keresztyénként oppozícionálódnak a zsidósággal szemben, elmélyítve egy fájdalmas félreértést és ellehetetlenítve ezzel a probléma intellektuális megoldásának a lehetőségét.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Wotan álarca; a finn epizód

Körülbelül két hete egy Sturmgeist89 nevű felhasználó bizarr anyagot t...

kapcsolodó szavazás
Magyarországon is lesz lövöldözés?

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Grand Roulette
» játékajánló: Grand Roulette
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!