Tokio Hotel, pénz, meg a jófej fater

SZUBJEKT?V szerző: Sanyi | 78 hozzászólás

"Ma már semmi sem a régi..." - halljuk ezt nap mint nap az előző generáció képviselőitől. Mi pedig legyintünk egyet, és nem vesszük komolyan, legfeljebb eleresztünk egy "mit tudnak ezek" megjegyzést.

cikkhez kapcsolódó kép

Merthogy ma már minden egyszerűbb, illetve inkább gyorsabb, mint szüleink idejében. Hamarabb sztár lehetsz: csak egy parányit rakd félre emberi mivoltodat, és már be is kerülhetsz egy valóságshow-ba. Vagy egyszerűen csak látogasson meg egy földönkívüli, és főműsoridőben lehetsz az RTL-en. A rádióból is te szólhatsz szüntelen, ha van elég pénzed, és rendelkezel egy igénytelen hallgatósággal. Mert manapság ez a legkönnyebb: zenét szerezni, együttest alapítani. Csak egy kis pénz kell hozzá, meg egy „jófej fater”, a többit elintézi a média.

Mert kit is érdekel már a jó öreg Deep Purple, Pinkfloyd, vagy az igényes blues képviselői, mint Hobo és Deák Bill bácsi, ha itt vannak futószalagon a Tokio Hotelek, az Avril Lavigne-k (hálisten utóbbi kihalófélben)? Régen egy hajszárítóból meg egy konzervből képesek voltak hangszereket készíteni, mert zenélni akartak, és ebből az akarásból olyan zenék születtek, amik legendás zenekarokat emeltek színpadra. Manapság a zenélni akarást a pénz váltotta fel, és három akkord elég egy világkörüli turnéhoz. A rock és a rocker szó teljesen más értelmet nyert. Rockernek lenni régen egy életstílust jelentett, mára már leredukálódott a szöges kiegészítőkre deszkás nadrággal.

A fiatal fülek képtelenek befogadni, feldolgozni az akár 10 perces instrumentális zenét, vagy az igazi gitárszólókat. Senkit sem érdekelnek az öreg rockerek a színpadon, ha nézhetnek tündi-bündi fekete halálmadarakat , akik képesek túllépni számaik időtartamával a 2 percet, és már 3 éve gitároznak amatőr szinten.

Egy újabb szüleménye a zenegyárnak a Tokio Hotel. Korukból kifolyólag nem dolgozhatnak fel mélyebb témákat, mint a személyi igazolványuk várását, vagy a télapóban való csalódásukat. Elfogadható, hogy valakiben ilyen korán megszületik a zene szeretete, de képtelenség, hogy 14-15 évesen kiforrott zenei stílussal rendelkezik. Az okos emberek ott felettük kitalálták mivel lehet megfogni korunk legbefolyásolhatóbb korosztályát: a saját korosztályukkal. És íme, lőn egy tucatnyi rock csirke meg egy tucatnyi rocker srác. Az igazi zene pedig háttérbe szorul.

Szerencsére amilyen gyorsan jönnek ezek az együttesek, olyan hamar el is tűnnek a süllyesztőben. Vagy jön egy újabb sztár, vagy egyszerűen unalmasak. Az igénytelen munka eredménye mindig rövid, a könnyen szerzett siker könnyen vész el. Viszont a régi öreg rockerek, akiknek még küzdeniük kellett a sikerért, a mai napig élményt nyújtanak zenéjükkel. Ennek nagyon egyszerű oka van, ha közhelynek is tűnik: Az igazi rock örök!

Befejezésül hadd írjam ide: mindenkinek szívügye, hogy mit hallgat. Én csak annyit javasolnék, hogy mielött elköteleznéd magad egy ilyesféle tömegcikknek számító zene mellett, porold le apukád bakelitjeit, vagy térj be egy antikváriumba, és ismerd meg a régi rock képviselőit. Talán rájössz, hogy tényleg ma már semmi sem a régi, és ez nem feltétlenül jó dolog.

Szólj hozzá Te is!

18
Kenny15, 2007. 01. 16. 18:09
válasz erre az üzenetre

Ha télleg 15 vagy akkor az a szánalmas h 15 évesen Tokio Hotelt, vagy mia faszomnak hívják őket,hallgatsz....amúgy meg a rasztás gyerek mér hip-hop cuccban nyomatja magát....?Csak ismétlem magam:SZÁMALMAS(vagy) és ők is...ja és kicsit azér sajnállak is, hogy ekkora izlésficamod van

17
andy, 2007. 01. 15. 17:07
válasz erre az üzenetre

Detta! ez kinek szolt?

válasz a(z) 16. üzenetre
16
Detta, 2007. 01. 15. 14:40
válasz erre az üzenetre

Szerintem te nem,is tudod hogyan és miért vezeték a slágerlistát a Th fiúk!?

15
andy, 2007. 01. 12. 19:54
válasz erre az üzenetre

Kenny édesem! nagyot tevedtel, mer 15 vagyok, ha meg nem hiszed el te bajod! ja é b. meg te!!! beképzelt paraszt vagy. ki állította hogy a tokio hotel rockot enekel???? senki, akko meg mit kotyogsz??? hm, te szanalmas!!!!!!!!!!!!!
een senkit nem mondtam le amiatt hogy mit hallgat, mert amint mondtam mindenkinek a saját dolga! nem értem mér kell lemondani mindenkit! aztan hogy ki a szánalmas...

válasz a(z) 13. üzenetre
14
oli, 2007. 01. 12. 19:11
válasz erre az üzenetre

BAMBI 2005? VIVA COMET? ECHO? - ezek ám a díjak, amiket a pénzért meg a reklámért hoztak létre, és sok-sok noname, tátogó, béna együttes nyer rajtuk, mint pl. a tátogó, más hangját ellopó fresh...
A Tokio Hotel egy tiniket beetető, igénytelen zenét adó együttes. Attól meg, hogy egy vécére 10 ezer ember megy el, a vécé nem igényes és megbecsülendő...

13
Kenny15, 2007. 01. 12. 15:55
válasz erre az üzenetre

Te b*meg Andyka ,meg nemtom ki a picsák !Én 15 éves vagy ok és a TH szánalmasan szar és rendkívül primitívnek, együgyünek és szánalmasnak tartom az egész "zenéjüket", mert ugyebár ezt nemlehet zenének nevezni főleg nem rocknak!nem mondod komolyan, h a THjobb mint A Junkies vagy a Tankcsapda vagy bármilyen más mai vagy régi ROCK band!és régebben télleg életforma volt a rockerség ma meg már attól rockernek számít valaki, hogy van 1 tornacipője meg 1 szegecses öve (ami még csak nem is szúr) és ismer 2 Th és 3 Avril lavigne számot!és ha szerinted télleg jó a tokio hotel akkor annyira szánalmasan szar vagy hogy azt el se tudom mondani!amúgy egyáltalán hány éves vagy???10 vagy már esetleg betöltötted a 11-et!menj inkább és vagyél magadnak 1 13 magazint és játsz a barbiaiddal!

12
andy, 2007. 01. 11. 19:04
válasz erre az üzenetre

Xezs!!! tudod, nekunk is lehet véleményunk! te is voltál 15 éves úgyhogy csendben légy! azt írtad hogy bolcsebb az aki nem szól olyan témához amihez nem ért! akko te minek kotyogsz bele! ami meg a lóvéról szól! és mi van akkor ha van lóvé?! szerinted a fanokat is megvették, akik tobb 100 000 albumot vettek meg+koncertjegyek meg a DVDk??? mert szerintem ezt nem lehet pénzzel elérni! igen okos lehetsz te is! ja és szerinted az újságokban miért volt olyan sokszor a címlapokon? mert akkor jott a jó bevétel!
gondolkozz eloszor aztán beszélj!

válasz a(z) 11. üzenetre
11
Xezs, 2007. 01. 07. 02:27
válasz erre az üzenetre

A zeneben az a jo hogy egy rakas dilettans is hozzapofazik. Az meg jobb ha ez a valaki nem tudja hogy egy viva comet nem a tehetsegrol hanem a nagy loverol szol. Gyerekek vagytok meg na... Amig nem tudjatok ki az a Dickinson, Lemmy, vagy Araya, addig szerintem szepen csendben figyeljetek, es tanuljatok. Tudom hogy manapsag minden tizenot eves mar kesz egyeneiseg es arrol is van velemenye amirol fogalma sincs, de bolcsebb az aki nem szol olyan temahoz amihez nem ert. A tehenszart meg ne tessek osszeteveszteni a gyemanttal.

10
Marcell kis képe = avatarja Marcell (kovacsm), 2007. 01. 01. 19:27
válasz erre az üzenetre

A Zorallosok motorral (is) járnak!

válasz a(z) 8. üzenetre
9
Vica, 2006. 12. 31. 21:04
válasz erre az üzenetre

kKurva anyátokat hagyátok béként a tokio hotelt!
az egy naon jó zenekar
én nem mondom hoyg rock, mert nem az!
de attólm még naon jó!

8
pobox, 2006. 12. 30. 19:56
válasz erre az üzenetre

és még vmi

mi a ...-nak irjatok, h regen eletstilus volt a rock , ma meg mar tundi-bundi...
azokra a regiekre gondolsz, amik a filmekben is vannak?? - nagy motor, minden bor, pia,??
ok nem jarnak motorral,mert mar nem az a divat most mar nem fog senki akkora motorral jarkalni
Billnek is van bordzsekije, de nem pialnak.
szerintem nem is lehet mondani, h rockot játszanak, inkabb EGYEDI zenét, amely hasonlit a rockhoz, de nem tiszta rock.

Na min1 tobbet nem irok, nme pazarlom az idomet foldhozragadottakhoz
csa

7
andy, 2006. 12. 30. 14:38
válasz erre az üzenetre

Ez a beszeeeed!!!
alina te maaar talalkoztaal veluk???? jajj de maazlista!!
igen, poboxnak igaza van! ha kivancsiak vagytok mennyi diijat nyertek, akkor olvassatok el a konyv hatuljan mennyi dijat kaptak.
vagy hogy az egyik dijkioszton legyozteek Sarah Connort is, ees ez meeg csak az elejeen volt. meeg a Backstreet Boysot is lepipaaltak. szoval no comment
ja meg kb.400 000 albumot adtak el, 100 000 DVD-t ees legalabb 200 000 elkapkodott koncertjeggyel buszkelkedhettek,es 13 alkalommal kerultek a Bravo cimlapjara ees mindezt csak a konyv befejezteig. na??!!
telleg hany eves Sanyi??? hehe
de szerintem kaar veletek errol vitatkozni! amuugy meg mindenkinek a maga dolga hogy mit hallgat, ees nem tudom, hogy egyesek miert itelnek aszerint, hogy fuuuj ez rockot hallgat, fuuj ez rapper meg ez biztos valami hulye gyerek lehet hogy tokio hotelt hallgat!
Karvasz ees mi van azon, hogy azt hallgatja, amellett meeg lehet valaki intelligens, okos ember! na szoval ennyi

6
pobox, 2006. 12. 28. 21:30
válasz erre az üzenetre

Ez nem igaz.
Nézzétek meg a Tokio Hotel-Ahogy a torkodon kifér cimű könyvben, hogy mennyi dijat kaptak, csak az után szóljatok.
Elég a BAMBI 2005? VIVA COMET? ECHO , stb.,????
És mindez fél év alatt
És miért irtátok, h halálmadarak? Elég rosszul láttok.
Sanyi hány éves vagy?
Ha 35 korul akkor honnan ismered a zenéjüket?
Amugy meg John Lennon szamot is feldolgoztak- Instant Karma.
Ja, és ha annyira szarok lennének akkor tényleg nem kaphattak volna annyi dijat


5
alina, 2006. 12. 28. 15:42
válasz erre az üzenetre

Sziasztok!
A TH már 3 éve a sikereit tapossa. Az egy dolog, hogy nálunk csak most lettek híresek. Ez a mi lemaradásunkat bizonyítja. A külföldi adókon már 3 éve lehet látni. Azt senki nem tudhatja, hogy hol lesznek 2 év múlva. De ezt senki sem tudja. Nem "idei" sztárok. Több országban is felléptek már. A fiatalok rajonganak értük. És ami a legfontosabb, hogy nem szárnyal túl rajtok, a siker. Nekem volt szerencsém velük élőben is találkozni és nagyon barátságosak és kedvesek.

Ennyi

4
oli, 2006. 12. 27. 12:59
válasz erre az üzenetre

Drága andy!
Én hallottam a zenéjüket, szerintem borzasztó. Rájuk irigykedni? Ugyanmár...
És ha érdekel, igen, hallottam a "nagy rockerek" zenéjét is, nem csak úgy beszélünk.

3
andy, 2006. 12. 27. 09:23
válasz erre az üzenetre

Akkor szerintem Ti meg nem hallottatok a zenejuket. Ti csak a kulsot nezitek, es irjatok a kritikat. tudjatok hogy mirol szolnak a szovegeik? nem? akkor meg mit papoltok?! eloszor olvassatok el oket! ne csak egy enekbol induljatok ki! eddig 6 dijat nyertek! na ezt kapjatok ki!!! ami meg a ,,regi oregeket" illeti a tokio hotel mellett az elso az Omega meg hasonlo! papoltok az oreg rockerekrol, akkor kerdezem: hany koncertjukon voltatok???
szerintem Ti csak irigykedtek, amugy nem mondom hogy mindenki oket hallgassa, metr mindenkinek a sajat dolga! ennyi erovel mar mindenkit lemondhatnank: a raperek a rockereket, szoval igy allunk! errol ennyit!!

válasz a(z) 1. üzenetre
2
Anna, 2006. 12. 23. 16:24
válasz erre az üzenetre

És kérdezem én, hol lesz a TH 2 év múlva??? Sehol! Még emlékezni sem fog rájuk senki....

1
karvasz (karvasz), 2006. 12. 21. 18:13
válasz erre az üzenetre

nahát, végre valaki ezt a véleményt is hangoztatja és nem csak az " i love tokio hotel, és aki nem szereti, meg ne szólaljon" blogokat lehet látni.... : ) helyes ! egyébknét igazad van, hogy ha egy 13-14-15 éves "rocker"-t megkérdezel, milyen zenéket szeret, az általános válasz az TH, Tankcsapda, depresszió vagy valami hasonló lesz...azért ez már talán túlzás...

« előző1 2 3 4 következő »
kapcsolodó cikkek

Retteghetnek a sztárok: MC DC a Kész átverés új arca

A Csillag születik döntőse, Veres Robi eddig csak csípős poénjaival és...

Hallottál már székely rap-et? Itt az alkalom!

"Itt ülünk egy műtőben és majdnem betojtunk a röhögéstől így a ké...

Együtt verhet a szívünk Csézyért

Szerbia már most a jövő héten megrendezésre kerülő dalfesztivál lázába...

Emo: Deviancia vagy ízlésficam?

Új irányzat uralkodott el a fiatalság körében, ez pedig az emo. Eddig ...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Síelős-ugrásos
» játékajánló: Síelős-ugrásos
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!