Karácsony már most?

SZUBJEKT?V szerző: Adrienn | 1 hozzászólás

A karácsony az év utolsó előtti ünnepe, csupán a szilvesztert előzi meg. Mégis már október közepétől megtalálhatóak az ünneppel kapcsolatos ajándéktárgyak az üzletek polcain…

cikkhez kapcsolódó kép

Csak egy sima bevásárlást akartam elintézni, ezért elmentem egy hipermarketbe. Amint beléptem, rögtön karácsonyi hangulatom lett. Akármerre mentem, mindenhonnan díszek, piros sapkás macik és égősorok néztek vissza rám. Az üzlet negyede már ilyen dolgokkal volt tele karácsony előtt több mint két hónappal. Igen… Több, mint két hónappal.

Ezek után elkezdtem azon gondolkozni, hogy ez normális dolog-e. És arra jutottam, hogy a kereskedőknek mindenféleképpen jó, mert az embereket már most elcsábítják a különféle akciókkal. Már most betesz egy zacskó szaloncukrot az ember a kosarába. De most őszintén: megmarad az valahol is karácsonyig? Nem hiszem.

Sokan elkezdik megvenni a különféle díszeket, boákat, képeslapokat, de az idő múlásával rájönnek, hogy mégsem kell ez nekik, és kár volt beleugrani a bevásárlásba olyan korán. És megint ki jár jól? Természetesen a kereskedő. Ezáltal ismét bebizonyosodik az, hogy a karácsony elvesztette igazi jelentőségét, és megint oda lyukadunk ki, hogy az anyagi dolgok a meghatározóak. Mindenki elvárja, hogy nagy értékű ajándékot kapjon, ami persze arra kötelezi az embereket, hogy hasonlóan magas árfekvésű tárgyat vegyenek szeretteinek. Sok család ilyenkor a tartalékait is felemészti emiatt.

De kérdezem én: jó ez? Van értelme pillanatnyi örömöt okozni, és utána netán hanyagolni a rokonokat? Nem hiszem, hogy erről szólna a dolog. És nem csak mi, átlagemberek rontjuk el az ünnepi igazi énjét, hanem nagyrészt a kereskedelem is hozzátesz ehhez.

Szólj hozzá Te is!

1
lányka, 2006. 12. 02. 12:21
válasz erre az üzenetre

teljesen egyetértek veled.. sajnos mára odáig jutottam, hogy gyakorlatilag utálom a karácsonyT! mert nincs pénzem olyan ajádnékokra, és annyi embernek, aki igényli... üres kézzel állok, azt meg megjegyzik.
senki sem tud már örülni egy egyszerübb ajándéknak.. amit legalább szívből adtam..

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Karácsonyi dalok, zenék az ünnepekre

Ha karácsonykor inkább kivennéd az agyonkarcolt Metallica cédét a lejá...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Grand Roulette
» játékajánló: Grand Roulette
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!