Joúnapot kivanok!

SZUBJEKT?V szerző: Zsolt | 0 hozzászólás

Egy szép verőfényes csütörtöki napon a kötelesség Budapestre szólított. A szokásos "kalandok" mellett ezúttal Bush bácsi érkezésével is számolnom kellett volna, aki olyannyira nagy ember, hogy mások már alig férnek el tőle a városban.

cikkhez kapcsolódó kép

Eleinte semmi felfordulásnak sem láttam nyomát, csak a szokásos dugók, viszonylag nyugodt emberek... Bezzeg visszafelé. Mindenféle előzetes bejelentés nélkül a busz megállt a hegy lábánál és mindenkit leszállított. Az emberek morogtak vagy egymásnak, vagy a telefonjaikba, egy bácsi háromszor is elsütötte ugyanazt a szánalmas poént kínjában, hogy „akkor most a Dunához jöttünk fürdeni?”

Nem épp fürdeni, inkább gyalogolni! A buszokról, villamosokról ismert tumultus a hídon át a körút felé kezdett hömpölyögni, köztük sok zavarodott külföldi turista, akik még ilyenkor is megálltak egy-két fénykép erejéig. Akik a hídról felnéztek a hegyre, láthatták is Bush bácsit, ahogy éppen a néhány furcsa Petőfi idézettel megtűzdelt monumentális hegyi beszédét tartja a bércen. Kicsit arrébb pedig, a másik fekete pont bizonyára az a háromajtós szekrény szekuritis lehetett, aki Bush nejének kisebbik kutyájának testi épségéért felelt. Ha bárkit is beengednek a rakpartra, az utca embere biztosan felmászik hozzájuk, hogy az életükre törjön.

A gyülekező viharfelhők, az erősödő szél és a metróban a bedöglött lyukasztók körül legyeskedő külföldiek (volt is minél legyeskedni, egy se működött) egyre csak rontották a közhangulatot, így hát, akik belefáradtak a nagy tömörgésbe, azok vagy egy körúti étteremben találtak menedéket a vendéglősök nagy örömére, vagy akaratuk ellenére tovább tömörögtek, hátha egyszer hazaérnek. Amikor végre valahára sikerült kikászálódnom a városból, egy hatalmas felhőszakadás fogadott. Micsoda befejezése ez ennek a nagyszerű napnak!

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Apokalipszis Budapesten

Senki sem gondolta volna, hogy az augusztus 20-ai ünnepség fénypontja,...

American Smile

Furcsa fajta ez az amerikai. Mi csak nézzük, és ámulunk hatalmasságuko...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Travian
» játékajánló: Travian
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!