Malacka száműzetésben

SZUBJEKT?V szerző: Viccó | 5 hozzászólás

Törökország egyik tévéjéből száműzték Micimackó legjobb barátját, Malackát, mert Milne regényhőse nem felelt meg az ország erkölcsi elvárásainak. Vajon tényleg szükség van erre?

cikkhez kapcsolódó kép

Az ország mélyen vallásos és minden tekintetben betartják az iszlám vallás tanait. Ezért is kellett eltüntetni a Milne meséjéből készült rajzfilmből a kedves kis Malackát. Méghozzá azért, mert Malacka egy disznó, és ez az állat az iszlám szerint tisztátalan. A török állam döntött úgy, hogy szóvá teszik az ügyet, és az ő ellenőrzése alatt álló tévécsatornáról, a TRT televízióról szeretnék száműzni Malackát. Először csak azt a megoldást szerették volna, hogy kivágják azokat a jeleneteket, amikben a kis malac szerepel, de mivel ez megoldhatatlan, ezért a teljes rajzfilmsorozatot levették a műsorról. Mindezek mellett a többi csatornán ugyanúgy sugározzák a mesét, az üzletekben pedig film formájában árulják.

A TRT dolgozói és más emberek sem értik, hogy a miniszterelnök miért ilyen szigorú, és miért zárkózik el ennyire a világiságtól, hisz Malacka csak egy mese szereplője, és nem pedig egy disznó, amit ebédre elfogyasztanak (remélhtőleg!). Természetesen az iszlámokat is meg lehet érteni, hisz tisztátalan állatról van szó, de mégis a tanítások csak azt mondják ki, hogy enni nem lehet a disznót.

Őszintén szólva nem értem, hogy a világban vallási alapon képesek Milne meséjét levenni a tévék műsorairól, de minden más erőszakos, öldöklős, agresszív „meséket” szó nélkül sugároznak. A gyerekek nem ettől fognak fejlődni, ha meg igen, akkor negatív irányban, hisz a mesét utánozva ők maguk is agresszívvá válnak. A kis csemetéknek arra van szükségük, hogy olyan meséket nézzenek, amik kedvesek, a szeretetről szólnak és itt-ott még tanulhatnak is belőlük. Szerintem ennek egyik nagyon jó példája a Micimackó.

Szólj hozzá Te is!

5
Vivcsóóhh, 2010. 03. 19. 00:08
válasz erre az üzenetre

Izékékcse FOGD BE!!!
Az én bece nevem Malacka szal jobb lenne eldugulni!!!
Nem gondolod???
Am tiszta ratyi ez az oldal!!!
Hogy lehet ilyen hülyeségett kitalálni...pfff

4
izékékcske, 2006. 12. 02. 12:32
válasz erre az üzenetre

Malacka a legundorítóbb mesehős akit valaha is látttam! Egy aberrált homokos sültbüzi és egy elbaszott transzi keveréke a létező legeslegbugyutább természettel!
A micimackóból két szereplőt kellet volna kihagyni: Malackát és Micimackót.. az összes többi elmegy..
mindegy ez nem ide tartozik de mindentől függetlenül szerintem az egész világon be kéne tiltani malackát

3
Kiskacsa kis képe = avatarja Kiskacsa (kis_kacsa), 2006. 08. 22. 16:01
válasz erre az üzenetre

akkor az iszlámoknak a malacpesely helyett tehénperselyük van?
és azt monnyák kézfogásnál h itt a kezem nem tehénláb?
és a mesét úgy aggyák le h kivágják belőle malackát és tehénkét rajzolnak helyette???
De jó h én nem vagyok vallásos!

2
Kiskacsa kis képe = avatarja Kiskacsa (kis_kacsa), 2006. 08. 22. 15:55
válasz erre az üzenetre

LOo.oOL

1
Nocsi kis képe = avatarja Nocsi (nocsi), 2006. 07. 13. 10:52
válasz erre az üzenetre

Szegény Malacka! Még ekkora hülyeéget..

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Skies of War
» játékajánló: Skies of War
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!