Knight Rider - Mitől sikersorozat?

SZUBJEKT?V szerző: Gyula | 11 hozzászólás

Magyarországon eddig négy csatorna, összesen hatszor vetítette, de Németországban szinte folyamatosan műsoron van. Alapötlete nagyon egyszerű, de valami miatt mégis megunhatatlan. Mi lehet a titka egy sikersorozatnak?

cikkhez kapcsolódó kép

Az történet alapja igazság szerint eléggé primitív: egy beszélő autó (a Pontiac Firebird kissé továbbfejlesztett változata) olyan „csúcsmodern” felszereltséggel, mint lézerfék, polifonikus szintetizátor, meg infravörös nyomkövető. (Na, erre varrjon gombot a 80-as évek átlagnézője!)

Ugye nem halnak meg?!

A történetek is sablonosak, olykor még az amerikai filmipart ismerve is meglepően lehetetlen megoldásokkal, de vannak jól ismert vonások is: továbbra is 00:01 mp-nél áll meg az időzített bomba, és mindig sikerül a piros vezetéket elvágni (persze, ha az éppenséggel nem a zöld). Michael Knight, a Jogért és Igazságért Alapítvány csodamacsója, (aki természetesen sosem hal meg, vagy ha mégis, akkor kiderül, hogy mégsem), hol bőrdzsekiben, hol nagyszerű zöldcsíkos kínai melegítőkabátban rohangál, minden részben rákattan egy újabb nőre, és ha kell, akár öt kínaival is elbánik egyedül. (Bud Spencernek valószínűleg ekkor jött elő a kisebbségi komplexusa). KITT, a végképp kiismerhetetlen, intelligens jármű pedig dacolva a gravitáció és egyéb fizikai törvények szabta korlátokkal, minden részben felfedi egy új, addig ismeretlen mutánsi képességét.

Ezek alapján egy átlagos amerikai akciósorozatra gondolhatnánk. És mégsem! A Knight Rider igazi kultuszfilmmé vált, mondhatni, generációk nőttek fel rajta. És még mindig nincs vége. A tervezett új részek forgatását is nagy várakozás előzi meg, az egyik magyar kereskedelmi TV-csatorna pedig a nyár folyamán újraindítja a sorozatot.

Már szépfiú Michael kell?

Az új részekkel kapcsolatban sok elképzelés látott napvilágot, többek között, hogy Michael Knight szerepét esetleg Orlando Bloom (váááhh!!!) játszhatná, másrészt KITT elnémítását is tervezik (váááhh!!! x2), mondván, hogy egy beszélő autó idegesítő jelenség a XXI. század közönsége számára. Annyi biztos, hogy szokatlan lesz, ugyanis a régi részek érzését szinte képtelenség visszaadni most készülő filmben. A Knight Rider az összes hibájával, nevetséges fordulataival együtt teljes, mondhatni, ezek miatt (is) vált sikeressé, s hiányosságait talán senki nem szemléli kritikusan, hiszen ezekkel együtt egy nagyszerű sorozat.

Szólj hozzá Te is!

11
nem tartozik rád, 2011. 06. 07. 21:12
válasz erre az üzenetre

itt a király az az oldal egy nagy lótrágya nincs semmi érdekes a szövegben és semmi élet!

ALÁÍRÁS: herceg.......

10
báttyosz, 2010. 01. 14. 15:49
válasz erre az üzenetre

nem lehet le utánozni ami már meg van csinálva

9
Takács Tamás, 2007. 02. 03. 11:33
válasz erre az üzenetre

A kedvenc kocsim a knight rider!

8
Gyula kis képe = avatarja Gyula (gyula), 2006. 07. 02. 08:40
válasz erre az üzenetre

Azt azért remélem Te sem gondolod, hogy a Knight Rider alkotói hiteles történeteket akarnak bemutatni a filmben. Bár abban igazad van, hogy a Bud Spencer filmek vígjátékok, de a KR nem egy ettől messzeálló alkotás. Mégis milyen műfajba sorolnád? Akciódráma? Próbálhat komoly lenni, de nagyon nem az. Egyébként nem is próbál, mivel tényleg megtalálhatóak benne a már olysokszor viszontlátott amerikai vonások.
Ami a melegítőkabátos dolgot illeti, ezek pont a "komolytalanság" (értsd jól) jelei, mert szerinted normális, hogy a nagy kemény Michael egyszer kemény bőrdzsekiben, máskor meg ilyenekben mutatkozik? Ez egyszerűen illúzióromboló. Kb olyan, mintha Darth Vader rózsaszín masnival szerepelne.
Legutolsórészt pedig nem húztam le a filmet, hanem felsoroltam néhány furcsaságot, és megpróbáltam bemutatni, hogy ennek ellenére miért sikeres a alkotás. A KR-t én is szeretem, úgyhogy ne vedd támadásnak ezt a cikket!

válasz a(z) 7. üzenetre
7
shrek, 2006. 06. 28. 21:28
válasz erre az üzenetre

rendben de had idézzek néhány dolgot a cikkből ami azért kiváltó ok a hozzászólásomért, hisz mégis de vannak benne dolgok: a knight rider alapsztorija primitiv, sablonos, csodamacsó michael, kinai melegitőkabátban rohangál( hogy jön ez ide?)---ezt összehasonlítani bud spencerrel?? ami egy vigjáték??? semmi köze a két műfajnak egymáshoz, a knight rider próbál komoly lenni, bud spencer filmjei nem próbálnak, ott nyíltan veri meg a 2 ember akár a 100 embert egymaga. az pedig hogy kitt mutáns.....


szóval érthető a hozzászólásom nem? kiváncsi vagyok hogy mutattok be egy magyar sorozatot ehhez képest.

köszi

6
a kedves újságírók védelmében, 2006. 06. 28. 00:49
válasz erre az üzenetre

Kedves Shrek! Javasolm, olvasd újra az írást, mert Gyula nem cikizi a Knight Rider-t, az általad említett "izompólós calibrás" arcoknak szól oda, a sorozatot pedig klasszikusként kezeli - minden hibája ellenére.

Ráadásul a témaválasztás is dícsérendő: gondolom azért a Knight Riderről ír és nem az általad említett Jóbarátokról, mert esetleg a jóbarátok c. 0sorozatra nem pazarolja a karaktereket.

Cikket írni nem egyenlő azzal, hogy lefikázni valamit...

5
shrek, 2006. 06. 26. 21:42
válasz erre az üzenetre

ennek a cikknek csak a vége a jó. mit cikizitek a knight ridert kedves újságírok? Irjatok sikercikket a Jó barátok szereplőiről is, meg a barátok közt zsíros hajú berényi mikijéről is, meg a Majka műsorairől és öltözködéséről. valamint anettka műsorairait, vessétek össze vagyis minden neotrutymót ami ma érvényes , szemben a knight riderrel.

Tudjátok mi lesz a különbség? 20 év múlva megnézni miylen idétlen nagymenők felzselézett tüsihajú izompólós calibrás, valamint mercis autóikból, modern gegsztereket csináltak, de 2030-ban csak úgfy mint most kojak, ők is nevetségesek lesznek, de a knight rider legenda lesz addigra.

4
yan86, 2006. 06. 26. 19:31
válasz erre az üzenetre

Májköl és KITT megállnak egy ház előtt. Májköl kiszáll a kocsiból és odamegy a kapuhoz, majd becsönget. A kapucsengőn kiszól egy hang: Kit keres?
Erre Májköl az órájába: KITT, tényleg kerestél?

3
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2006. 06. 26. 14:07
válasz erre az üzenetre

Ne vagánykodj. Íme mégegy

Májköl és KITT várakoznak a sorompónál.
- Kitt, úgy unatkozom, nincs egy vicced?
- De-von!

2
Gyula kis képe = avatarja Gyula (gyula), 2006. 06. 26. 13:56
válasz erre az üzenetre

Yo, ilyet én is tudok:
Májköl Nájt és KITT száguldanak az úton. Egyszer csak átmegy előttük a zebrán Devon Miles. KITT megszólal:
-Májköl, elüssük?
-Na, de KITT!
-Hát Devont!

1
Lyózsi, 2006. 06. 26. 13:54
válasz erre az üzenetre

Májköl Nájt vásárol:
- Tej, kenyér, szalámi... KITT mi kell még?
- Májköl...

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Kitt, úgy unatkozom, nincs egy vicced? De-von!

Emberek röhögnek hangosan fel minden ok nélkül a buszon/metrón/vonaton...

Csak erős idegzetűeknek, avagy ismét egy humor rovat

Rohanó világ, stressz, tanárok, záródó ajtók, bukás... ennek most vége...

K.I.T.T. látnak szemeink!

Gyerekkorunk kedvenc hősei, Michael és K.I.T.T. visszatértek! Az ameri...

David Hasselhoff reinkarnációja

Aki már látta David "The Hoff" Hasselhoff klipjét, a Jump In...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Rodent Tree Jump - Célbamókusoló 5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!