Múlt és jövő

SZUBJEKT?V szerző: Ditty | 16 hozzászólás

Tudom, kissé fura a hasonlat: mégis rájöttem mennyire hasonlít az életünk arra a néhány órára, amit életemben először töltöttem el egy korcsolyapályán. Gondoljunk csak bele: a kisgyermekek is hamarabb tanulnak meg felállni, mint járni.

cikkhez kapcsolódó kép

Ugyanez érvényes a koripályán is: jégre megyünk, elesünk - és vagy felállunk, hogy továbbmehessünk és később megint elcsússzunk, vagy ott maradunk és várjuk a segítséget. Ha szerencsénk van, az életben mindig van mellettünk pár ember, akik segítenek felállni: őket hívjuk barátoknak.

Mikor elkövetjük életünk első hibáját, idő kell ahhoz, hogy továbbléphessünk - csak azért, hogy elkövessük a következő - talán még nagyobb - baklövést. De idővel az ember megtanulja elviselni az élet pofonjait és túlélni a hétköznapok harcait.

Később a múlt hibái tanulsággá érnek, majd szép lassan eltűnnek. Hiszen ki emlékszik már az első lépésekre, ha azóta túl van az első intőn, az első szerelmen - és az azzal járó első csalódáson...

Minden ember életében bekövetkezhetnek olyan dolgok, amiket - később visszagondolva - megváltoztatott volna. De mi értelme folyton a régi sebeket nyalogatni, ha élhetnénk a mában is - leküzdésre váró gond itt is van elég.

Hiszen pontosan mi is az életünk?

Döntések folyamatos sorozata - amelyek közül talán a legjelentéktelenebbnek tűnő van a legnagyobb hatással az életünkre. Talán elég egy lépés, egy pillanat - és ma nem az lennék, aki vagyok. Az a döntés, ami egyik pillanatban még katasztrófálisnak tűnik, talán a következőben szerencséssé válik.

Legelőször az kell megértenünk, hogy ebben a világban minden valamiért történik. Az ok és okozat törvényét már az ősi hindu és buddhista vallásban is ismerték - ők karmának hívják, és a reinkarnációval (lélekvándorlással) kötik össze.

"Aminek jönnie kell, jönni fog; és ha itt lesz, szembenézünk vele!"

A karma szerint minden, amit előző életünkben tettünk, mondtunk, gondoltunk, kihat a következő inkarnációnkra (vagyis az új életünkre).

Persze van, aki nem hisz a lélekvándorlásban. Én inkább azon a véleményen vagyok, hogy az életünkben vannak olyan események, amelyeknek mindenképpen be kell következniük - akármennyire küzdünk is ellene. Vannak olyan emberek, akikkel találkoznunk kell - akármennyire nem akarjuk megismerni őket.. Vannak olyan tapasztalatok, amiket meg kell szereznünk - akármennyire félünk is tőlük.

Miért fél az ember a jövőjétől? Miért menekül folyton a sorsa elől? Miért halogatja mindennapi teendőit, mikor tudja, hogy előbb vagy utóbb úgyis le kell küzdenie az adott akadályt?

Mindenkinek feladata van ezen a Földön - az, hogy mi is pontosan az a feladat, talán már születésünk pillanatában eldől. Hiszek abban, hogy a sorsunk meg van írva valahol egy nagy könyvben - ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy a döntéseimet én magam hozom, és a jövőm csakis az én kezemben van!

Szólj hozzá Te is!

16
Szivike kis képe = avatarja Szivike (19870617), 2006. 06. 20. 23:24
válasz erre az üzenetre

Amúgy jó a cikk!

15
Szivike kis képe = avatarja Szivike (19870617), 2006. 06. 20. 23:23
válasz erre az üzenetre

A cél voltaképp mi is?
A cél, megszűnte a dicső csatának,
A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga.

(Madách Imre: Az ember tragédiája)

14
novella, 2006. 06. 10. 11:33
válasz erre az üzenetre

Üdv emberkék! a cikk jo, tetszik engem is fogalkoztat ez a téma mármint hogy mi lett volna ha... és mivan a lélekvándorlással sötöbö szoval érdekes

13
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2006. 05. 31. 20:05
válasz erre az üzenetre

A fotósunk, ember, a fotósunk!
Amúgy már legalább kettő is van

12
Marcell kis képe = avatarja Marcell (kovacsm), 2006. 05. 31. 19:53
válasz erre az üzenetre

És ki az a Dani?

válasz a(z) 11. üzenetre
11
Viki :P, 2006. 05. 31. 18:42
válasz erre az üzenetre

Akkor azt kell mondjam: Viki aki 'szintén' nem szereti ha fotózzák, de ezen a képen nem én vagyok Ha én lennnék rajta, Dani már nem élne nyehehehhheeeee:

10
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2006. 05. 31. 17:21
válasz erre az üzenetre

Oh, annyi az egész, hogy küldött nekem képet, és megkérdeztem, hogy aki rajt van, tudja-e hogy fotózták... Na, erre jött a válasz, hogy igen, de nem szereti, ha fotózzák

9
Viki :P, 2006. 05. 30. 23:34
válasz erre az üzenetre

Nem nem érted...nekem ez különös ismertetőjelem...ezt mindenki tudja rólam, és én a tipikus "inkább ne is lássam.." lány vagyok SOha meg se nézem őket....
Tudom, és ezért nem értem hogy Viki aki nem szereti.. itt én valami turpisságot gondlok a dolog mögött Dani barátommal kapcsolatban.. csak hogy ő nem beszél

8
Marcell kis képe = avatarja Marcell (kovacsm), 2006. 05. 30. 22:09
válasz erre az üzenetre

Nem sok lány szeret fényképeszkedni, sőőőt, mindig vinnyognak... viszont aztán ők az elsők, akik 'júj muti milyen lett' mondatokkal megrohamozzák a készítőt.

válasz a(z) 7. üzenetre
7
Viki :P, 2006. 05. 30. 21:29
válasz erre az üzenetre

hümm..utánanéztem, de túl alapos, szóval tényleg nem Dani vagy.. elnézést kérek.. de akkor már borzasztóan érdekel hogy honan tudod hogy nem szeretek fényképezkedni?:S:S:S:S

6
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2006. 05. 30. 20:40
válasz erre az üzenetre

Amúgy nem Dani vagyok...
Ha rákattintasz a nevemre, meglátod

5
Viki :P, 2006. 05. 30. 20:36
válasz erre az üzenetre

a Boki béna név..jobb nem jutott eszedbe? Egyébként..figyelj..legalább feldobtuk a hozzászólásokat
Jó a cikk:P

4
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2006. 05. 30. 20:33
válasz erre az üzenetre

Van ez így...

3
Viki :P, 2006. 05. 30. 20:23
válasz erre az üzenetre

Dani, akinek jól megy az álnevezés ugye?

2
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2006. 05. 30. 20:17
válasz erre az üzenetre

Viki, aki nem szereti, ha fotózzák, ugye?

1
Viki :P, 2006. 05. 30. 20:14
válasz erre az üzenetre

A cikket elolvastam, de az én Danim a világ egyik legtehetségesebb fotósa, szóval a cikk biztos jó, de a kéép jobbP:P:P:P

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Syobon Action! (Cat Mario)
» játékajánló: Syobon Action! (Cat Mario)
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!