Tovább, tovább – de hová, hogyan és miért?

SZUBJEKT?V szerző: Adri | 1 hozzászólás

A továbbtanulás nem egy egyszerű dolog. Sőt, kifejezetten bonyolult. Így egyre közelebb kerülve a nagy döntéshez nagyon nehéz eldönteni, hogy mit is akar az ember, az érettségi meg itt van a nyakunkon.

cikkhez kapcsolódó kép

Az eddig szikla szilárdnak tűnő elképzelések egyeseknél megdőlni látszanak, másokat a teljes kétségbeesés fog el, mert nem tudják, hogy mit akarnak. Nem egyszerű a döntés. Akár az egész életed múlhat rajta... A jövőd... Szóval jól meg kell gondolnod. Millió kérdés vetődik fel benned. Akkor most menjek emelt szintre? Na de miből? És ez elég lesz? Meglesz addig a nyelvvizsgám? Kapok érte többlet pontot? És mi lesz, ha nem sikerül? Mihez kezdek?

De az sem könnyíti meg a helyzeted, hogy naponta változtatják a minisztériumban a jogszabályokat. Az idei érettségizők még mindig illetve már megint kísérleti alanyok lesznek. Hiszen ebben az évben indul el a Bolognai Program, mely szerint csak egy szakot vehetsz fel az egyetemen, főiskolán. Az adott tantárgyat pedig három évig tanulod alapfokon és utána következhet a kétéves mesterképzés. Sőt, ha doktori diplomát is szeretnél, akkor még két esztendeig tanulhatsz.

Mindezt tetőzi, hogy a tavalyihoz képest 10%-kal kevesebb embert vesznek fel felsőoktatási intézményekbe és minden bizonnyal valamivel nehezebb matúra várható.

Úgyhogy nincs mit tenned, tanulnod kell, ha el akarsz érni valamit! De hidd el, ha szánsz időt a tanulásra, sikerülni fog!

Kapcsolódó fórum:
- Paraaa van: itt az érettségi!

Szólj hozzá Te is!

1
Marcell kis képe = avatarja Marcell (kovacsm), 2006. 05. 04. 23:06
válasz erre az üzenetre

Hát azért pár dolog sántít, nevezetesen:
- nem idén indul a Bolognai Program, már mi is BSC keretében tanulunk a BME-n (vagyis pár szak már tavaly is így indult)
- lehet, hogy 10%-kal kevesebb embert vesznek fel, de sokkal kevesebben is jelentkeztek idén, tehát összeségében még mindig nem jártatok rosszabbul

AMúgy aBSC képzés nagy szívás, mert nálunk például az anyag nem lett kevesebb, csak az idő. Fizikán az anyag maradt, csak 3 félév helyett 2-ben nyomják le. Nem rossz...

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

A testmagasság meghatározhatja a karriert?

A német Gazdaságkutató Intézet vizsgálata szerint már 10 cm magasságkü...

Az a bizonyos egyetemi élet

Sokan kérdezik tőlem, hogy miért szeretek egyetemre járni. Nem lenne j...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Kapufa
» játékajánló: Kapufa
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!