Heves mese: Tank Aranka

SZUBJEKTÍV szerző: Ribizli | 2 hozzászólás

Hol volt, hol nem volt, volt a világon egy kislány. Úgy hívták Tank Aranka. Mint ahogyan neve is mutatja Aranka nagy lelkesedést mutatott a haditechnika iránt; legfőképpen a tankok iránt.

cikkhez kapcsolódó kép

Közülük is a legkedvesebb volt számára a májkitépő lézerlándzsával felszerelt darab. Aranka szende kislány létére még sohasem használta a robosztus gép fegyverzetét. Nem is használhatta volna, hiszen mióta a sajtkukac belemászott a tankot irányító elektronikus elemekbe, az egész rendszer használhatatlanná vált. Emiatt Aranka nem rendeltetésszerűen használta kedvencét.

A tank negatív kisugárzását, a maltodextrózzal – tíz szénatomos cukorral bevont ágyúcsövet, Aranka vegetatív dekorációval enyhítette, amit tulipánkoszorúval emelt ki. A szegecsek és a páncéllemezek közti ritmikus eltérést a tank lánctalpán lévő pörköltszaftos meggybefőtt oltotta ki.
Piciny udvarában a tank élt Tank Aranka vidéki birtokán, mint a hadsereg egyetlen hivatásos nő katonája. Minden reggel korán kelt, és katonás rendben várta, hogy valamilyen fontos dolog történjen.

Várakozása évekig eredménytelen volt, kimerítette a rövidtávú síkfutás a postaláda és a távírógép között. Esős napokon a futások száma csökkent. A lány a bakterház ablakából figyelte, hogyan pereg le az esővíz a malátacukor-bevonatos ágyúcsőről.

Már lassan közeledett leszerelésének időpontja, amikor váratlanul megcsörrent Aranka telefonja. A miniszterelnök kereste személyesen. Aranka annyira meghatódott attól, hogy nem lett a hátrányos megkülönböztetés áldozata, hogy mentőautó kellett, hogy elszállítsa Egerbe. A miniszterelnök már várta buzgómócsingok seregével körülvéve. Az médiumok minden fontosabb újságírója, tv-se, riportere várta őt a kórház kapujában, hogy interjút készíthessen vele.

A történtek után Tank Aranka folyt a tv képcsövekből, de még a szélessávú internetről is (amit egyébként az egri felhasználók 90%-a le is mondott). Később jelentkezett egy tehetségkutató versenyre, amelyet egyetlen versenyzőként meg is nyert. Koncertsorozatot indított. A verseny jutalma az volt, hogy kijuthatott az olimpiára Magyarország színeiben a rövidtávú síkfutás a postaláda és a távírógép között. És boldogan élt volna, ha az ágyúcsövéről le nem olvadozott volna az esőben a cukor...

Szólj hozzá Te is!

2
Hej, 2006. 05. 09. 11:23
válasz erre az üzenetre

Ezt nem értem. Mi ez?!

1
Gyula kis képe = avatarja Gyula (gyula), 2006. 04. 26. 16:15
válasz erre az üzenetre

Hö! Ez aztán a vicces sztori...

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Alien Abduction
» játékajánló: Alien Abduction
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!
Fatal error: Call to undefined function mokamerce() in /var/www/clients/client220/web1130/web/public_html/index.php on line 275