Tanulj meg szenvedni, s akkor boldog leszel!

SZUBJEKT?V szerző: Ditty | 0 hozzászólás

A két részlet két lány naplójából származik - mindketten ugyanabba az osztályba járnak és minketten ugyanazokra az órákra ülnek be nap mint nap - mégis más az életfelfogásuk, az iskolai teljesítményük - és persze a népszerűségük is.

cikkhez kapcsolódó kép

Február 13., hétfő
Jaj, ne, már megint kezdődik egy hét - egy újabb nagyon-nagyon pocsék hét! Csak öt dolgozat van beígérve erre a hétre, ráadásul abból három témazáró. Most néztem rá az órámra - még öt perc, és elkések. Muszáj összeszednem magam, különben nekem annyi. Úristen, ráadásul matek a nulladik órám - jól indul a hét.

Megállok a tükör előtt, és belenézek - na ez nagy hiba volt. A hajam úgy áll, mint egy szénaboglya, csoda, hogy a fésű nem törik bele. A sminkkel nem törődök, nincs rá időm, és különben is, ki az a hülye, aki rám nézne? Inkább felkapok az asztalról egy szelet pirítóst, és elszaladok.
Kint az utcán vakít a nap - ez szuper, tiszta latyak minden az olvadt hótól, ráadásul mingyárt megvakulok.
Remek, a tanár már a táblánál áll - naná, hogy elkéstem - nem is indulhatna jobban ez a hét...

Február 13., hétfő
Kinyitom a szememet, és ránézek az órára, ami most szólalt meg - még van öt percem lustálkodni, és átgondolni a napi teendőimet. Nulladik órám lesz - matek. Már alig várom, ugyanis ilyenkor mindig azon a folyosó vagyunk, ahol az a helyes srác, meg az osztálytársai is lógnak.
Na, most már tényleg fel kell kelni - maradhatnék még lustálkodni, de annak kapkodás lenne a vége. szépen leülök az asztalhoz, és megeszem a nekem kikészített szendvicset. Később a fürdőszobában kicsit rendberakom az arcomat - leheletnyi smink, és már indulok is. A villamos, mintha csak rendlésre jönne, pont akkor ér be a megállóba, amikor én - ráadásul a nap is gyönyörűen süt. Ennél jobban nem is indulhatna a hetem!

Remélem, senkinek nem kell elmagyarázni a két részlet közötti különbséget.
Gondoljunk csak bele: ha megtanuljuk meglátni az élet apró örömeit, akkor nem csak a saját, hanem mások életét is szebbé tehetjük egy kicsit! Hiszen az életünk olyan, amilyenné mi magunk tesszük - mosolyogj hát, és a világ is visszamosolyog rád - így is hozzájárulsz ahhoz, hogy a világ egy kicsit szebb és jobb legyen!

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Grand Roulette
» játékajánló: Grand Roulette
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!