Egy jó tanár legyen megértő és türelmes

SZUBJEKT?V szerző: Timi | 3 hozzászólás

Óvodáskorom óta tanár szerettem volna lenni. Az idők folyamán ehhez a célomhoz mindig társult valami más szakma is, de ez a hivatás csaknem tíz éven át volt a középpontban. Mára a tanítás feledésbe merült, és előtérbe került a média, ám a szakma iránti szeretetem megmaradt.

cikkhez kapcsolódó kép

Több diákot és pedagógust is megkérdeztem arról, hogy milyen az ideális tanár. Egyáltalán van-e olyan, hogy ideális? A vélemények nagyon hasonlóak voltak. Egy tanár legyen jó fej, rendes, megértő, kedves, humoros – és még sorolhatnám, hogy milyen tulajdonságoknak kell teljesülniük ahhoz, hogy valaki megfeleljen ennek a „címnek”.

Amit a diákok elvárnak...

Berzsenyi Nóra, a kisnánai általános iskola 8. osztályos tanulója így nyilatkozott: egy tanár legyen kemény, ha a tanulásról van szó, ugyanakkor iskolán kívül, a szünetekben és kirándulásokon tudjon újra gyerekké válni.

Ivanics Orsolya, az egri Dobó István Gimnázium 10. osztályos diákja a következőképpen érvelt: a jó tanár nem beszél mellé, és nagyon fontos, hogy ne erőltesse a végletekig a tanulást. Dobó Tamara, aki az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Iskolájának 11. osztályába jár, főleg a fiatal tanárokat szereti, mert az idősebbek nem mindig tudják a fiatalokkal megtalálni a közös hangot. Tamara számára az ideális tanár képes úgy elmagyarázni az anyagot, hogy könnyedén érthető legyen, és lehet vele kompromisszumot kötni.

Ezek az elképzelések. Megint más dolog a valóság. Nem választhatjuk meg, hogy ki tanítson minket, de tehetünk azért, hogy minél sikeresebb legyen az együttműködés.

...és amit a tanárok gondolnak

Kíváncsi voltam, hogy egy tanár hogyan látja ezt a kérdést. Bódi Ottóné, Kati néni, a kiskörei Vásárhelyi Pál Általános Iskola tanára elmondta: a jó pedagógus többek között türelmes és megértő a gyerekekkel.

– Számomra nagyon fontos, hogy a diákokkal egyenrangú viszonyt alakítsak ki. Emellett arra is odafigyelek, hogy segítsem a gyerekek fejlődését, s a közös munka során sikereket érjünk el – vélekedett Kati néni. – Fontos a jó belső kapcsolat megteremtése a diákokkal, és a veleszületett adottságok is nagyban meghatározzák egy leendő oktató jövőjét – tette hozzá.

Szólj hozzá Te is!

3
James, 2018. 01. 20. 11:36
válasz erre az üzenetre

Prior to applying its tobacco-free plan in 2005, http://my-loweslife.co supplier websites such as Blue Cross Blue Guard of Alabama and also WageWorks.

2
jarry, 2017. 12. 04. 10:14
válasz erre az üzenetre

The app for both Android and also iOS are included listed below http://tutuappguide.com games for iphone completely free, as well as you could do it for apple iphone

1
Walton, 2017. 12. 04. 10:13
válasz erre az üzenetre

The app for both Android and also iOS are included listed below https://tutuappguide.com games for iphone completely free, as well as you could do it for apple iphone.

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Újabb tanárbántalmazás: kicsavarták a kezét!

Egyre több botrány robban ki a diákok és tanárok viselkedésével kapcso...

Övék a legszebb + FOTÓVAL

Hónapokig tartott a szavazás, hogy kié a legszebb, de most végre kider...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Síelős-ugrásos
» játékajánló: Síelős-ugrásos
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!