Megmongyuk a frankót: Metal

SZUBJEKT?V szerző: Buksi | 0 hozzászólás

Nem annyira közkedvelt, mint a foci vagy a diszkó, és itthon a média szinte tudomást sem vesz róla, de nem szabad megfeledkezni arról a párszáz emberről, aki műveli, és arról a "néhány" millióról sem, aki kedveli.

cikkhez kapcsolódó kép

Talán ez azért van, mert az emberek többsége leragad egy adott zenei irányzatnál, és úgy véli, nincs szüksége többre, másra. Viszont ezen álláspontra eljutni anélkül, hogy ne csak felszínes megismerése után alkotott volna egy másik stílusról véleményt, elszomorító.
Annak érdekében, hogy mindenki, aki csak szeretne egy kis betekintést nyerni a metál világába, adok egy kis ízelítőt.

Kezdjük ott, hogy nem is olyan könnyű 32-edben duplázni, 3 ujjal pengetni és 10 akkord/másodperces gitárszólót produkálni, mint ahogy látszik. Az éneklésről nem is beszélve. Azt azért aláírom, hogy a hörgés egy igazi szélsőség, ettől függetlenül művelése komoly szellemi és fizikai jelenétet követel. Egy koncerten a zenészekre nehezedő teher, pedig félelmetesen megnő. Az elrontás veszélye mellett rettenetesen fárasztó szinte az összes hangszeren metál zenét játszani. (Ellentétben pl.: egy diszkóban, ahol a DJ megnyom egy gombot és felcsendül a zene, de mivel senkit nem áll szándékomban megsérteni, nem folytatom ezt a gondolatmenetet.)

Ahhoz, hogy egy együttes komoly eredményeket érjen el (pl.: Dimmu Borgir, Children of Bodom, stb.) a tehetséges zenészek mellett sajnos a pénz a fő döntő momentum. Főleg emiatt hazánkban háttérbe szorult ez a remek és sokszínű zenei stílus.

Úgy gondolom, hogy az ember életében a zene meghatározó érvényű, s remélem, hogy a fentiek fényében ezentúl nem határoljátok el magatokat más stílusok megismerésétől.

Kapcsolódó:
- Metal fórum

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Lenyűgöző zene a Fenekek között

Nem is szépítem, manapság kevés jó zenét lehet hallani. Valami mindig ...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Áll az alku?
» játékajánló: Áll az alku?
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!