Kis Karácsony - nagy kiadás

SZUBJEKT?V szerző: Bencze | 0 hozzászólás

Újra elérkezett a "szép Karácsony". Ez az ünnep a szeretetet, a békességet és a nyugalmat hirdeti. Ekkor arról emlékezünk meg, hogy Jézus 2000 éve megszületett közénk.

cikkhez kapcsolódó kép

Valaki szóljon rám! Hülyeséget írok! Hiszen ez a káosz, ami ezen a Föld nevű bolygón ilyenkor zajlik, már régen teljesen másról szól. Ez a „szent ünnep” a pénzkidobás, a mértéktelen költekezés, a családi veszekedések, a depresszió és a szeretethiány időszaka. A versengésé. Ki ad nagyobbat? Ki ad többet? Az ember komolyan elszégyelli magát, ha nincs pénze, és csak egy szerény ajándékot tud csak átnyújtani. Ilyenkor rohan a bankba, és felvesz egy nagy hitelt, amit aztán egész életében törleszthet. Mekkora boldogságot és szeretet hoz a karácsony!

Ennek az oka az lehet, hogy a legtöbb embernek téves elképzelései vannak a szeretetről.

Szeretünk, és szeretnénk, hogy viszontszeressenek; ezért kétségbeesetten akarjuk szeretetünket nagy-nagy dobozba és drága ajándékok formájába átadni, mert titkon nem hiszünk abban, hogy önmagunkban szerethetőek vagyunk.

Ebből arra lehet következtetni, hogy az ember önmagát sem tudja rendesen szeretni és elfogadni, hiszen saját maga felé is elvárásokat támaszt, amiket képtelen teljesíteni. Ez így tényleg egy szomorú, és egy reménytelen mókuskerékké változik.

A karácsony immáron a jólét, a gazdagság és a kereskedelem ünnepe lett. Egyes számítások szerint ebben a hónapban két milliárd forintot költünk csak édességre, és összesen kb. 850 milliárd forintot hagyunk a kasszánál. Szép kis teljesítmény egy „csóró” országtól! Kedves honfitársaim, biztos, hogy kell ez?

Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a karácsony eredetileg nem a milliókról, és a „Ki ad többet a másiknak?” című játéról szól. Hanem ilyenkor azt kellene ünnepelnünk teljes szívből, hogy egy szép napon megszületett közénk Jézus. De ez még nem minden! Ugyanis ő azért jött közénk elveszett emberek közé, mert mi halálra voltunk ítélve. Jézus azonban elszenvedte helyettünk a büntetést a keresztfán, és megmentett minket a haláltól. De nem maradt a sírban, mint ahogy azt sokan gondolják, hanem életre kelt, és visszament oda ahonnan jött, a Mennyországba. Most is ott van, és nagyon vágyik arra, hogy élő kapcsolatba lehessen az emberekkel, mert ő tényleg tud egészségesen szeretni. Ha nem akarod ezt, akkor elenged, és nem erőlteti rád magát, de ha akarod, akkor megkaphatod idén karácsonykor a legnagyobb ajándékot, az igazi szeretetet. Ez az igazi BOLDOGSÁG!

Ezt a boldogságot, békességet és szeretet kívánom mindenkinek az ünnepekre!

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Karácsonyi dalok, zenék az ünnepekre

Ha karácsonykor inkább kivennéd az agyonkarcolt Metallica cédét a lejá...

Merrikriszmösz

Békés boldog karácsonyt, kellemes ünnepeket kívánunk minden olvasónkna...

A negyedik király

A három király mellett volt egy negyedik is, akiről kevesen tudnak. Ez...

Mikulások munkaügyi szabályzata

Nem könnyű a Mikulások dolga sem az új munkaügyi szabályzatban megszab...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Match a Hottie!
» játékajánló: Match a Hottie!
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!