American Smile

SZUBJEKT?V szerző: "Sanyi" | 0 hozzászólás

Furcsa fajta ez az amerikai. Mi csak nézzük, és ámulunk hatalmasságukon, intelligenciájukon, hazaszeretetükön, egyszóval felettébbvalóságukon.

cikkhez kapcsolódó kép

Ó, ti, ott, túl az óceánon, ti csodavilág, hát lesz-e valaha nekünk is egy George Washingtonunk, vagy akár egy Bush-unk, aki mint féltő apa gyerekére, úgy néz rátok, amerikaiakra?! Lesz-e minden családban három gyerek, két abortusz, négy kocsi, egy kutya, egy főre eső két pszichológus (meg a kutyáé), öntudat, büszkeség?! Hát majmoljuk őket! Igen! Nem elég, hogy ha a hazai média irgalmatlan morális mészárlásba kezdett, az amerikai-kór is hiányzik az emberek totális elkorcsulásához! Főleg a gyerekekéhez.

Az amerikai álom: mindenki arcán ott a mosoly, ami szinte már kötelező. Ezek után nem kell találgatnunk, hogy honnan az a sok pszichopata (vagy politikus). Az álom tartozéka még a hazaszeretet. Az "Amerikai vagyok" mondat már mindenhol hódít. Úgy nézünk rájuk, mint a sérthetetlen nemzetre, és ők szintén ezt látták magukban. Ezért is volt akkora trauma a szeptemberi merénylet. Nagy csorba esett a büszkeségükön, amit azóta is köszörülnek, nem sok sikerrel. Hiszen minél jobban belebonyolódnak a háborúba, annál jobban meghazudtolják azt a célt, aminek ürügyén a harcba kezdhettek.

Tegnap láttam egy tudósítást, ahol néhány amcsi hős szólalt meg csata közben. Az egyik így nyilatkozott: "Jó buli". Mindezt aközben mondta, hogy egy házat lőtt szitára. Tök jó buli. Neki csak annyit jelent ez az egész, mint tíz évvel ezelőtt, amikor egy jó kis tömegmészárlás után "elszévelte" a játékot, és lenézett a konyhára, hogy van-e már omlett meg "orendzs-dzsúsz". A többiről már nem is beszélek, elég annyi, hogy mindegyik mosolygott, ahogy illik.Hát igen. De mi itt vagyunk, sajna. Nem lesz soha álomkocsink, nem lesz Bush-apánk, aki gondoskodik rólunk, nem lesz miért harcolnunk, mert büszkeségünk sincsen (csak azt hisszük). Én azt mondom, jobb sírva vigadni, mint vígadást tettetni, és sírni legbelül.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Az állatkert felfalja a vidámparkot!

Bár évtizedek óta egymás mellett működnek, s szinte egybeforrtak a Vár...

A reklám a főnök

Bármerre nézzek, csak manipulációval találkozok. Az utcán, az iskolába...

Joúnapot kivanok!

Egy szép verőfényes csütörtöki napon a kötelesség Budapestre szólított...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mortal Szombat
» játékajánló: Mortal Szombat
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!