Huh… végre vége!

SZUBJEKTÍV szerző: Bíró Ibolya | 15 hozzászólás

Nagy levegő, egy-két kattintás. Hirtelen csönd. Aztán vagy sírás-sikítás az örömtől: „Felvettek!” (családi nagy ölelés), vagy elcsukló hangon csak annyit bír kinyögni az ember hogy: „Nem sikerült…” (vállveregetés).

cikkhez kapcsolódó kép

Érettségi. Erről a szóról a legtöbb embernek a félelem, a végtelennek látszó tanulás és valami megfoghatatlannak a VÉGE jut eszébe.

Emlékszem mikor elsős voltam a gimiben, milyen rossz volt arra gondolni, hogy „Fúj… négy év… itt… , hogy fogom én ezt kibírni?! Ez rengeteg idő…!” Aztán teltek-múltak a hónapok, az évek, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy már azt kell írnom a nevem mellé: „12.a”. Te jó ég…(gondoltam magamban), erre vártam mindig. A végére. De előtör belőlem egy keserű érzés, amely hozza magával az emlékeket. Rosszakat, jókat egyaránt. Közben egy-egy poénra visszagondolva felnevetek.  Leperegnek előttem az osztálytársakkal együtt átvészelt „meredek” órák, az osztálykirándulások, stb.

Aztán arra gondolok, hogy akármennyire rossz is volt, és utáltam ezt az egészet, tulajdonképpen szerettem ide járni. És azt is tudom, hogy ez az utolsó év lesz a legszebb és legtöbbet adó.
Jön a szalagavató, mely összekovácsolja a népet, ha csak arra a kis időre is; a „Micimackóféle: Gondolkodj!” –órák, melyek a jelentkezési lapok leadási határidejének közeledtével egyre gyakrabban és vészjóslóan törnek elő; a ballagás május elején, melytől kezdve szinte már tényleg csak egy lépés, és VÉGE.

Az elhatározás után pedig jön a következő, még nehezebb lépés: hogyan valósítsam meg álmomat? Mit tehetek, mit tudok tenni azért, hogy sikeres érettségit tegyek, s ezáltal felvegyenek?! A válasz igen egyszerű: tanulj. Ám hosszú az út addig, míg a sok munkának a gyümölcse beérik. De megéri a sok „szenvedés”.
Megéri küzdeni, harcolni az álmainkért! Mert ha mi nem teszünk értük, nem fogja teljesíteni senki őket helyettünk (ha csak nem vagyunk milliomos szülők picinyke gyermekei).

Huh… végre vége… - hangzik az első nagy sóhaj a vizsgák befejeztével. Jönnek az elemzések, kinek hogy sikerült, milyenek voltak a feladatok, a diákok jósolni próbálnak. Megszerveződnek az utolsó osztály bulik, melyeken hosszú idő után először engedhetik ki a gőzt a fiúk és lányok.

De még várat magára az utolsó, a mindent eldöntő fellélegzés, mely van akinek vidámabb, és van akinek – sajnos - szomorkásabb lesz. Ezért güriztek 4 évig, ezért hajtották magukat az utolsó hetekben a vizsgákra, hogy boldog véget érjen álmuk.
Aztán ez is eljött. 2007. július 25-e, szerda, este 8 óra. Mindenki a számítógép előtt ül, és izgatottan nézi a www.felvi.hu, vagy a www.fisz.hu internetes oldalak egyikét, hogy megtudja, vajon bekerült-e a megjelölt felsőoktatási intézmények valamelyikébe. Lassan töltenek az oldalak, rengeteg a fórumozó, de előbb vagy utóbb mindenki megtudta, sikerült-e.

Néhol örömkönnyek, máshol sírás a csalódottságtól. Ez van. Nem lehet mit tenni. Azoknak akiknek nem sikerült, még ott a lehetőség a pótfelvételi eljárásban, vagy jövőre újra próbálkozhatnak. A sikeresen felvételt nyertek rohannak bulizni a haverokkal, majd elkezdhetnek gondolkodni a gólyatábor nyújtotta lehetőségeken

Előttem még itt van egy év, az utolsó, de már most érzem, hogy valami valóban megfoghatatlannak fog nemsokára vége szakadni. De tudom, hogy jönnek az új helyek, élmények, barátok. Mert változtatni érdemes, változtatni kell, és ez jó, és így van rendjén. Akinek sikerült, annak GRATULÁLOK, akinek pedig nem, annak azt tanácsolom, hogy FEL A FEJJEL, és ne keseredjen el, mert mindig van új lehetőség! Csak vedd észre, és ragadd meg!

Szólj hozzá Te is!

15
Gabi írja:), 2007. 08. 17. 17:32
válasz erre az üzenetre

Nagyon szuper lett! Bár már mi is "kinyöghetnénk", hogy sikerült, felvettek. ) Nagyon jól leírtad azt, amit sokan gondolnak!

14
Milo, 2007. 08. 09. 16:45
válasz erre az üzenetre

No comment.

13
totumfactum, 2007. 08. 08. 17:51
válasz erre az üzenetre

Felháborító hogy egyesek kétségbe vonják a média királylány tökéletességét. Felháborodásomnál csak a dühöm nagyobb . Ilyet többet ne

válasz a(z) 11. üzenetre
12
Bíró Ibolya, 2007. 08. 08. 15:22
válasz erre az üzenetre

Szia!

Köszi! Ez csak "vicc"...

11
Milo, 2007. 08. 08. 00:42
válasz erre az üzenetre

Szia!

Szerintem is jó lett a cikked, mellesleg boldog névnapot is kívánok

Köszönöm a dícséretet, dehát ezt megérdemlem, ezt te is tudod. Aki tökéletes, az mindent megérdemel. - csak máskor ilyet ne. Könyörgöm.

10
Mariann, 2007. 08. 07. 12:59
válasz erre az üzenetre

Szia Ibi!

Klassz a cikk! Nagyon tetszik és színigaz, amit leírtál! Csak így tovább!

9
totumfactum, 2007. 08. 02. 19:42
válasz erre az üzenetre

Igen. Az hogy a császár megtisztelte ezt a weboldalt, csak annak kösöznhető, hogy itt található a világ egyik legjobb( sőt utánnam a legjobb:P) írója. Aki ilyen tökéletese munkát ad ki a kezéből, az meg is érdemli hogy médiakirálylány legyen

8
Bíró Ibolya, 2007. 08. 02. 19:40
válasz erre az üzenetre

Igen, voltam. Megerősítette bennem, hogy ez az, amit mindig is akartam, és csinálni akarok! Nem, ez a tábor után "született", miután felkerültek a ponthatárok az internetre.
Igyekszem írni, és elküldeni, aztán remélem majd megjelenik.

válasz a(z) 7. üzenetre
7
Kovács Tünde, 2007. 08. 01. 19:05
válasz erre az üzenetre

Voltál a nyári táborban?Ott írtad ezt a gondolatmenetet?Várom a többit!

6
Bíró Ibolya, 2007. 07. 31. 17:29
válasz erre az üzenetre

Oh..oh..oh... Már megint megrígatott... De ezek az öröm könnyei... Az örömé, mely érzés csak úgy belémhasított, mikor megláttam eme kommentet, melyet a CSÁSZÁR írt ide. Köszönöm a dícséretet, dehát ezt megérdemlem, ezt te is tudod. Aki tökéletes, az mindent megérdemel. Nem is a felvételi miatt aggódom jobban, hanme inkább (ha felvesznek) a gólyatábor miatt.... És te nem aggódsz....??????? (Nem mintha kellene persze.... )
U.i.: Ez is mutatja, mennyire híres-neves emberek olvassák ezt az oldalt. SZTÁROK ezek kéremszépen, a javából....

5
totumfactum, 2007. 07. 31. 06:33
válasz erre az üzenetre

Micsoda remekmű. Elképesztő hogy egyesekbe milyen tehetség van Hát igen , erre születni kell . Ja, és a jövő évi felvételi miatt előre rettegj .

U.I.: Látom változatosak a hozzászólások. LOL

4
Bíró Ibolya, 2007. 07. 30. 13:53
válasz erre az üzenetre

Elnézést kedves művésznő, hogyha esetleg megsértettük.... De mi nagyon is tiszteljük az ön munkásságát, higgye el nekünk! Mindig csak magát hallgatjuk! (Kivéve amikor nem. XD) Ugye?!

3
Notár Mary, 2007. 07. 30. 11:45
válasz erre az üzenetre

Ne éljetek vissza a nevemmel!!!!!!!!!!!! Én is olvasom ám az oldalt..... Nem szeretném, ha holmi ZOleekák Marykának képzelnék magukat!!!!! köszönöm!!!!

2
Bíró Ibolya, 2007. 07. 29. 16:47
válasz erre az üzenetre

Oh...Hát megtiszteltél azzal, hogy elolvastad? Egy ekkora sztár... (egyébként hogy biztos legyek benne, hogy az "igazi" Britni írt, ezért +kérdem: Zolee, te vagy az????XDXD) A köv.kommented Notár Mary néven legyen...XD Köszönöm!

1
Britniszpirsz, 2007. 07. 29. 16:00
válasz erre az üzenetre

Nagyon jó lett a cikk!!!!!!!! Írok is egy slágert róla!

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Még egy érettségi tárgy?

Könnyen lehet, hogy pár év múlva már öt kötelező érettségi tantárgy le...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Skies of War
» játékajánló: Skies of War
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!