Emo: Deviancia vagy ízlésficam?

SZUBJEKT?V szerző: csajkovszkij | 66 hozzászólás

Új irányzat uralkodott el a fiatalság körében, ez pedig az emo. Eddig - legalábbis az én generációm - maximum punk, rocker, diszkós, konzervatív, vagy alternatív lehetett. Most itt ez az új irányzat, és aki nincs tisztában az internetes illetve sms rövidítésekben, és a divat zenékkel, könnyen eltévedhet. Nevezhetnénk divatkatasztrófának, devianciának, vagy aminek akarjuk, de semmiképp sem becsülhetjük alá a jelentőségét.

cikkhez kapcsolódó kép

Számomra, egy Indexen közölt cikk elolvasásának első pillanatában kiderült, hogy ez az irányzat annyira nem is olyan új, hiszen már öt éve is létezett – ha nem régebben, még a Depeche Mode és a The Cure fénykorában. Én akkor ezt egyszerűen ízlésficamnak, vagy „öltözködni nem tudó emberek társaságának” neveztem, ami részben végül is valljuk be igaz, másrészt pedig csöppnyi konzervativizmusomnak is betudható – az eleganciát mindennél többre tartom. Az, hogy most ez nevet is kapott, és trenddé is vált, csak azt jelenti, hogy a XXI. század romlottabb a XX. századnál. Meg aztán a trenddé-válás sok-sok emót dühít, mert elmondásuk szerint, akik a divatból öltözködnek így, nem is tudják, hogy mit jelent igazán emónak lenni.

Aki nem tudná, milyen jellemzői vannak az emosoknak, itt és most felsorolnék egy párat:

#1:[/B] Az emoknak – szerintük – nincs neme. (Ergo: színtiszta biszexualitás, ami ugyan megduplázza az esélyeket a szombat esti randira – W. Allen után szabadon –, de egészségileg és erkölcsileg nem éppen tolerálható)

#2:[/B] Fontos az „egyenruha” és a smink, ami minden esetben kizárólag fekete, vagy minden olyan szín és kiegészítő, ami tudtul adja egy másiknak, hogy milyen irányzatot követ. (Ez az állatvilágban is megtalálható)

#3: Érzékenység. (Az érzékenység a „Sz*r az élet”-kifejezésben nyilvánul meg, de ezt már eddig is ismertük, legalábbis azok, akik szorgalmasan olvasgatják a falfirkákat)

#4: Passzív lázadás (ez végül is várható volt, már csak az előző 3 pontot figyelembe véve)

#5: Filozofálás az élet dolgairól (ezt a történelem filozófusai már mind megtették a századok során, de nem feltétlenül a rossz oldalát látták meg, hanem a szépet is meglelték benne; Heidegger például még írt is róla)

#6: Nem eszik állatot, tehát vegetáriánus (ehhez sok mindent hozzá tudnék fűzni, de csak egy idézet: „A legjobb barátom vegetáriánus volt; teljesen az öngyilkosságáig)

#7: Öngyilkosság… minél többször, minél sikertelenebbül… (elvégre a figyelemfelkeltés és a lázadás a lényeg)

A mostani irányzat alapjait én Japánból eredeztetném, ahol sikknek számított és számít az öngyilkosság – ezzel csak akkor van gond, ha véletlenül sikerül. Megjegyzem, az öngyilkosságot nem csak azért nem ajánlom senkinek, mert a kereszténység elzárkózik tőle, hanem azért, mert hiába a búcsúlevél, úgyis félreértik az eredeti okát – az már más kérdés, hogy az öngyilkosok nem valaki miatt követik el azt, amit, hanem azért, mert azt a bizonyos valakit nem képesek megölni. Másrészt meg, ha minden emós öngyilkos lenne, kihalnának az irányzat követői, mint az a korai keresztény irányzat, ami elvetendő dolognak tartotta a gyereknemzést. A katolikus egyház nem üldözte az irányzat követőit, mivel azok nemes egyszerűséggel kihaltak. Lehet, hogy az „emo-probléma” kezelésénél is ugyanezt a megoldást kéne választanunk?

Szólj hozzá Te is!

46
rusty, 2007. 08. 08. 18:23
válasz erre az üzenetre

azért vannak az emberek hogy boldogok legyenek

de miért legyünk boldogok? mi haszna van?

45
csajkovszkij kis képe = avatarja csajkovszkij (dmitrij), 2007. 08. 08. 09:01
válasz erre az üzenetre

Jaja... ha úgyis egy életünk van ezen a földön, egy élet, hogy próbáljunk meg minél boldogabbak lenni, minek pazaroljuk el egy hülye öngyilkossággal, vagy azzal, hogy mindent olyan borúsnak és kilátástalannak tartunk?

válasz a(z) 44. üzenetre
44
Varga Dorottya, 2007. 08. 07. 16:46
válasz erre az üzenetre

Emo, emo...hm. Nem szólok bele, azt hiszem. Talán csak annyit, hogy az én szememben a világmindenség pozitív és szép. A stílusukat nem ítélem el egyáltalán, az öngyilkossági kísérleteket viszont kicsit sem támogatom, mert visszafordíthatatlan butaságot tesznek vele. Ezen el kellene gondolkodni. Nem ítélni őket, hanem segíteni rajtuk, mert ez egyfajta segélykiáltás.

43
csajkovszkij kis képe = avatarja csajkovszkij (dmitrij), 2007. 08. 06. 14:11
válasz erre az üzenetre

Milyen az az SKA?

válasz a(z) 40. üzenetre
42
csajkovszkij kis képe = avatarja csajkovszkij (dmitrij), 2007. 08. 06. 14:10
válasz erre az üzenetre

Természetesen mindenki élheti a saját világát, de ahhoz meg igazán jogunk van, hogy a magunk részéről elítéljük, avagy támogassuk. Ha ez nincs így, valami nagy gond lehet a szólás szabadsággal (és itt nem Fridi műsorára gondolok... )

válasz a(z) 38. üzenetre
41
csajkovszkij kis képe = avatarja csajkovszkij (dmitrij), 2007. 08. 06. 14:07
válasz erre az üzenetre

Akkor légyszives, írd le nekünk, hogy milyen is ez az emo

válasz a(z) 36. üzenetre
40
Nocsi kis képe = avatarja Nocsi (nocsi), 2007. 08. 01. 12:14
válasz erre az üzenetre

Azt utálom a legjobban az emóban, hogy én SKA-s ként fölveszek egy kockás pulcsit, kockás táskával, kockás övvel és cipőfűzővel, és az átlagnyomik meg simán emónak néznek. Mert az emók minden öltözködésbeli stílusjegyet valahonnan nyúltak. Kockát a szkától, feketeséget a rokkerektől, kitűzőt a punkoktól. Legalább a hajuk oridzsinál.

39
SzoSz, 2007. 07. 20. 23:53
válasz erre az üzenetre

Ejnye gyerekek...Mielőtt ilyet csináltok, kérjétek ki a szüleitek véleményét

38
letty, 2007. 07. 20. 21:05
válasz erre az üzenetre

az emo igen is jó már aki tényleg emo a divat emot én se szeretem amúgy sztem jobb lenne hagy hagynátok hogy mindenki élje a saját világát

37
rusty, 2007. 07. 19. 18:03
válasz erre az üzenetre

ha egyre több gyerek emós akkor egy idő után nem fognak kitűnni a tömegből és ismét jön valami újabb hülyeség például a hippiség, egy valaki kitalálja (ezesetben én! ) aztán mindenki az lesz. aztán ez is elmúlik. én 16 vagyok de én inkább az "önmagam adom ezáltal én teremtem a divatot" stílust követem.

36
Princess.of.Pain, 2007. 07. 17. 17:04
válasz erre az üzenetre

wáhh..az ien baromságok miatt van mki az emok ellen...televan tévhitekkel, sztem mielőtt leirna vmit megkénetudni pontosan h mijjaz emo
nemtom minek kell mások fejét tömni hülyeségekkel

35
csajkovszkij kis képe = avatarja csajkovszkij (dmitrij), 2007. 07. 09. 15:59
válasz erre az üzenetre

És a szélsőség sem old meg semmit. Rajtuk nem tarkón lövéssel kell segíteni, hanem észheztérítéssel. Nincs gond az önmegvalósítással, csak az ne legyen destruktív.

válasz a(z) 33. üzenetre
34
csajkovszkij kis képe = avatarja csajkovszkij (dmitrij), 2007. 07. 09. 15:57
válasz erre az üzenetre

Aligha hiszem, hogy ebbe bele kéne keverni a zsidókat...

válasz a(z) 33. üzenetre
33
9323, 2007. 06. 28. 16:59
válasz erre az üzenetre

az emo lényege h legyél buzi és depressziós illetve öngyilkos...és ez a divat??? hát persze mindent ennek a rohadt médiának köszönhetünk ill a azt azokat terjesztő irányító zsidóknak ...na mindegy már a punkokat is rühellem de ez az emo már kicsit sok...mért nem lehet egyszerüen a falhoz állítani és tarkónlőni mindet egytöl- egyig

32
Nocsi kis képe = avatarja Nocsi (nocsi), 2007. 06. 17. 12:15
válasz erre az üzenetre

Nagyon helyes. Én is inkább így teszek.

31
csajkovszkij kis képe = avatarja csajkovszkij (dmitrij), 2007. 05. 24. 16:55
válasz erre az üzenetre

én az ehetőt választom!

válasz a(z) 30. üzenetre
30
Nocsi kis képe = avatarja Nocsi (nocsi), 2007. 05. 20. 18:19
válasz erre az üzenetre

Ez egy köszönési mód. De meg is lehet enni.

29
csajkovszkij kis képe = avatarja csajkovszkij (dmitrij), 2007. 04. 21. 18:10
válasz erre az üzenetre

Csoki???

válasz a(z) 28. üzenetre
28
Nocsi kis képe = avatarja Nocsi (nocsi), 2007. 04. 19. 18:30
válasz erre az üzenetre

Hoppá! Ez a beszéd. Külömben az is egy tévhit hogy a vegetáriánusok egész nap zöldséget meg főzeléket esznek, de ebbe ne menjünk bele.
Csoki!

27
csajkovszkij kis képe = avatarja csajkovszkij (dmitrij), 2007. 04. 18. 13:52
válasz erre az üzenetre

hogy lehet ennyi mindent megjegyezni? nem egyszerűbb azt mondani, hogy jobb szeretem a zöldséget, mint az állathusit?

válasz a(z) 26. üzenetre
« előző1 2 3 4 következő »
kapcsolodó cikkek

Pózoló tinilányok és önjelölt modellek az IWIW-en

Ha nem vagy profi fotós vagy netán paparazzó, akkor valószínűleg nem h...

Tokio Hotel, pénz, meg a jófej fater

"Ma már semmi sem a régi..." - halljuk ezt nap mint nap az e...

kapcsolodó szavazás
Emós vagy-e?

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Syobon Action! (Cat Mario)
» játékajánló: Syobon Action! (Cat Mario)
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!