A szeretet ünnepe?

SZUBJEKT?V szerző: Boszi | 0 hozzászólás

Kiskoromban a szüleim mindig azt mondták, hogy a karácsony az egymás iránti szeretetről, a család együttlétéről, a boldogságról szól. Azóta bizony jócskán változott a világ, vagy csak egyszerűen felnőttem?

cikkhez kapcsolódó kép

Az utóbbi években karácsony címén azt a furcsa jelenséget láttam csak, hogy az emberek több tízezer forintot költenek drágábbnál drágább ajándékokra, hogy mindenki "ki legyen pipálva". Bocsánatot szeretnék kérni azoktól, akiket ez a kijelentés bánt vagy náluk nem így van, de én elég sok helyen azt látom, hogy ha itt a karácsony, akkor "letudjuk" a rokonságot, megkapja mindenki a kis csomagját aztán újabb egy évig folytathaja mindenki a saját kis életét. Nem az emberi kapcsolatok ápolásáról és építéséről szól az ünnep, sokkal inkább az anyagiakról.
Jóllehet, hogy belülről még egy naív kislány vagyok, aki szeretné hinni, hogy ennél többről szól a karácsony. Hogy tényleg lehet igazi szeretet! És biztos vagyok benne, hogy van is olyan hely, ahol erről szól. Miért érzem mégis azt, hogy ott vannak igazi érzelmek, ahol tényleg nem az ajándék nagysága és ára a döntő?
A szentestét megelőző hetekben zsúfolásig megtelnek a bevásárlóközpontok és mindenki igyekszik valamivel meglepni szeretteit és családtagjait.
Kérdezem én, hogy alakult ez ki? Miért a pénzről szól az ünnep ahelyett, hogy az ajándék az lenne, hogy együtt van a család?
És gondolkodjunk kicsit el: vajon azok az emberek, akik sokkal rosszabb körülmények között élnek, mint az átlag, ők hogy ünnepelhetnek?
Nem is tudjuk értékelni talán saját életünket és szerencsés helyzetünket addig, amig nem szembesülünk a szegényebbek életével. Hány gyerek csalódott vagy szomorú, ha nem azt hozza neki a Jézuska, amit kért? Pedig hány kis lurkó örülne annak is, ha rendes ételt ehetne karácsony este.
Ha módunk van, segítsünk nekik! Számtalan karitatív szervezet gyűjt az ünnepek idején a hátrányos helyzetűeknek. Egy pár játékkal, ajándékkal mi is mosolyt csalhatunk a rászorulók arcára. És boldogok lehetünk mi is, mert segíteni jó!
Ha van valaki, aki hasonlókat érez, próbáljon meg adni! Sokkal nagyobb örömet okoz az, ha látod, hogy Te valakit boldoggá tettél. Én már kiábrándultam az ünnepből, de boldoggá tesz, hogy tudom: valakinek így lehet igazi karácsonya, és most boldog!

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Szexuális vonzalom és a feromonok

Már az iskolában is tanultunk a feromonokról biológia órán, igaz csak ...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Grand Roulette
» játékajánló: Grand Roulette
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!