Október 29., hétfő

SZUBJEKTÍV szerző: Boszi | 3 hozzászólás

Az éjszaka folyamán titokban kimenekítették az országból a sztálinista csoport néhány tagját családtagjaikkal együtt: Gerő Ernőt, Hegedűs Andrást, Bata Istvánt, Piros Lászlót és Andics Erzsébetet.

cikkhez kapcsolódó kép

Nagy Imre a pártközpontból a Parlamentbe helyezte át a székhelyét, majd Janza Károly honvédelmi miniszter tárgyalni kezdett a felkelő csoportok vezetőivel.
Délben Budán megalakult a Magyar Nemzeti Forradalmi Bizottmány Dudás József vezetésével a II. kerületi tanácsházán. Dudás 25 pontból álló követelést fogalmazott meg, melynek legfontosabb pontjai: ideiglenes kormány létrehozása Nagy Imre, Kádár János, Kovács Béla valamint a felkelők képviselőinek vezetésével; az ÁVH feloszlatása, a Varsói Szerződés felmondása és a szovjet csapatok kivonása; lelkiismereti, vallás-, sajtó- és gyülekezési szabadság; többpártrendszer, semlegesség és az ENSZ BT küldjön fegyverszüneti bizottságot Magyarországra.
Nyíregyházán Tomasovszky András vezetésével hírszerző csoportot hoztak létre, hogy nyomon követhessék a szovjet csapatmozgásokat.
A szovjet katonai vezetés felkészült a Budapesten lévő egységeinek kivonására. A Józsefvárosban és a Ferencvárosban újabb összecsapások voltak. Az Egyesült Államok moszkvai nagykövete hivatalosan tájékoztatta a szovjet vezetést és Zsukov marsallt arról, hogy az USA-nak nincsenek tervei Magyarországgal, és hogy az esetleg elszakadó Magyarországot nem tekinti az USA potenciális szövetségesnek.
Varsóban több ezer egyetemista tüntetett a magyar nagykövetség előtt a forradalom mellett. Ezzel egyidőben kitört a szuezi válság: Izrael megtámadta Egyiptomot.

Szólj hozzá Te is!

3
Fekete Zoltán, 2006. 10. 30. 14:27
válasz erre az üzenetre

2
hg, 2006. 10. 30. 14:26
válasz erre az üzenetre

1
hghg, 2006. 10. 30. 14:26
válasz erre az üzenetre

utzjdhgjdhgjghjgh

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Pulykalövő
» játékajánló: Pulykalövő
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!