A nap eseményei

SZUBJEKT?V szerző: Boszi | 0 hozzászólás

Délelőtt a rádió ismertette az új kormány névsorát, amelyben két volt kisgazdapárti vezető, Tildy Zoltán és Kovács Béla is helyet kapott...

cikkhez kapcsolódó kép

A Széna téren tűzharc kezdődött a felkelők által zsákmányolt szovjet páncélkocsi és a Petőfi Akadémia őrsége között, itt öten haltak meg. Nem sokkal később az Üllői úton megtámadtak a ferencvárosi felkelők egy szovjet egységet és megöltek 10 katonát. Ezután Gyurkó Lajos vezérőrnagy elrendete, hogy a térségben lévő forradalmi megmozdulások leverésére repülőket is be kell vetni.
Ennek példájaként két MIG-15-ös vadászgép tüzelt a tüntetőkre a tiszakécskei tanácsháza előtt, ahol 17 ember vesztette életét, valamint több száz ember megsebesült.
Dunapentelén is kemény ütközések voltak a tüntetők és a kiegészítő parancsnokságot illetve a laktanyát védők között; itt is legalább fél tucat halott volt. Nem sokkal később tűzharc tört ki a Bajon állomásozó harckocsiezred egységei és egy felkelőkkel megrakott teherautó között. Gépágyúval lötték ki a járművet, s nyolc halott volt a végeredménye a vérengzésnek. Budaörsön egy járőröző szovjet páncélos rálőtt a pártházat és a tanácsházat ostromló tömegre, négyen meghaltak. New Yorkban mindeközben az USA, Nagy-Britannia és Franciaország ENSZ-képviselői között tárgyalások kezdődtek a magyar felkelésről.
Nagy Imre nem engedte meg a még harcoló - köztük a Corvin köziek - katonai megsemmsiétését.

Kapcsolódó:
- 1956 napról napra

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Street Racer
» játékajánló: Street Racer
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!