Vannak még csodák

SZUBJEKT?V szerző: Viccó | 13 hozzászólás

A világon, és sajnos Magyarországon is sok ember él, aki izomsorvadásban szenved. Egyik közülük Ricsike, aki a betegség legsúlyosabb fajtájában, a Duchenne-kórban szenved.

cikkhez kapcsolódó kép

A kisfiú évek óta kerekesszékbe kényszerült. Nemrég az iskolát is abba kellett hagynia, mert a betegség annyira eluralkodott rajta, hogy a tollat sem bírta tartani a kezében. Édesanyja nagyon aggódott érte, hisz erre a betegségre eddig nem találták meg a megfelelő gyógyszereket, így a kis Ricsike is a gyógyíthatatlanok hosszú sorába került. Sajnos ennél a betegségnél az is tény, hogy körülbelül 15-18 éves kort élik csak meg a beteg gyerekek. A kisfiú eddig két műtéten esett át, amikor is őssejteket ültettek be a beteg szervezetébe.

Ám a 11 éves Ricsi sokkal erősebbnek bizonyult, mint a betegsége.
-Táborban voltam néhány napja, amikor a sekély vízben fürödtünk. Egyszer csak azt vettem észre, hogy tudok lépkedni a vízben. Elindultam, és addig mentem, amíg el nem fáradtam! – mesélte boldogan a kisfiú a Blikknek.

A sekély víz nem más, mint a mi kis Balatonunk. Ebből is látszik, hogy az emberi akarás mekkora nagy erővel bír. A kisfiú nem tett mást, mint hogy jól érezte magát a Balatonban, és nem vesztette el a hitet, hogy ő egyszer igenis újra fog tudni járni. Ennek a példája, hogy negyven métert sétált a vízben.

Ricsinek még egy őssejt beültetésen túl kell esnie Kijevben, de eddig mind az ukrán mind a magyar leletei nagyon jók a kisfiúnak. Az édesanya erről csak annyit nyilatkozott, hogy csak rá kell nézni a fiúra, kirobbanó formában van.

Most már megnyugodhat, egy hatalmas lépéssel közelebb kerültek a gyógyuláshoz és nem kell azon aggódnia mikor romlik még jobban a fia állapota.

Szólj hozzá Te is!

13
Marcell kis képe = avatarja Marcell (kovacsm), 2006. 08. 25. 23:02
válasz erre az üzenetre

És engem már le is tagadsz? Vagy már csak úgy megszoktad a búránkat a héten?

válasz a(z) 7. üzenetre
12
kívülálló, 2006. 08. 24. 21:03
válasz erre az üzenetre

akkor olvasd a blikket ha már csak ott lehet híreket olvasni, szar hogy mással is megakarják osztani a híreket tényleg

11
egy olvasó, 2006. 08. 24. 19:22
válasz erre az üzenetre

Elég gáz h csak összevágod a cikked és átalakitod. Ez neked ujságirás?

10
Bernárd atya, 2006. 08. 23. 20:49
válasz erre az üzenetre

Nem egyértelmű, már Petinek is mondtam. Ebből csak az derül ki, hogy azt a mondatot a Blikknek mondta a srác, az nem, hogy a többi leírás is a Blikkből származik. De lezárom itt a témát, már elmondtam, amit szerettem volna, Viccoval meg magánban is beszéltem és később is tudok beszélni. Szóval itt már nem kívánok a témához hozzászólni. Köszönöm a figyelmeteteket

9
husztenzaft, 2006. 08. 23. 12:34
válasz erre az üzenetre

Bernárd atya!

Csak hadd idézzek ebből a cikkből röviden: "- mesélte boldogan a kisfiú a Blikknek." Szerintem ez elég egyértelmű, hogy honnan van! Megjegyzem én sem személyeskedni akarok!

8
Vicco, 2006. 08. 23. 12:04
válasz erre az üzenetre

Jó Balázs hagyjuk ebből nem lesz túlzottan semmi, igazad is van meg nem is, ahogy nekem is meg nem is... kétoldalú minden. Elfogadom kritikát ígérem tanulni is fogok belőle, mert van benne igazság, de szerintem még mindig jobb ha több hírt leadnánk mint ami van.(feltüntetve honnan) és ha még esetleg szeretnél bármit hozzáfúzni (te jobban értesz hozzá mint én és tanulni is szeretnék) írj lécci emailt, ott jobban megtudjuk beszélni.

7
Bernárd atya!, 2006. 08. 23. 09:54
válasz erre az üzenetre

Kedves Vicco!

Nem rád szálltam, hanem az írással kapcsolatban írtam le a véleményemet. Egyébként a cikkből nem derül ki, hogy a Blikkből van. Ha véletlenül nem olvastam volna a hétfői Blikket, akkor észre sem veszem, és örülök, hogy ilyen hír is megjelenik a portálon. Csak attól akartam megóvni a portált, ami a bulvárlapokat utolérte. MTI-től átvett híreket, kicsit kipofázva közölnek újságírók saját forrásként (saját név alatt). Amikor módomban állt az MTI híreket olvasgatni, millió ilyet láttam. És szerintem ez nem etikus...

husztenzaft: Nem erről van szó. Ez alapján a szombati focimeccsről írt tudósítást, mivel vasárnap egy cikk megjelenik róla a Nemzeti Sportban, hétfőn már más lapban nem lehetne közölni. Ugye ezt te sem gondolod komolyan? Ha viszont nem első forrás, akkor oda kell írni, hogy honnan jött az írás (mi ihlette, hol olvastad). Más lett volna a helyzet, ha Vicco (vagy bárki más) megkeresi a srácot, és csinál vele egy beszélgetést. De a cikkből az jött le, hogy valaki megtalálta ezt a gyereket, van egy apropó, hogy ez miért hír és meg is írja. Az nem jött le, hogy Vicco nem találkozott vele, csak olvasott róla a cikket és az alapján (tartalmát tekintve szinte teljesen) átvette a hírt és saját név alatt jelentette meg.

Visszatérve a focimeccset példára, ez a cikk olyan, mintha a nemzeti sport cikkét betennénk ide, saját forrásként megjelölve, és a "hálóba lőtte a bőrt" helyett azt írnánk, hogy "betalált a kapuba", a "labdát" átírnánk "játékszernek", a "játékvezetőt" meg "bírónak".

Mondom, nem személyeskedés, mert a honlapról csak Bokor Petit ismerem személyesen, és csak most tudtam meg, hogy ki is Vicco (akit szintén személyesen ismerek).

Üdv:
Börni

6
husztenzaft, 2006. 08. 22. 23:14
válasz erre az üzenetre

Kedves Bernárd atya!

Az alábbiak szerint minden ami nem első forrás az már csak másolat?

5
Vicco, 2006. 08. 22. 23:12
válasz erre az üzenetre

köszi a kritikát fogok belőle tanulni. Szerintem aki olvasta a cikket mindenki tisztában van azzal hogy a blikkből van, de szerintem azt sem ártana figyelembe venned hogy a graffiti még nem egy annyira felfejlődött oldal ami elsőképzből kapja a híreket, de ezzel ellentétben elég sokan vannak akik olvassák, viszont nem tudunk itt minden cikket úgy közölni hogy azt nehogy valamilyen törzsből vegyünk és itt utalok az előző commentemre is. egyszerűen ez így működik híreket nem lehet másképp és te is újságíró vagy nagyon jól tudod. és szerintem tegyük fel 5ből egy cikk ilyen belefér. igyekszem sajátkútfőből írni ha van téma, de amíg van olyan story ami tetszik szeretném megírni, hogy több helyen is láthassák az emberek, hogy mik vannak a világban. remélem megérted. bár nem értem mért szálltál rám

4
Bernárd atya, 2006. 08. 22. 22:11
válasz erre az üzenetre

Kedves Viccó!

Más az, amikor "valamiről" olvasol, mint amikor valamit viszontlátsz.

"A kisfiú évek óta kerekesszékbe kényszerült." - írtad. A Blikk szerint: "...Szegedi Ricsike (11), aki évek óta a kerekes szék rabja".

"Nemrég az iskolát is abba kellett hagynia, mert a betegség annyira eluralkodott rajta, hogy a tollat sem bírta tartani a kezében." - írtad. A Blikk szerint: "A fiúnak nemrég azért kellett abbahagynia az iskolát, mert kiesett a toll a kezéből".

"Sajnos ennél a betegségnél az is tény, hogy körülbelül 15-18 éves kort élik csak meg a beteg gyerekek." - írtad. A Blikk szerint: "Az orvostudomány jelenlegi állása szerint a kór gyógyíthatatlan, a betegek 15-18 éves korukig élhetnek. "

"Ricsinek még egy őssejt beültetésen túl kell esnie Kijevben, de eddig mind az ukrán mind a magyar leletei nagyon jók a kisfiúnak." írtad, mire a Blikk: "Még egy őssejtbeültetésre ki kell utaznunk Kijevbe. A fiam leletei nagyon jók, az ukrán eredményeket Szegeden is leellenőriztettük".

Ezek szerintem több, mint véletlen egybeesések. Boki, jó az idézet, de ezzel csak azt erősíti meg, hogy Viccó ír egy cikket neked, és a Blikkből kiveszi a gyerek szövegét. De itt a cikk nagyrésze a Blikk írása, átdolgozva (a hat bekezdésből négy). Attól függetlenül, hogy ez az írás jobban tetszik, mégiscsak azt kell mondanom, hogy a Blikké az információ. Ezért legalább azt oda lehetett volna írni, hogy a Blikk nyomán, bár ez meg égő lenne egy színvonalas és fejlődő hírportál számára.

Kedves Viccó! Sok sikert kívánok újságíró karrieredhez! De fogadd el a kritikát, fiatal vagy, fogsz még kapni belőle bőven. Hajrá saját forrás, éljen, saját írás!

3
Viccó, 2006. 08. 21. 20:52
válasz erre az üzenetre

Meghalt a 18 éves lány, betiltották a tanárértékelő oldalt, 20ai vihar.. ezt még hány száz helyen olvstad eddig a graffitin kívűl?

2
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2006. 08. 21. 20:33
válasz erre az üzenetre

...mesélte boldogan a kisfiú a Blikknek.

1
Bernárd atya, 2006. 08. 21. 19:29
válasz erre az üzenetre

Plágium! Én ezt ma a Blikkben olvastam!

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Kapufa
» játékajánló: Kapufa
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!