A média ifjú szerelmesei

SZUBJEKTÍV szerző: Horváth Tímea | 0 hozzászólás

Sercegő tollak, villogó fényképezőgépek, felvételre kész kamerák. Képzeljünk el ezek mellé egy csapat média iránt érdeklődő fiatalt, amint találkoznak egy-egy ismert emberrel. Ugye nem nehéz kitalálni, hogy mi sülhet ki ebből.

cikkhez kapcsolódó kép

Pár fiatal gondolt egyet és másodjára is megszervezte az Országos Ifjúsági Média7-et, melynek ebben az évben is Eger adott otthont. A médiaőrület résztvevői július 11. és 18. között szakmai előadásokon, baráti beszélgetéseken és egy budapesti szerkesztőséglátogatáson is részt vehettek.

Az első nap az ismerkedés jegyében telt el, ahol vidám játékok segítségével oldódott a hangulat. Este megalakultak a szerkesztőségek, akik egy-egy vezetővel vágtak neki az egyhetes munkának. A feladatuk egy rádiós- és egy tv-s műsor, valamint egy újság elkészítése volt. A második nap izgalmasan telt: a délelőtt folyamán a regionális médiáról tudhattak meg izgalmas kulisszatitkokat a fiatalok, majd az Áll az alku-ból ismert Tibi Bá’ beszélt a tv-beli szerepléséről.

Délután a nyelvápolásról hallgathattak előadást, majd egy exluzív beszélgetés keretében Léderer Ákos is ellátogatott a médiapalántákhoz, aki természetesen a világbajnokságon szerzett tapasztalatairól és élményeiről számolt be. A harmadik napon Budapestre kirándult a csapat, ahol a Nemzeti Sport és az Ifjúsági Magazin mellett a Magyar Televíziót is meglátogatták. A negyedik nap délelőttjén a három csoport külön dolgozott, délután a Való Világból ismert Kégl Ágnes a női magazinokról és a fiatalok lehetőségeiről tartott beszámolót. Őt követte Fehér Ildikó, aki közszolgálati és kereskedelmi csatornák közti különbségről beszélt. Rendhagyó volt az este, ugyanis két TeleSport-os riporter Bencsik Róbert és L. Dézsi Zoltán a szálláson lepte meg a média szerelmeseit. A szombati szabad délelőtt után Váczi Gergőt, a TV2 műsorvezetőjét ismerhették meg a fiatalok. Vasárnap és hétfőn a munkáé volt a főszerep, ekkor már szinte csak az elkészítendő anyagokra kellett figyelniük a résztvevőknek. Az egyetlen megszakítás Ráczkevy Ildikó látogatása volt, akit a Miskolci Boni és Klájd című filmből ismerhet a nagyérdemű. A lány mesélt a válogatásról, a forgatásról, és természetesen válaszolt a kérdésekre is.

Az előadások mellett bőven volt idő az ismerkedésre, és lehetőség nyílt közös filmezésekre is. Sokan vették célba a város nevezetességeit, elsétáltak a Szépasszony völgybe, és a híres egri bort is megkóstolták.

A találkozó végén a szervezők értékelték az elkészült munkákat, majd minden műfajban eredményt hirdettek. A szervezők jövőre is hasonló programokkal várják az érdeklődőket. Addig is a www.gportal.hu/ugrodeszka oldalon találhattok friss információkat és képeket a táborról.

Befejezésként itt egy idézet a vendégkönyvből:
„…sikerült rájönnöm arra, amit már sokan kérdeztek a táboros bevezetőm után: azaz, hogy mi a legjobb a dolog a világon? A kérdése megválaszolására leírnék egy igen egyszerű egyenletet: jófej emberek + szép hely + jó hangulat = LEGJOBB DOLOG A VILÁGON!”

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Pulykalövő
» játékajánló: Pulykalövő
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!