Az első benyomás néha csal

SZUBJEKT?V szerző: Adri | 0 hozzászólás

Sok ember azt gondolja, hogy a szomszédos Szlovákia sokkal fejlettebb, mint kicsiny hazánk. De Párkányban járva rá kell döbbennünk, hogy gondolatainkban sokszor csalódnunk kell.

cikkhez kapcsolódó kép

Egy gyors, vonatos határőrök által végrehajtott ellenőrzés után meg is érkeztünk Párkányba, szlovák nevén Sturovóba. A járműről leszállva kellemes élménnyel találtuk szembe magunkat: mosták a vasútállomáson a lépcsőket. Na, ilyet Magyarországon egyáltalán nem látni. Ezek után még jobban erősödött bennünk az, hogy egy tök gazdag, tiszta országba jöttünk. De az utcára kilépve, teljes mértékben csalódnunk kellett. A semmi közepén találtuk magunkat, ahol egy kocsma mellett számos Skoda márkájú autót találtunk. Nyugati kocsiról nem is nagyon hallhattak a környéken…

Amikor a centrum felől érdeklődtünk, lerombolták illúzióinkat: körülbelül öt kilométerre vagyunk Sturovó belvárosától. Nem tehettünk mást, kényelmességünket hősiesen legyőzve útnak indultunk. A szocialista stílusú háztömböket, vetéseket átszelve meg végre célba értünk. Igazán a város sem mutatott nagyobb fejlettséget, mint a vasút környéki telep. Egyedül az Európai Unió által rendbe rakott sétáló utca mutatott szép képet. Itt találunk fagyizót, egy-két nálunk is működő üzletlánc boltját illetve pizzériát és kávézót.

Az úthálózat kísértetiesen hasonlít a miénkhez, vagyis nem haladja meg az EU szintjét, kifejezetten rosszak az utak ott is. De a Mária Valéria híd... Na, az az, ami gyönyörű, és érdemes keresztülvágni rajta!

Mindentől függetlenül mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogasson el északi szomszédainkhoz, mert igenis tanulságos utazásnak lehetnek szemtanúi az érdeklődők!

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Travian
» játékajánló: Travian
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!