Körkérdés: Hova tovább?

SZUBJEKT?V szerző: Adri | 3 hozzászólás

Érettségi előtt álló fiatalokat faggattunk arról, milyen pályára készülnek, hogy képzelik el jövőjüket. Az élen a bölcsész- és nyelvszakok állnak, sokan jogászok szeretnének lenni, de sokan különleges hivatásnak szentelnék életüket.

cikkhez kapcsolódó kép

- Én a gazdasági főiskolára szeretnék menni továbbtanulni. Ezért történelemből teszek emelt szintű érettségit, illetve a németem is annak számít, mert abból már megvan a nyelvvizsgám.

- Még nem nagyon tisztázódott le bennem, hogy hová is jelentkezzek. De valami reál szakot fogok megcélozni.

- Még pontosan nem tudom, hogy hová megyek, de mindenképpen a bölcsész szakok egyikére fogom beadni a papíromat. Magyarból emelt szintre megyek, mert emelt szint nélkül nem tudunk bejutni felsőoktatási intézményekbe.

- Elsősorban történelem szakos tanár szeretnék lenni, de lehet, hogy óvoda pedagógus vagy tanító lesz belőlem. Ezért már kellett egy alkalmassági vizsgát is tennem, ami négy részből állt: egészségügyi, beszéd-, ének-, és testnevelés alkalmassági. De ezek elég egyszerűek, úgy érzem, hogy nem lehetnek gondok vele.

- Vagy a BME-re vagy a BMF-re megyek továbbtanulni villamosmérnöki vagy informatikai karra, mivel hangmérnök szeretnék lenni. Még képlékeny, hogy megyek-e emelt szintre, de ha úgy döntök, hogy igen, akkor az matekból vagy fizikából lesz.

- A Corvinus közgáz szakára szeretnék bejutni, ezért matekból emeltezek. A kétszintű érettségi rendszer nekem tetszik, de ennek ellenére nem kellett volna ilyen gyorsan bevezetni. De tetszik az ötlet, hogy azokból a tantárgyakból, amik engem annyira nem érdekelnek, nem kell olyan nagyon teljesítenem.

- Az ELTE-re szeretnék menni germanisztika szakra, svéd nyelvet tanulni. Ezért már előrehozottan tettem is két emelt szintű vizsgát angolból és németből.

- Szerintem a közép szintű érettségi jóval könnyebb az eddigi érettségiknél, de az emelt már jóval nehezebb, keményebb. Ennek ez egésznek be kell épülnie a társadalomba.

- Pécsre vagy Szegedre szeretnék menni kommunikáció, szabad bölcsészet, történelem vagy magyar szakra. Azért, hogy bekerüljek két emelt szintű vizsgát fogok tenni.

Szólj hozzá Te is!

3
Span, 2010. 10. 21. 12:45
válasz erre az üzenetre

Sziasztok! Valaki segítsen nekem!
Biológiát nagyon szeretem ebben tudnám elképzelni hogy mi legyek. Nagyon érdekel a tengerbiológia az állatok stb. Hol van ilyen stilusu iskola?:S

2
zsuuu, 2006. 05. 22. 16:14
válasz erre az üzenetre

túlképzés van belőle. de a legtöbb szakmából, szóval no comment. amihez kedvetek van, azt ajánlom

1
Orsi kis képe = avatarja Orsi (ratimorsi), 2006. 05. 16. 21:00
válasz erre az üzenetre

Miért nem akartok jogászok lenni?

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Rodent Tree Jump - Célbamókusoló 5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!