Te mit csináltál a hétvégén?

SZUBJEKT?V szerző: Kőszegi Dániel | 1 hozzászólás

„Te mit csináltál a hétvégén?" - szokták egymástól hét elején kérdezni a fiatalok. A válaszok többsége ez szokott lenni: "Buliztam, diszkóban voltam". Ritkán hallom azt, hogy turázni voltam.

cikkhez kapcsolódó kép

Pedig néha nem árt a hétvégén elmenni a hegyek közé, friss levegőt szívni, és egy kicsit megmozgatni a testünket.

Számomra a túrázás régóta nem egyfajta szabadidős foglalkozás, hanem életforma. Amikor csak lehetőségem van rá, akkor bakancsot veszek, és tréning ruhában nekivágok az erdőnek, a hegyeknek. Ha a barátaim, rokonaim is ráérnek, akkor általában velem tartanak. Kilenc éves tacskó kutyám is nagyon élvezi az erdőben való rohangálást, néha még a szarvasok nyomába is ered.

Magyarországon szerencsére rengeteg olyan földrajzi nevezetesség van, amiket érdemes meglátogatni. Számomra a Kékes a legizgalmasabb. Nem tudom miért, pedig már rengeteg szép helyen jártam az életemben. Noszvaly és környékét is szeretem. Nem is beszélve arról, amikor véletlenül eltévedünk. Ez általában a mi hibánkból történik, hisz nem figyelünk a jelzésekre. Ilyenkor sok megoldás van arra, hogy korrigáljuk a hibánkat. Elővesszük a térképet, az iránytűt, vagy visszamegyünk addig az elágazásig, ahol úgy gondoljuk, hogy eltévedtünk.

Általában akkor fedezünk fel egy jó szalonnázó helyet, amikor eltévedtünk. Már előfordult, hogy besötétedett, és nem volt nálunk elemlámpa, így nem tudtuk merre vannak a jelzések. Tehát egy lehetőségünk maradt ott kellett éjszakáznunk. Tűzet gyújtottunk, hogy melegünk legyen, és a vadállatok miatt, hogy ne jöjjenek a közelbe. Bevallom őszintén egy kicsit féltem, de reggel, amikor felébredtem az egészet már úgy fogtam fel, mint egy jó kalandot.

Aki úgy gondolja, hogy egyesületi formában szeretni túrázni arra is van lehetőség. Hisz már jó ideje működik a Természetjáró Fiatalok Szövetsége, ami várja a túrázni vágyó kamaszokat. Az irodájuk a Bajcsy-Zs. út 31. II/3. szám alatt található. Telefonszám: 311-2467, 311-9289.

Remélem, hogy nemsokára már sokkal többször fogom hallani, hogy a fiatalok a hétvégén a hegyekben, erdőkben töltötték túrázással.

Szólj hozzá Te is!

1
lina, 2009. 02. 24. 12:42
válasz erre az üzenetre

Az én környezetemben kb gáznak tartják a túrázást. Egyszer barátnőmmel egy pénteki napon túra cipőben meg ruhában mentünk be suliba mert egyből iskola után ment a vonatunk. (Erdélybe mentünk túrázni). Lényeg ami lényeg, hogy iskolában úgy néztek ránk a cípőnkért elsősorban mintha az egyik főbenjáró bűnt követtük volna el... mindenesetre mi jót nevettünk az egészen... mivel az osztálytársaknak nem jött le, hogy ez túracpő. Azthitték, hogy utcai és hogy mi azthisszük, hogy ez a divat...

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Monumentális salsa show

100 táncos vérpezsdítő és tűzes műsora - ez vár azokra, akik jegyet vá...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Rodent Tree Jump - Célbamókusoló 5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!