Öröm, kín, szenvedés?

SZUBJEKT?V szerző: Adri | 0 hozzászólás

Napjainkban a barátok meghatározzák életünket. Ez sok szempontból nagyon jó, de vannak negatív hatásai is. Sok mindent csak azért cselekszünk, mert meg akarunk felelni a körülöttünk lévőknek.

cikkhez kapcsolódó kép

Sok fiatal ezért nyúl az egészségre káros szerekhez. Például a droghoz. Az alábbiakban a különféle kábítószerekről és azok hatásairól lesz szó.Kezdjük az elején. Mi is a az a drog és milyen hatásai vannak? Ez egy pszichoaktív szer, ami módosítja a hangulatot, nyugtató hatással van az emberekre és csökkenti a fájdalmat. Persze ez mind csak egy ideig igaz. Kezdetben tényleg ez a helyzet áll fenn, de utána már kényszerré válik és csak azt veszed észre, hogy megszokásból szeded és már nem lelsz benne örömet. Sőt? Csak kínokat és szenvedést eredményez.

Most pedig nézzük külön-külön a kábítószerek fajtáit. A heroint általában injekció útján juttatják be a szervezetbe és ekkor hirtelen óriási örömérzetet okoz. Nagyon drága és a kezdeti kis adagot fokozatosan emelni kell. Léteznek az úgynevezett stimulátorok is, amelyek közé tartozik a nikotin, a koffein, az amfetamin, a speed, az extasy és a kokain. Miután bevette a szert az érintett személy, feldobott lesz, de ezt a hangulatot a szer hatásának elmúltával a depresszió váltja fel. Mindez akár kiszáradással vagy halálos túladagolással is járhat. Az összes közül a kokain a legdrágább, aminek már egyszeri használata is vezethet függőséghez. A halicunogének (marihuána, LSD, füves cigi) megváltoztatják az észlelést. A marihuána vadkenderből készül, de a magyarországiban nincsen igazi hatóanyag. Elterjedt formája, hogy süteménybe belesütik, de mindez nem adagolható túl halálosan. A LSD színes bélyegek formájában terjed és látomásokat okoz.

Mindezek használata és a velük való kereskedés 18 év alatt is bűncselekménynek számít és büntetik is.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Eláruljuk a legjobb fogyókúra tippet + VIDEÓ!

Hiába a gyümölcsnapok és a kínszenvedések a konditeremben? Nem használ...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
McDonald's
» játékajánló: McDonald's
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!