Az Operaház Fantomja - Ötszázadszor

SZUBJEKT?V szerző: Boszi | 0 hozzászólás

Andrew Lloyd Webber világhírű musicalje ha csak címről is, de mindenkinek ismerősen cseng. A budapesti Madách Színház szeptember 20-án immár 500. alkalommal tűzi műsorára a darabot. Ebből az alkalomból az előadást ünnepi hét kíséri.

cikkhez kapcsolódó kép

Párizs, 1905. A város valaha nívós Operaházának berendezéseit elárverezik. A rengeteg díszlet, kellék, hangszer mellett egy csillárt is, mely a legenda szerint egy máig tisztázatlan szerencsétlenség okozója volt. A baleset okozója - azt beszélik - az Operaház titokzatos Fantomja volt. A csillár egyszerre felgyullad, és az Opera újra régi pompájában tündököl.
Egy nagy szerelem történetét meséli el Webber musicalében. Christine, a fiatal énekesnő és Raoul, az ifjú gróf románca nem teljesedhet ki, mert egy harmadik személy mindent elkövet boldogságuk kiteljesedése ellen. A Fantom, aki minden áron meg akarja szerezni Christine-t, semmilyen eszköztől és módszertől nem riad vissza a lány meghódítása érdekében. De kit is valójában a maszk? Zseniális zenészt, tudóst, építészt, feltalálót, szenvedélyes szerelmest vagy egyszerűen egy szörnyszülött zsaroló gyilkost? Erről szól ez az este.
2007. szeptember 20-án a Fantom 500. előadását ünnepli a Madách Színház. Ebből az alkalomból különleges hét veszi körül a jubileumi előadást szeptember 18. és 25. között. Az esti előadások végén a magyar zenei élet kiemelkedő művészeinek és a Madách Színház balett együttesének saját feldolgozásait láthatjuk-hallhatjuk Az Operaház Fantomjának zenéjére.
Az ünnepi hét vendégművészei:
Szeptember 18. Varnus Xavér és a Solti György Rézfúvós Együttes
Szeptember 19. Szulák Andrea
Szeptember 21. Horgas Eszter
Szeptember 23. Gracia
Szeptember 24. Adagio
Szeptember 25. A Madách Színház balett-kara
A szeptember 20-i előadáson pedig a darab váltott szereposztással lesz látható.

Csengeri Attilát, az első számú Fantomot kérdeztük az ünnepi bemutató kapcsán:
- Amikor hazajöttem Németországból 264db Miss Saigon előadás után, nem gondoltam, hogy ezt a szériát túlszárnyalhatom az életemben. Most itt állok, az 500. Fantom előadás elött, amelyből kb. 160-at játszottam. Ha a siker ilyen töretlen marad, akkor lassan megdől az eddigi rekordom és a Fantom szerepében állok legtöbbször a közönség elé. Még egy érdekesség: amikor elkezdtük a darab próbáit, Zsanna lányom még csak néhány szót beszélt, ma pedig ír, olvas, számol és legalább tízszer látta a darabot apukájával a főszerepben.

Mindenkinek szívből ajánljuk a darab megtekintését és még egy gyors hírrel szolgálhatunk: azt rebesgetik, hogy Webber úr ezekben a napokban is Az Operaház Fantomjának második részét komponálja...

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
MotherLoad
» játékajánló: MotherLoad
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!