Média7 – ha igazán magasra vágysz!

SZUBJEKT?V szerző: Krupincza Mariann | 3 hozzászólás

A Média7 tábort az idén már harmadik alkalommal rendezték meg Egerben Horváth Tímea főszervezésében. Július 11-e és 18-a között a táborlakók három csoportban (írott sajtó, rádió, televízió) ismerkedhettek meg a média szakma rejtelmeivel. Ebben voltak segítségükre a szakmában már járatos csoportvezetők és a meghívott előadók.

cikkhez kapcsolódó kép

Az előadók sorát több közismert személyiség is tarkította. Többek között megtisztelte a rendezvénysorozatot jelenlétével Steiner Kristóf, a Viva Tv népszerű műsorvezetője, Reisz András, az MTV média meteorológusa, akinél a vállalkozó szellemű „mé-diákok” időjósként is kipróbálhatták magukat. Szalay Ádám a Napló főszerkesztője és riportere beavatott minket a műsor kulisszatitkaiba és alaposan körbejárta a riport műfaját. Sport témában több előadást is meghallgathattak a médiások: Katus Attila, hatszoros Világ- és kétszeres Európa-bajnok aerobikosunk a sport fontosságát emelte ki és megismertette velünk a Fittdiák programot is, aminek ő a reklámarca, míg Bencsik Róbert, a Hír Tv Pálya című műsorának főszereksztője a magazin műsorok világába kalauzolt el bennünket.
A csoportok szerkesztőséglátogatásokon is részt vehettek. A TV-sek az Eger TV-ben vehettek részt egy nem mindennapi előadáson Turay Zoltánnak, a TV munkatársának köszönhetően. A rádiós csapat a Rádió1 helyi állomásánál nézhetett körbe Szikora Benjámin vezényletével. Míg az újságírók a Heves Megyei Hírlap szerkesztőségében hallgathattak meg egy előadást Szalay Zoltántól, a lap vezető szerkesztőjétől, aki beavatta az ifjakat a szakma titkaiba.

Több versenyen is megmérethették magukat a résztvevők. Például Apple-versenyen, ahol az induló csapatoknak egy kisfilmet kellett készíteniük kötetlen témában. Összesen négy műalkotás született, amelyek közül a Zene Tv bizonyult az elsőnek. A készítők egy pólóval és egy tízezer forintos iPod vásárlási utalvánnyal lettek gazdagabbak a Kékalma Stúdió jóvoltából.

Táborzáráskor pedig mind három csoportban jutalmazták az egyheti munkásságot figyelembe véve a három legeredményesebb rádióst, Tv-st és újságírót, illetve több személy is különdíjban részesült.

Az már biztos, hogy jövőre is lesz Média7, de mint azt a főszervezőtől megtudtuk terveik között szerepel, hogy kibővítsék a rendezvénysorozatot. Hogy hogyan?! Arról még egyelőre nem adhatunk ki semmiféle információt!

Szólj hozzá Te is!

3
Nocsi kis képe = avatarja Nocsi (nocsi), 2007. 08. 01. 12:06
válasz erre az üzenetre

2
Nocsi kis képe = avatarja Nocsi (nocsi), 2007. 08. 01. 12:06
válasz erre az üzenetre

Lehet egyszer én is elmegyek egy ilyen táborba. Ha nem jön össze a zene, elmegyek médiának.

1
Geri, 2007. 07. 28. 21:19
válasz erre az üzenetre

Jéé ott vagyok a kedvenc kék ingemben

jó volt amúgy

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mortal Szombat
» játékajánló: Mortal Szombat
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!