Szabadság, szerelem - szeretem

SZUBJEKT?V szerző: Adrienn | 6 hozzászólás

Az ’56-os forradalom sok helyen hetek óta központi témává vált. Számos könyv, emlékműsor, cikk és film jelent meg e történelmi esemény kapcsán. Többek között ilyen a Szabadság, szerelem című mozi is.

cikkhez kapcsolódó kép

Rajongók ezrei várták már az Andrew G. Vajna neve alatt fémjelzett Szabadság, szerelem című mozifilmet. Nem tagadom, én is közéjük tartoztam, így a megjelenést követően fogtam magam, és beültem megnézni. Úgy indultam neki, hogy végre valami olyan történelmi filmet fogok látni, amely elkalauzol az akkori világba, és betekintést nyerhetek az oroszok brutalitásába. Mindezt tetőzi még a szereposztás is, hiszen hazánk leghíresebb színészei kaptak lehetőséget az alkotásban: Dobó Kata, Csányi Sándor, Fenyő Iván, Gesztesi Károly, Haumann Péter és még sorolhatnám.

Az időbeli visszautazással és a ruszkik által véghezvitt szörnyűségek átérzésével nem volt gond. A film – egy abban a korban nem élő számára – jól tükrözi azt, hogy mit kellett átélniük az embereknek ’56-ban. A különféle effektekkel megdermesztik a közönséget, és az emberek úgy jönnek ki a moziból, hogy milyen jó, hogy akkor még a világon sem voltam, és nem kellett átélnem ezeket a szörnyűségeket.

Ami viszont nem annyira illik bele az ötven évvel ezelőtti életbe, az az uszodák felszereltsége. A vásznat nézve teljesen úgy éreztem, mintha éppen a Szőnyi úti uszodában ülnék egy ma játszódó meccsen. A vizes jeleneteknél tehát nem érezhető annyira az időutazás. Illetve ez így nem teljesen igaz, hiszen a játékosok sapkái adtak egyfajta régi hangulatot a mérkőzéses részeknek, bár ez elenyészőnek hatott.

A Szabadság, szerelmet október 23-a óta vetítik a mozik, és ez alatt a két hét alatt rengetegen látták. És nem egy ember mondta azt, hogy ez tényleg egy nagyon jól összerakott film, ámbár a női főszerepet valaki másra osztották volna. És ha végiggondoljuk, van benne igazság. Furcsa, hogy ha valakinek az ÁVO-sok megölik a szüleit, és teljesen egyedül marad, akkor azt úgy közli a barátjával, mintha az a világ legtermészetesebb dolga volna…

Mindezeket leszámítva nagyon érdekes és megrendítő film, hatalmas szakmai stábbal a hátuk mögött, és azt hiszem, joggal mondhatom azt, hogy több szempontból kiemelkedik a magyar filmek közül.

Szólj hozzá Te is!

6
danny, 2018. 01. 24. 06:01
válasz erre az üzenetre

The apk data of the application from our website then need to install it on http://acmarket.me the listed below actions to do it I recognize that this application might be a little various

5
unnat, 2017. 12. 02. 12:41
válasz erre az üzenetre

Currently, the twitter web page opens up. http://musicallyloginonline.com as well as password to remove/ Remove the Musical.ly App.

4
Varga Dorottya, 2007. 08. 07. 16:38
válasz erre az üzenetre

Üdv! Láttam ezt a filmet, az egyik kedvencem! nagyon megindító, érdemes lenne mindenkinek megnéznie! Egy igazi szuper film az emberiségről, a szeretetről, a kötődésről, a háborúról, a könnyekről... Nagyon szeretem ezt a filmet!

3
Didiike, 2007. 03. 01. 18:47
válasz erre az üzenetre

Ez a film...... ez vmi tökély... csak sírtam-sírtam és sírtam

2
:), 2007. 03. 01. 18:46
válasz erre az üzenetre

Hozzászólok

1
Bundy, 2006. 11. 09. 23:55
válasz erre az üzenetre

Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Számomra az utóbbi idők (A Rettenthetetlen óta a) legmegindítóbb, torokszorító filmje.
Ha van a nézőben egy csepp magyar vér, akkor olyan élményt ad, hogy az leírhatatlan!!!

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Egy ember a statiszták tömegéből

Nem veszünk róluk tudomást a filmvásznon, de mégis tudjuk: ott vannak,...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Rodent Tree Jump - Célbamókusoló 5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!