Érik a szőlő

SZUBJEKT?V szerző: Andrea | 2 hozzászólás

Nemrég részese voltam, egy amolyan igazi falusi szüretnek, amit csak tv-ben látni. Nagyon kíváncsi voltam arra az eseményre, amit vidéken minden évben óriási készülődéssel, kemény munkával, majd szüreti fesztivállal egybekötve élnek át, ünnepelnek meg.

cikkhez kapcsolódó kép

Kora reggel már a szőlőtőkék közt találtam magam, majd egy rövid kiigazítás után, kis csoportokba verődve nekiálltunk a végeláthatatlan soroknak. Még mi a szőlőt szedtük, addig a fiúk a megpakolt kosarakat hordták le a borospincébe. A következő körnél, kosárral a kezemben én is lebattyogtam, és megnéztem, mi is történik a leszedett fürtökkel.

A szőlőt egy hatalmas darálóba öntötték, majd az oldalán lévő kereket hajtva préselték össze a szőlőszemeket. Az idő előrehaladtával lassan mi is végeztünk a sorokkal és alig vártuk az ebédet. Délután a fiúk tovább szorgoskodtak, mi lányok pedig hazaindultunk, és az esti szüreti bálra készülődtünk. Estefelé a többiek is megérkeztek egy-egy üveg musttal a kezükben, majd együtt indultunk a falusi szüreti bálra, ahol a felvonulás után táncosok szórakoztattak minket. A délelőtti szorgos munka után nagyszerű kikapcsolódás volt az esti bál.

Mindezt összefoglalva, bár hiányzott az az igazi lábbal taposós szüret, de így is felejthetetlen élményben volt részem.

Szólj hozzá Te is!

2
Betty, 2007. 05. 03. 14:12
válasz erre az üzenetre

Hát tudod én is tavaly voltam életem első szüretén és én is hasonlóan éltem meg a dolgot, bár az igazság az, hogy engem az öcsém még ijesztgetett is ezzel a dologgal hogy bizony én is kapok puttonyt aztán amikor meg odaértünk senkinek nem került a hátára puttony.

1
hanfry, 2006. 10. 18. 21:38
válasz erre az üzenetre

nagyon joooooo

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Motoros ügyességi
» játékajánló: Motoros ügyességi
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!