Minden egy helyen

SZUBJEKTÍV szerző: sunshine | 0 hozzászólás

Folytatjuk Budapestről elkezdett sorozatunkat: most a minden évszakban új "arcát" mutató Városligetet és a turisták által igen közkedvelt Hősök terét jártuk be.

cikkhez kapcsolódó kép

Jégpálya, vár, múzeum, emlékmű, park. Mindez egy helyen. Igen! Ez nem más, mint a Városliget és környéke. Pestnek ez a része is számos lehetőséget kínál: ha sétálni van kedved, rendelkezésedre áll egy hatalmas park, tisztásokkal, fákkal, kisebb terekkel.

De ha tél van, akkor mégsem ülhetsz ki a hóra. Akkor viszont mehetsz korizni a műjégre. Ha a hidegben kellőképpen átfagytál, és még a forralt bor sem segített, beugorhatsz valamelyik múzeumba, hiszen akad belőlük bőven. Ott van a Műcsarnok, a Szépművészeti vagy éppen a Mezőgazdasági. Sőt, ha más történelmi nevezetességre vágysz, akkor a Vajdahunyad-vár szolgálhat érdekességgel. De ha nem ilyenek iránt érdeklődsz, akkor szórakozhatsz a Vidámparkban, a Nagycirkuszban vagy az Állatkertben.

Ezek után pedig a napodból már csak az esti romantika hiányozhat. De a város ezen része erre is nyújt lehetőséget, hiszen a Hősök terén lévő emlékmű csodálatos minden éjjel. Nyáron pont azért, mert a csillagok alatt tisztán szemlélheted hazánk neves embereit. Télen pedig azért, mert a hófedte szobrok időként vicces, de mindenképpen hatalmas élményt adnak. Próbáld csak ki!

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Travian
» játékajánló: Travian
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!