Egy gésa emlékiratai

SZUBJEKTÍV szerző: sunshine | 1 hozzászólás

Arthur Golden könyve elvezet minket Gionba, Japán egyik gésanegyedébe. Páratlan leírást kaphatunk egy másik kultúráról, a gésák tanulmányairól és tevékenységeiről.

cikkhez kapcsolódó kép

A történetet maga a gésa meséli el, természetesen nem a valódi neveket használva. Egy kis halászfaluból indul az élete, ahonnan a helyi üzem vezetője valósággal elrabolja, és egy okijába adja. Csijó így távol kerül testvérétől, a családjától és eddig megszokott környezetétől. Új otthonában cselédsorba állítják, és az egyik idősebb gésa kegyetlen módon bánik vele. Mindent elkövet annak érdekében, hogy félreállítsa útjából a kis gésatanoncot. De Csijó nagyon erős lány, és alázatos küzdelmei illetve külső segítségek révén átvészeli ezt a helyzetet. A tanulás mellett igyekszik minden házkörüli munkát jól csinálni, és küzd azért, hogy sikeres gésa legyen belőle. A fordulat ott következik el, amikor Mameha, a város egyik legjobb gésája húgául fogadja őt, és mindenben a segítségére van…

A könyv a szenvedések mellett az effajta élet szépségeit és küzdelmeit egyaránt bemutatja. Nagyon érdekes olvasmány, egy teljesen más kultúrával ismerkedhet meg az olvasó.

Szólj hozzá Te is!

1
nem tudom, 2006. 07. 22. 22:16
válasz erre az üzenetre

http://www.youtube.com/watch?v=UUOIJWfBNUY

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Áll az alku?
» játékajánló: Áll az alku?
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!