Vasárnap délutáni láz

SZUBJEKT?V szerző: Ditty | 0 hozzászólás

Budapest X. kerületének művelődési központja, a Pataky mindig is híres volt sikeres tanfolyamairól, és azok év végi bemutató vizsgaelőadásairól - legyen szó, színjátszókörről, vagy tánccsoportról.

cikkhez kapcsolódó kép

Mint az összes többi tanfolyam végén, a növendékeknek minden félév végén vizsgaelőadást kell tartani, amire meghívhatják, rokonaikat, barátaikat - így kerültem én is a rendezvényre. A csapat tagjai a bemutatóra négy hónapig készültek, heti másfél órában. Samba, mambo, tango, rumba, keringők - a legtöbb standard-, és latin táncból láthattunk pár lépést. A befektetett energia persze megtérült: a számukra kiadott terem megtelt a vendégekkel, akik egy kis meglepetésben részesültek a bemutató végén: a táncosok felkérték ismerőseiket egy keringőre - a kezdeti bátortalan lépések után mindenki belejött, és végül kezdő-haladó együtt ropta a táncparketten.

Szántó Judit, a csoport vezetője felhívta a figyelmet a szeptemberben induló kezdő, és a nyári alkalmi tanfolyamokra is - ha netán valaki kedvet kapott volna az ízelítőül szolgáló bemutatótól.

A tánc, mint életstílus

Múlt év szeptemberében indult a kezdő csoport, ahol még csak standard-táncokkal foglalkoztunk, az idén, a haladó csoportban pedig többnyire latin táncokat tanultunk. - idézi fel a csapat alakulásának történetét Bodnár Bettina, a haladó csoport növendéke. A vasárnap délutáni órákra körülbelül 10-15 pár jár, akiknek egy része most nem tudott eljönni. A legfiatalabb tag kilenc, a legidősebb pedig ötven éves.

Van, aki hobbiként jár táncolni, van, akinek komolyabb tervei vannak a műfajjal: Már első osztályos korom óta táncolok, eleinte hip-hopot, később latin táncokat tanultam. A tánc számomra egy önkifejezési forma a rajz mellett - olyan mint másoknak az írás, vagy a zene.

Bettitől megtudtam még azt is, hogy a tanfolyam jövőre tovább folytatódik - a harmadik félévben a táncosok összeszokott csapata tovább készül a következő bemutatóra.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
A közgazdász
» játékajánló: A közgazdász
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!