Újabb szabadtéri világpremier Szegeden

SZUBJEKT?V szerző: Ditty | 0 hozzászólás

Immáron 75. alkalommal rendezik meg a Szegedi Szabadtéri Játékokat idén nyáron. Az idei jubiláló év programmjában a régebbi hagyományoknak megfelelően opera, musical, operett, dixieland és zenés daljáték is szerepel.

cikkhez kapcsolódó kép

A fesztivál színpadán eddig több, mint 800 előadás zajlott le - a leggyakrabban játszott művek egyike Erkel Ferenc Bánk Bán című operája, amit ettől az évtől kezdve minden évben, augusztus 20-án láthatnak a nézők.
A Játékok 75. születésnapjának örömére csak a Dóm térre és az Újszegedi Szabadtéri Színpadra rendezett művek lesznek láthatóak:

Az eseménysorozatot július 7-én, a Dóm téren a Szegedi Kortárs Balett Új világ című produkciója nyitja meg - az ellentétek szimbólumaira kiélezett előadást Juronics Tamás rendezte.

Idén háromszor lesz látható az Alföldi Róbert által rendezett "Csárdáskirálynő" című operett, Bodrogi Gyula, Gálffi László, Hernádi Judit, Stohl András, Gregor József, Bartsch Kata, Rálik Szilvia és Nyári Zoltán szereplésével.

A tavalyi évad után idén is szabadtéri világpremierre kerül sor Szegeden: július 28-án a Rudolf - Az utolsó csók című musical bemutatóját élvehetik a nézők. A darab ősbemutatóját 2006. május 26-án tartották a Budapesti Operettszínházban - az előadást a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Budapesti Operettszínház, és a Vereinigte Bühnen Wien együttműködésével Kerényi Miklós Gábor állította színpadra.

Kilencedik éve kerül megrendezésre a Dómdixide Gála a Dóm téren felállított óriási színpadon, neves hazai és külföldi művészek fellépésével.

Három alkalommal lesz látható a Játékok tavalyi évadának keretében bemutatott darabja, a János Vitéz az Újszegedi Szabadtéri Színpadon, és ugyancsak ez a helyszínt ad otthont a Liliomfi című prózai műnek.

A 75. évforduló alkalmával a fesztivál igen komoly szerepet vállalt az Alföld és Szeged idegenforgalmának fellendítésében.A magyar és külföldi utazási irodákban egyaránt megtalálható négynyelvű prospektus készült a Játékok programmjáról. Az idei évadra szóló jegyek árusítása minden eddiginél korábban, 2005. december 1-jén megkezdődtek - idén már az IBUSZ országos hálózatának irodáiban is kaphatóak a jegyek.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
McDonald's
» játékajánló: McDonald's
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!