Neveljünk együtt felnőtteket!

SZUBJEKTÍV szerző: Ditty | 0 hozzászólás

Fél három körül, a megnyitó előtt egy órával érkeztem a helyszínre, a Természettudományi Múzeumba, hátha segíthetek valamit a készülődésben. Nos, tennivaló akadt bőven: mikor odaértem, már mindenfelé "Nagy Terv" feliratú pólóba öltözött lelkes fiatalok pakoltak és rohangáltak: arcukon izgalommal vegyes várakozás tükröződött.

cikkhez kapcsolódó kép

A kis terem falán körben különböző rajzok voltak kiakasztva: a "Nagy Terv Környezet-, és Természetvédelmi Program" logópályázatára beérkezett művek. A pályázat lényege egy, a mozgalom elveit hűen bemutató figura tervezése volt. A beérkezett művek közül a legjobb 15 sorozat lett kiállítva - volt köztük csiga, sün, sárkány, de a kedvenc Tódor, a manó volt, amit Szeberényi Júlia tervezett.

Miután végignéztem a rajzokat, megfordulva megláttam a felém közeledő Takáts Mónikát, aki ezt az egészet kiötlötte, elindította, megszervezte, és most lebonyolította. Körülötte a lelkes és elszánt fiatalok kérdezgetik folyamatosan, hogy mit hová tegyenek, hogyan csináljanak ezt vagy azt. Mónika pörög, mutogat, és mikor végre van egy szabad perce, odajön hozzám köszönni, és remegve borul a nyakamba. Megkérdezi, hogy elmondhatja-e nekem a köszöntőbeszédét, és közli velem, hogy még át kell öltöznie. Na igen, apró tennivalók a nagy dolgok előtt.

Fél óra múlva a helyszín kezd egy kiállításhoz hasonlítani: eltűnnek a reklámzacskók, ugyanakkor előkerül a vendégkönyv, és megjelennek az első vendégek. Pontban fél négykor pedig megérkezik Dr. Persányi Miklós, a környezetvédelmi és vízügyi miniszter, aki szemmel láthatóan kíváncsian várja, mi fog kisülni ebből.

Az emberek elhelyezkednek, Matskási István, a Természettudományi Múzeum igazgatója pedig köszönti a riportereket, fotósokat, pályázókat, és persze a Nagy Terv tagjait.

Mónika a miniszter és az igazgató között áll. Elnézve őt eszembe jut az a másfél évvel ezelőtti jelenet, amikor először álltunk egymással szemben. Takáts Mónika vagyok, és meg akarom váltani a világot! - jelentette ki akkor, mikor a Nagy Terv még valóban csak egy terv volt. Elindította saját rovatát a Bányanyúz című X. kerületi diáklapban "Zöld sarok, zöld sorok" címmel. Öt évig szórakoztatta olvasóit környezetvédelmi írásaival, mikor megunta a szónoklást, és elszántan kezdte gyűjteni maga köré az egyre növekvő csapatot. Ma pedig itt áll előttem, és a saját elképzeléseiről beszél.

Ez a nap a bizonyíték arra, hogy valami olyasmi van készülőben, amire szüksége van a világnak! A Nagy Terv tagjai tudják azt, hogy a világ olyan, amilyenné mi magunk tesszük. És mi szebbé akarjuk tenni a világot!

Miután a csapat céljai bemutatásra kerültek, a szót Dr. Persányi Miklós vette át:
A felnőttek - minket is beleértve - rászorulnak a nevelésre, mert nem tartjuk tiszteletben a ma gyerekeit, és azt, ami azoké, akik még meg se születtek. A gyerekek, a fiatalok mindig közelebb álltak a fontos dolgok megértéséhez - egy olyan mozgalom, amit nem felnőttek találnak ki, és nem felnőttek akarják a gyerekek nyelvére lefordítani, csak jó lehet! Sok sikert kívánok ahhoz, hogy a Nagy Terv valóraválhasson, és hamar egy Nagy Világ lehessen!

Mi is sok sikert kívánunk ehhez!

Kapcsolódó:
- a Nagy Terv honlapja

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Ez az idei esküvői divat!

Akárhol járok, léptem-nyomon virággal díszített autók dudálnak és a tö...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Bloxorz
» játékajánló: Bloxorz
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!