WSS: Csatateret csinálni az utcából

SZUBJEKT?V szerző: Boszi | 0 hozzászólás

Nagyon rég kiváncsi voltam már erre a darabra. Aztán kb. fél év kitartó várakozás után végre a kezemben volt a jegyem. Június 4-én a Budapesti Operett Színház és a Thália közös produkcióján, a West Side Story utolsó elötti előadásán voltam.

cikkhez kapcsolódó kép

Az egyik legmeglepőbb és szokatlanabb adaptáció az Egyesült Államokban készült, ahol a két ifjú szerelmes történetéből a XX. század egyik legnagyobb amerikai zeneszerzője és muzsikusa, Leonard Bernstein írt musicalt. A West Side Story különlegessége, hogy nem csak musical feldolgozás, hanem modernizálás is, hiszen a történetet a mai Amerikába, egész pontosan New Yorkba helyezi. Rómeó és Júlia ebben a mesében Tony és Maria. Akár Verona, akár New York, a képlet ugyanaz.

Ellenségeskedés, gyűlölet kilátástalan és kicsinyes dolgok miatt. Capuletek és Montague-k, Puerto Ricó-iak és amerikaiak. Védelmeznek egy területet, amiről azt hiszik az övék, ami lehet, hogy csak egy grund vagy egy utcasarok. Mély meggyőződéssel hiszik azt, hogy a latin zene szebben szól, mint a rock and roll. Fiatal emberek játszanak, háborút és csatateret csinálnak az utcából. Kinek van igaza? Aki először ölt, vagy aki bosszút állt, mert ezt várták tőle?

A magyar változat Kerényi Miklós Gábor munkája, főbb szerepekben olyan magyar kiválóságokat láthatunk, mint Zenthe Ferenc, Marik Péter, Jantyik Csaba, Bereczki Zoltán, Dolhai Attila, Kékkovács Mara, Bálint Ádám, Novák Péter, Vági Zsuzsi, Szinetár Dóra...

A darab 2002 októbere óta van műsoron és több, mint 100 előadás után levették a műsorról. Én a magam részeről (és azt hisztem, ezzel nem vagyok egyedül) sajnálom, mert egy igazán jó kis darab!

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mad Monday
» játékajánló: Mad Monday
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!