Fujj! Mit olvasol?

SZUBJEKT?V szerző: Ditty | 6 hozzászólás

"Fujj!" - ennyi volt a tömör vélemény egy osztálytársamnak a kezébe nyomott könyvről - amit mellesleg soha nem olvasott. Miután még egyszer végigfutotta a tartalmat, rám nézett, és (hangjában enyhe felháborodással) annyit kérdezett: "Te egy kurváról szóló könyvet olvasol? Nem vagy kissé perverz??!"

cikkhez kapcsolódó kép

Puff. Ezt jól megkaptam. Vagyis nem én, hanem a könyv, ami a "Tizenegy perc" címet viseli, és íróját történetesen Paolo Coelhonak hívják. És igen, valóban egy prostituáltról szól.

Először is szeretném tisztázni a szó jelentését. A "prostituált" szó szerint "utcanőt", "kéjhölgyet" jelent. Olyan valakit, aki pénzért létesít szexuális kapcsolatot más férfiakkal - vagy nőkkel, esetleg mindkettővel...

Pénzért fekszik le más - talán házzasságban élő - emberekkel. Itt kezdődnek az előítéletek - talán nem teljesen alaptalanul, de mivel úgy gondolom, mindenkinek szíve joga, hogy kiáll-e mellettük, vagy elítéli őket - itt és most nem szeretnék állást foglalni. Visszatérnék inkább az eredeti témához: a könyvhöz és az én sajátos ízlésemhez.

Kéjhölgyek voltak már az ókorban, léteznek napjainkban is és feltehetőleg lesznek is még sokáig. Tehát jelen vannak az életünkben, csak úgy, mint maga a szexualitás, ami alatt nem feltétlenül kell az örömlányok foglalkozását érteni.

Vegyünk egy igen egyszerű példát: egy heteroszexuális nő teljesen nyugodtan és minden ferde hajlam nélkül mondhatja azt egy másik nőtársára, hogy "sugárzik belőle a szexuális enrgia", és minden bizonnyal nem ugyanarra gondol, mint a mellette álló férfi. Továbbmegyek: csináltam már interjút óvódás gyerekekkel. Akkor a hétéves Gergő a "Milyen feleséget szeretnél, ha majd nagy leszel...?" kezdetű kérdésemre hosszasan kifejtette, hogy "olyat, aki szép, és jó az ágyban...", és közben megfogta a mellette ülő Niki kezét. Na igen, ennyit arról, hogy jelen van-e életünkben a nemek közti vonzalom.

Mellesleg hogy ne lenne, mikor ez dől a rádióból, a tévéből, a valóságshowk, videoklippek, riportmagazinok, sorozatok és filmek ezreiből, de erről látunk és hallunk nap mint nap az utcán, otthon, az iskolában, a munkahelyen és még ki tudja, hány helyen...

És egy ilyen - a mindennapjainkat behálózó példán keresztül mutatja be az író azt, "hogy a kalandokba, mint hullámvasútra, önként szállunk fel, mégis sikítunk, mikor a kocsi robog lefelé a lejtőn, és végül forgó gyomorral, de egy újabb (később már szépnek tetsző) emlékkel szállunk le róla."

És még nagyon sok tanulságot levonhatunk a történetből - az életről, a fájdalomról, a szeretetről, a szenvedélyről - mint az összes többi Coelho-könyvből...

Kapcsolódó:
- Fórum: Szerelem, szex

Szólj hozzá Te is!

6
pam, 2006. 05. 15. 20:20
válasz erre az üzenetre

a hétéves srác hozzászólása valóban durva...
és sajnos nem is egyedi, ez folyik a csajból is nem csoda hogy ez marad meg bennük

5
hmm, 2006. 05. 15. 11:41
válasz erre az üzenetre

kik?

válasz a(z) 318. üzenetre
4
zagyogo, 2006. 05. 14. 23:20
válasz erre az üzenetre

hmm,ottvannak plnak a mostani kisebb erkelesek

3
zagyogo, 2006. 05. 14. 23:18
válasz erre az üzenetre

az ovodással tartott interjurol csak annyit hogy inkább szomoru.Az egy dolog hogy több képük van a szexualitásrol mint régen nekünk de nem hiszem hogy bátran lehet kijelenteni hogy tudja miröl van szó.Ok,ezt hallja otthon+média de sztem ebben a korban még a kreativitás kialakitásávla kell törödni.Hamár most esetlegesen egy komolytalan hozzáállás alakul ki egy intim,szép dologhoz milesz késöbb?

2
sörrobi, 2006. 05. 14. 10:21
válasz erre az üzenetre

1
Master Blag, 2006. 05. 13. 11:09
válasz erre az üzenetre

"...a testéből él...ezért tehát nem ítélhető el."
Gyerekek, azért ezzel vitatkoznék. Egy sportoló is a "testéből él", (ha már ennél a kifejezésnél tartunk), és ugye, hogy mégsem ugyanazt értjük a kettő alatt. Nem kéne ilyen "csúsztatásokkal" legalizálni a dolgokat.
A másik, hogy ezzel a mondattal a szerző helyeslő véleményt formált, annak ellenére, hogy "nem akart".
Cikket írjunk értelmes dolgokról, és ne mongyunk magunknak ellent!

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Intim torna férfiaknak

Mégis mit várhatunk a férfi intim tornától? A gyakorlatok kortól függe...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Motoros ügyességi
» játékajánló: Motoros ügyességi
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!