Álomból valóság...

SZUBJEKT?V szerző: Timi | 0 hozzászólás

Július 20. Szerda. Ilyenkor minden diák a jól megérdemelt szünidőt tölti, és sokáig alszik. De mindig vannak kivételek. Esetünkben az első egri Országos Ifjúsági Médiatalálkozó résztvevőiről van szó,

cikkhez kapcsolódó kép

Ők hajnalban keltek azért, hogy délutánra már a borok városában szívják a levegőt. Úgy gondoltam, meg kell osztanom veletek a találkozó eseményeit…

Miután mindenki megérkezett, és elfoglalta a szállást, átmentünk a rendezvény helyszínéül szolgáló iskolába, ahol már minden készen volt arra, hogy a fiatal médiaguruk minden kíváncsiságukat kielégítsék. Nem is kellet sokat várni az első előadóra, Sike Sándorra, aki a megyei napilapok jelentőségéről oktatta a fiatalokat. A várva várt Komlósi Gábor helyett Sztaniszláv András vette át a szót, majd egy kis késéssel bár, de mindenki nagy örömére megérkezett az első nap „sztárja”, Komlósi Gábor. Érdekfeszítő előadása során lehullott a lepel a doppingbotrányról, érdekes tényeket tudhattunk meg a reklámok hatásairól, és riporteriskolája működéséről is kérdezhettük.

Csütörtökön (21.) egy ősemberrel kezdtük el a kommunikáció szakaszait, és aki mindezt feltálalta nekünk, az Tóth Tamás volt a MEÚSz főtitkára. Őt követte Léderer Ákos, az RTL Klub kommentátora, aki nem előadott, hanem csak beszélgetett. Az érdekes kérdés-válasz játék közben Ákos körbeadta a Magyarország-Bulgária meccs jegyzeteit, és mindenki láthatta, hogy mi áll egy közvetítés mögött. A délutánt Perjési Attila (Axel Springer) nyitotta; az országos laphálózatok gazdasági hátterének száraz tényeit próbálta kicsit közelebb hozni nekünk. Bajnóczky Zsolt (Dió Rádió) a helyi rádiók működési elvéről, hallgatottságáról, és jövőjéről mesélt.

A péntek a találkozó legizgalmasabb napja volt, bár eléggé korán kellett kelni, mivel budapesti szerkesztőséglátogatással „lazítottunk” egy kicsit. Reggel nyolckor már belülről csodáltuk a Danubius Rádiót. A legbevállalósabbak pedig az egész ország előtt beszélhettek Hepi Endrével és Lovász úrral. De aki azt hiszi ennyi volt, az téved, ugyanis ezek után jött a Maxima és a Klub Rádió szerkesztősége, ahol szintén rengeteg új dolgot láttunk, és sok hasznos információt tudtunk meg. Végezetül a Színes Bulvár Lap délutáni forgatagába nyertünk bepillantást, ahol lapzárta közeledtével valóban a napilapok igazi élete került a szemünk elé.

Szombaton Fülöp Attila, a Danubius Rádió hírigazgatója jött el Egerbe, és a kereskedelmi rádió életéről mesélt, és persze válaszolt a kérdésekre. Az Optimista Klubnak sikerült a közönségbe invitálni a népszerű hírmondót, aki annyira belejött, hogy kérdések tömkelegét tette fel a klub előadójának. Talán az optimizmustól vezérelve, de valahogy jókedvűbben vágtunk neki a délutánnak, amikor is Kőszegi Dániel, a Kontakt-díj alapítója okította a fiatalokat. A nap és a tábor befejező előadója előzetesen eléggé megosztotta a résztvevőket. Barta Bandika közel két órán keresztül mindent más szempontok mögé helyezett, és megmutatta, hogy mennyit változhat a véleményünk egy emberről, alig 120 perc alatt. Aki ugyanis a találkozó előtt szerette, az még jobban megkedvelte, aki(k) pedig – és ő(k) volt(ak) a többen – ferde szemmel nézte még a programfüzetben is, az egyenesen Bandika Fan Clubbot alakítottak.

A vasárnap az újságkészítésé volt, hiszen a három csapatnak egy-egy újságot kellett készítenie a hat nap végére.

Hétfőn már csak az eredményhirdetés, és a könnyes búcsú volt hátra. Nagyon rossz volt elengedni az újdonsült barátokat, és legnagyobb örömömre, sokan már alig várják a következő tábort, ami minimum két nappal hosszabb lesz jövőre.

Aki nem volt ott azért, aki ott volt, pedig azért várjuk jövőre Egerbe…

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mad Monday
» játékajánló: Mad Monday
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!